Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
ceres1x
CS1x - podczas gry urywa się nagle dźwięk
autor: ceres1x » wtorek 15 wrz 2009, 07:35
Co może być przyczyną tego że w cs1x urywa się nagle dzwiek podczas gry? Dzieje się tak co kilka,kilkanascie lub kilkadziesiat sekund lub kilka minut w różnych odstępach czasu przy naciskaniu różnych klawiszy.
Dzieje sie tak w trybie multi jak i performance.Instrument był resetowany, midi nie jest podłączone.
Macie jakieś pomysły co może być nie tak?
eksperymentalna, niekomercyjna elektronika
-
ast
...
Co może być przyczyną tego że w cs1x urywa się nagle dzwiek podczas gry? Dzieje się tak co kilka,kilkanascie lub kilkadziesiat sekund lub kilka minut w różnych odstępach czasu przy naciskaniu różnych klawiszy.
Dzieje sie tak w trybie multi jak i performance.Instrument był resetowany, midi nie jest podłączone.
Macie jakieś pomysły co może być nie tak?...
Sprawdzić przełącznik koło gniazd MIDI z tyłu (ten przełączający TO-HOST/MIDI). Jeżeli nie kontaktuje to chyba może być taki problem, bo przy zmianie trybu przy pomocy tego przełącznika wykonywane jest "All Notes Off".
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...
-
ceres1x
autor: ceres1x » wtorek 15 wrz 2009, 20:45
Dzięki ast za podpowiedz to chyba rzeczywiscie ten przełacznik nie łączy,lub porobiły się zimne luty, poprzełaczałem i jest poprawa.
-
doministry1
autor: doministry1 » wtorek 15 wrz 2009, 22:08
Dzięki ast za podpowiedz to chyba rzeczywiscie ten przełacznik nie łączy,lub porobiły się zimne luty, poprzełaczałem i jest poprawa.
Tak swoja droga Yamaha CS1X tofaantastyczny sprzet.
Kompozytor, Instrumentalista, Improwizator
-
barroko - Posty:20
autor: barroko » środa 16 wrz 2009, 00:50
...Dzięki ast za podpowiedz to chyba rzeczywiscie ten przełacznik nie łączy,lub porobiły się zimne luty, poprzełaczałem i jest poprawa.
Tak swoja droga Yamaha CS1X tofaantastyczny sprzet....
Dokładnie! ;)
-
Velu
-
Kontakt:
...
...Dzięki ast za podpowiedz to chyba rzeczywiscie ten przełacznik nie łączy,lub porobiły się zimne luty, poprzełaczałem i jest poprawa.
Dokładnie! ;)...
kocham go bo jest cały niebieski heh....spam po całości!!! ile osób będzie się zachwycać jeszcze starym plastikowym trupem z 96 roku z 4 MB kiepskich próbek na pokładzie? może to było super 13 lat temu! chociaż też wtedy nie szalałem za nim... szkoda słów! dziś chyba każdy darmowy VST brzmi lepiej niż cs1x i cs2x. Może gdyby chodziło o cs6x to jeszcze coś z niego dziś się wyciągnie ale cs1x? może załóżcie jakiś fanclub ceesa ? pffff
-
ceres1x
autor: ceres1x » środa 16 wrz 2009, 18:04
...
Dokładnie! ;)...
kocham go bo jest cały niebieski heh....spam po całości!!! ile osób będzie się zachwycać jeszcze starym plastikowym trupem z 96 roku z 4 MB kiepskich próbek na pokładzie? może to było super 13 lat temu! chociaż też wtedy nie szalałem za nim... szkoda słów! dziś chyba każdy darmowy VST brzmi lepiej niż cs1x i cs2x. Może gdyby chodziło o cs6x to jeszcze coś z niego dziś się wyciągnie ale cs1x? może załóżcie jakiś fanclub ceesa ? pffff
Velu nie podniecaj się tak
Ja za swojego cs1x dałem 300zł i w tej cenie za chiny nie ma nic lepszego a przy okazji ujdzie i jako klawiatura sterująca...(tak wiem ta "plastikowa" klawiatura)
Jak ktos dorwał cs1x i jako pierwszy synt. to pewnie jest dla niego fantastyczny...
Aha.NIE ZNAM zadnego darmowego vst, ktory brzmi lepiej od i tak ogranej cs1x.
-
Velu
-
Kontakt:
ceres1x to nie był do Ciebie post a raczej do tych którzy pisali ze cudowny, fantastyczny itd :D Ty napisałeś po prostu ze chcesz naprawic jakieś uszkodzenie ale niech mi nikt nie wmawia, że jest jakoś och ach ;) Ok nie ma tematu może troche mnie poniosło hehe ale to efekt mojego przewrażliwienia co do tego forum - bo dla mnie kiedyś było miejscem gdzie mogę się dużo dowiedzieć, takim epicentrum profesjonalistów, dziś mam wrażenie, że albo mamy za duży atak dzieci neostrady nazwanych na tym forum "kosmitami" albo ja już za dużo wiem i mało co mnie zaskakuje ;)
-
fabian
-
Kontakt:
autor: fabian » czwartek 17 wrz 2009, 00:21
tylko dodam, ze na cs1x mozna wykrecic (dzieki niedoskonalosci tego pazdzierza) calkiem ciekawe dzwieki.. ot taki beznadziejnie cyfrowy pokladowy distorion w polaczeniu z barwa solowa, skladajaca sie z chalowych kilkukilowych sampli daje miazdzacy efekt.. ale tak czy siak Velu ma racje.. jego czas przeminal wieku temu..
[addsig]
the Sun Personality
-
doministry1
autor: doministry1 » czwartek 17 wrz 2009, 03:40
tylko dodam, ze na cs1x mozna wykrecic (dzieki niedoskonalosci tego pazdzierza) calkiem ciekawe dzwieki.. ot taki beznadziejnie cyfrowy pokladowy distorion w polaczeniu z barwa solowa, skladajaca sie z chalowych kilkukilowych sampli daje miazdzacy efekt.. ale tak czy siak Velu ma racje.. jego czas przeminal wieku temu..
No jasne. Jak go traktowac jako hiper duper super highendowy sprzet,
to odpada - jasne jest to ze syntezatory w tym sensie starzeja sie szybciej niz otwarte piwo.
Tylko muzyka nie konczy sie na tym. Sa rozne koncepcje.
Tworzac np. cos co swiadomie korzysta z "archaicznych" brzmien mozna
z takim synthem robic cuda.
Ja akurat myslalem o stosowaniu go "w nawiasie", w kontekscie - wtedy sie swietnie sprawdza. W dzisiejszej elektronice takie brzmienia jak najbardziej chodza. Laczane z samplami etc.
Kompozytor, Instrumentalista, Improwizator