Alesis serwis - uszkodony monitor M1 mk2

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
ZgibniewZiobor
Re: Alesis serwis - uszkodony monitor M1 mk2

Post autor: ZgibniewZiobor » wtorek 01 wrz 2009, 13:30

...Fajnie, tylko Panowie nie bierzecie pod uwagę jednego, że tylko Ci, co cokolwiek w tym temacie kumają są w stanie skorzystać z takowych rad. Tyle, że akurat owi dają sobie zwykle radę bez powyższych topiców, co najwyżej konkretnie spytają o jakiś detal. Tak ciężko to spostrzec?
Tu ciekaw jestem ilu już takich spowiernych "pacjentów" dostało na tym forum przez takie akcje po uszach, a w zasadzie po kasie. Wszak tu rzecz ma się podobnie jak z "pojechanym" leczeniem na odległość. ...

...no chyba ty...

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 01 wrz 2009, 22:03

Tak jak napisał senjin ŻADEN bezpiecznik nie wydziela zapachu bo zwyczajnie nie ma nawet na to czasu......jak zaśmierdziało to albo trafo(bardzo czesto przed bezpiecznikiem) albo końcówka mocy(dioda powinna wtedy raczej świecić)

Masz lipę kolego bo policzą konkretnie jesli nie wiesz w czym problem.

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » wtorek 01 wrz 2009, 23:35

Mi jakos nie raz "zapachniało" z amplitunera i skończyło sie na bezpieczniku który sam wymieniłem. Części się grzeją i wydzielają swoje zapachy czasami nawet bardzo intensywne wtedy załącza sie odcięcie termiczne.

Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
Szofer

Post autor: Szofer » wtorek 01 wrz 2009, 23:38

Hej

a ja powiem tak wyciagnij elektronike pobadaj ogladnij czy cos jest spalone tranzystorki diodki rezystorki kondziolki wszystko i jesli cos co czegos nie znasz to zrob foto tejze elektroniki i walnij temata z foto na elektrodzie tam moze bardziej ktos pomoze

Hej

Mesa Boogie Traxis, Marshall JMP-1, ADA MP-1, POD X3, Digitech 2120, Rocktron Voodu Value, TC Electronic G-Major, DBX 166A, Rocktron Intellifex, Mesa Bogie 2:90, KRK VXT6, FocusriteSaffire, Ibanez, Framus, Cubase, VST,BeyerDynamic DT150,Behringer FCB-1010

Awatar użytkownika
Sroka

Post autor: Sroka » środa 02 wrz 2009, 02:20

...
Hej

a ja powiem tak wyciagnij elektronike pobadaj ogladnij czy cos jest spalone tranzystorki diodki rezystorki kondziolki wszystko i jesli cos co czegos nie znasz to zrob foto tejze elektroniki i walnij temata z foto na elektrodzie tam moze bardziej ktos pomoze

Hej

...

Tak a żebyś wiedzial ze tam sa czarodzieje! Z tego jednego uszkodzonego zrobia tobie dwa.

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!

ODPOWIEDZ