MOTU 828 MK2 czy Echo Audiofire12

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
2REC
MOTU 828 MK2 czy Echo Audiofire12

Post autor: 2REC » niedziela 30 sie 2009, 17:53

Potrzebuje zakupic interfejs do zgrywania swoich syntezatorów i nakladanie w locie efektów w Cubase. Potrzebuje duzej ilosci wejsc ale nie potrzebuje mikrofonowych. Komputer mam dosyc mocny Quadcore. 

Która z kart sprawdzi sie waszym zdaniem lepiej w tej konkurencji (Jakosc, Latencja, wspolpraca z windows) ?

Z góry dziekuje za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam 

Krzysiek

Awatar użytkownika
grembo

Re: MOTU 828 MK2 czy Echo Audiofire12

Post autor: grembo » niedziela 30 sie 2009, 23:07

moze Lynx Aurora?

wydajan, niskolatyencyjna (niewyobrazlanie) a jakosc przetornikow zjada i motu i rme (to nastepna klasa jesli nie dwie w hierarchii)

Awatar użytkownika
PoTinA

Post autor: PoTinA » poniedziałek 31 sie 2009, 08:07

...
moze Lynx Aurora?

wydajan, niskolatyencyjna (niewyobrazlanie) a jakosc przetornikow zjada i motu i rme (to nastepna klasa jesli nie dwie w hierarchii)
...

Fakt ze Aurora to inna polka, ale tez 4x taka cena jak za MOTU. Ja mam i uzywam 828 co prawda mk3, i jestem naprawde zadowolony. Jakosc dobra . U mnie ta karta dziala na chipsecie Via zintegrowanego na plycie glownej, i sie nie zawiesza. pozatym moze dzialac jako mixer bez kompa. Ogolnie polecam MOTU.

Awatar użytkownika
2REC

Post autor: 2REC » poniedziałek 31 sie 2009, 17:45

...
...
moze Lynx Aurora?

...

Fakt ze Aurora to inna polka, ale tez 4x taka cena jak za MOTU. Ja mam i uzywam 828 co prawda mk3, i jestem naprawde zadowolony. Jakosc dobra . U mnie ta karta dziala na chipsecie Via zintegrowanego na plycie glownej, i sie nie zawiesza. pozatym moze dzialac jako mixer bez kompa. Ogolnie polecam MOTU....

No wlasnie sam tez bardziej sklaniam sie ku motu tylko bardzo duzo slyszalem o zlej współpracy z Windowsami. Z drugiej strony podobno echo ma lepszej jakosci przetworniki i dopracowane sterowniki. Nie wiem tylko czy to prawda czy wiadomosci z kółka fanów echo.

ciasteczkowypotwor35

Post autor: ciasteczkowypotwor35 » środa 02 wrz 2009, 01:05

...
...
...
moze Lynx Aurora?

...

Fakt ze Aurora to inna polka, ale tez 4x taka cena jak za MOTU. Ja mam i uzywam 828 co prawda mk3, i jestem naprawde zadowolony. Jakosc dobra . U mnie ta karta dziala na chipsecie Via zintegrowanego na plycie glownej, i sie nie zawiesza. pozatym moze dzialac jako mixer bez kompa. Ogolnie polecam MOTU....

No wlasnie sam tez bardziej sklaniam sie ku motu tylko bardzo duzo slyszalem o zlej współpracy z Windowsami. Z drugiej strony podobno echo ma lepszej jakosci przetworniki i dopracowane sterowniki. Nie wiem tylko czy to prawda czy wiadomosci z kółka fanów echo....

Polecam MOTu 828 mk2, owszem są problemy z współpraca, ale tylko wersja USB tego interfejsu. Firewire działa OK.

Awatar użytkownika
2REC

Post autor: 2REC » środa 02 wrz 2009, 11:58

...
...
...
moze Lynx Aurora?

...

No wlasnie sam tez bardziej sklaniam sie ku motu tylko bardzo duzo slyszalem o zlej współpracy z Windowsami. Z drugiej strony podobno echo ma lepszej jakosci przetworniki i dopracowane sterowniki. Nie wiem tylko czy to prawda czy wiadomosci z kółka fanów echo....

Polecam MOTu 828 mk2, owszem są problemy z współpraca, ale tylko wersja USB tego interfejsu. Firewire działa OK.

No to lece po motu - dzieki wszystkim za info - mam nadzieje ze nie bedzie afery ze sterownikami

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Meduz

Post autor: Meduz » środa 02 wrz 2009, 12:53

...

Poparte własnymi doświadczeniami czy gdzieś tam przeczytane?Cool

Miałem wersje USB2.0 i działała na 3 różnych konfiguracjach komputerowych i zero problemów.

Pozdrawiam

RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...

ODPOWIEDZ