...
Producent twierdzi ze mix bedzie bynajmniej o niebo lepszy
nie zamulony jak w cubase i bedzie mial 3D przestrzen.
SSL MX4 - rewolucja w dziedzinie mixowania w DAW?
Re: SSL MX4 - rewolucja w dziedzinie mixowania w DAW?
...
Może kwestia jakiejś fobii ale mixy z cubase'a zawsze wydawały mi się jakieś przymulone np. w stosunku do samplitude'a. Przy tej kwocie nie opłaca się czasami poczekać i kupić jakiś sensowny stół? Albo np. analogowy sumator?
...
...
najlepiej wydac te pieniadze na zakup plyt w sklepie i zaczac w koncu cwiczyc sluch
jesli miksy z cubase'a wydawaly ci sie przymulone w stosunku do miksow z samplituda oznacza to tylko to, ze miksy w cubase robiles gorzej niz w samplitude
...
śliski temat... może poprostu wygodniej, lepiej pracuje mi się na Sam., zresztą najważniejsze aby finalny efekt był zadawalający, bo przecież każdy dąży w inny sposób w miksie do określonego celu. Nie atakuj odrazu w stylu "najlepiej wydac te pieniadze na zakup plyt w sklepie i zaczac w koncu cwiczyc sluch". Ile osób tyle zdań na dany temat.
Panowie powaznie!
Jezeli SSL robi taką kartę to czemus to ma sluzyc - prawda?
Teraz tylko czemu?
a)Albo faktycznie dzieki tej karcie dobry producent zrealizuje duzo lepsze mixy niz na cubase.
Lub
b) jedna wielka sciema w celu naciagniecia klientow i zarobienia fury kasy!
ktos testowal i cos moze powiedzic na ten temat czy tylko wirtualnie oceniamy
bez doswiadczenia z tą kartą?
Jezeli SSL robi taką kartę to czemus to ma sluzyc - prawda?
Teraz tylko czemu?
a)Albo faktycznie dzieki tej karcie dobry producent zrealizuje duzo lepsze mixy niz na cubase.
Lub
b) jedna wielka sciema w celu naciagniecia klientow i zarobienia fury kasy!
ktos testowal i cos moze powiedzic na ten temat czy tylko wirtualnie oceniamy
bez doswiadczenia z tą kartą?
Już w innym temacie było o sposobie myślenia:
Są tacy, którzy na podstawie wiedzy, doświadczenia i świadomości celu, użyją narzędzia, które pomoże im zrealizować własną wizję.
Są też tacy, którzy na podstawie zasłyszanych i przeczytanych opinii poszukują sprzętu, który spełni ich oczekiwania i "wykona" wizję za nich. Na "cuda" bym nie liczył.
Bardziej liczylem na opinie osob ktore mialy do czynienia z tą kartą.
Najlepiej zrobie jak sam przetestuję i zrobie porownania:))
Najlepiej zrobie jak sam przetestuję i zrobie porownania:))
Przejąłeś się sposobami myślenia?

- Miłaszewski
śliski temat... może poprostu wygodniej, lepiej pracuje mi się na Sam., zresztą najważniejsze aby finalny efekt był zadawalający, bo przecież każdy dąży w inny sposób w miksie do określonego celu. Nie atakuj odrazu w stylu "najlepiej wydac te pieniadze na zakup plyt w sklepie i zaczac w koncu cwiczyc sluch". Ile osób tyle zdań na dany temat. ...
absolutnie nie atakuje - to jest szczera i prawdziwa rada ode mnie
przeczytalem ja kilka lat temu w ksiazce i byla to najbardziej przydatna dla mnie wskazowka w mojej zabawie z dzwiekiem - jedno jest pewne: tylko niewielka garstka ludzi bedzie wiedziala o jaka ksiazke chodzi
[addsig]
Jedna rzecz mnie w tym zastanawia... Zeby pojawilo sie sensowne rozwiazanie jakiegos problemu, na poczatku musi byc zdefiniowany sam problem. Tymczasem w przypadku tego produktu (nie w calym jego zakresie, tylko tym dotyczacym brzmienia) jak i w przypadku wielu innych nowych produktow o istnieniu problemu dowiadujemy sie dopiero w momencie, gdy mozemy za "grube pliki tatusiow" nabyc rozwiazanie tego problemu ;)
...
Jedna rzecz mnie w tym zastanawia... Zeby pojawilo sie sensowne rozwiazanie jakiegos problemu, na poczatku musi byc zdefiniowany sam problem. Tymczasem w przypadku tego produktu (nie w calym jego zakresie, tylko tym dotyczacym brzmienia) jak i w przypadku wielu innych nowych produktow o istnieniu problemu dowiadujemy sie dopiero w momencie, gdy mozemy za "grube pliki tatusiow" nabyc rozwiazanie tego problemu ;)...
To się nazywa "kreowanie potrzeb"
Zatem Panowie, jest to rewolucja czy raczej nie? Pytam bo sam jestem ciekaw opinii.