Aardvark

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
entryspace
Re: Aardvark

Post autor: entryspace » sobota 25 paź 2003, 21:03

...

Aardvark jest chyba skierowana na profesjonalny rynek...(?)

p-1...

A od kiedy home-studio i profesjonalizm się wykluczają ? Jest to karta która z założenia ma zastępować mały mikser i preampy

a ponadto studyjne efekty sprzętowe.
cieszę się życiem

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » sobota 25 paź 2003, 21:09

......

Aardvark jest chyba skierowana na profesjonalny rynek...(?)

p-1...

A od kiedy home-studio i profesjonalizm się wykluczają ? Jest to karta która z założenia ma zastępować mały mikser i preampy

a ponadto studyjne efekty sprzętowe....

Efekt jest jeden: ( oprócz korekcji i chyba ale nie pamietam na pewno kompresji ) pogłos - beznadziejny.

Awatar użytkownika
Bitrate

Post autor: Bitrate » sobota 25 paź 2003, 22:06

A co do Harleya i jeżdżenia na zakupy to dlaczego by nie ? Ma jeździć tam gdzie mi się podoba. Jeśli ktoś ma inne podejście to sam się ogranicza, moim zdaniem to bez sensu - zresztą porównanie było nietrafione bo Harley jeździ na zakupy ( widziałem jednego pod sklepem :) a Aardvark w Windowsie kuleje.

...

No coz mozemy sie licytowac :)

Dla przykladu instrukcja obslugi do kart ECHO traktuje o tym (nawet do najtanszych

modeli), ze do grania w gierki i sluchania odglosow Windowsa najlepiej

uzyc karty na plycie glownej. To fakt.

Nikt z szanowanych producentow nie wypisuje w instrukcjach

czy na stronie www, ze dana karta swietnie sobie radzi w Quake IX.

Raczej o tym, ze czlowiek ktory karte zakupi bedzie zadowolony

kiedy polaczy ja np.z SX.

Tu masz link do strony producenta i do opisu karty:

http://www.aardvarkaudio.com/aasd-v1/products/2496-main.html

Powiedz, gdzie tu jest napisane za ta karta sluzy do grania w gierki?

Ja widze tu raczej opis dla muzykow.

Pozdrawiam

bitrate

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » sobota 25 paź 2003, 22:36

Nie chodzi o gry - to tylko przykład. Wszystkie dźwięki w Windows są opóźnione. Klik myszką i po pół sekundy Ping w głośnikach. Oczywiście w instrukcji również o tym pisze, bo to przecież zawodowa karta więc nie musi jakichś głupich klików odtwarzać.... hehe. Ja dziękuję. Jestem pewien że konstruktorzy Aardvarka tą wspaniałą, proofesjonalną cechę swoich kart odkryli już po procesie konstrukcyjnym. Oczywiście że nie ma się co licytować, przedstawiliśmy swoje poglądy i nie chodzi o to kto ma rację albo ma jej więcej tylko o to żeby inni mogli to przeczytać i wybrać to co im odpowiada. Ja wybieram Harleya któremu nie odpadają koła w drodze na zakupy.

Awatar użytkownika
maYod

Post autor: maYod » sobota 25 paź 2003, 23:23

jeśli można to prosiłbym o zakończenie tematu "używanie aarka do odtwarzania multimediów" bo producent napisał jak wół wyraźnie jak jest, więc widziały gały co brały. ciekawszy był motyw jakości wykonania, ale jakoś ten temat zgasł i ślad po nim zaginął, bo musiał ustąpić lamentom, że nie można pojechać harleyem na rynek po marchewkę.

u mnie na ten przykład - w direct pro 24/96 - wszystko jest wykonane jak należy, ale dla kontrastu za chiny ludowe nie wiadomo gdzie jest wejście a gdzie wyjście cyfrowe - zgaduj zgadula, bo nie chciało się podpisać! a jeszcze kwestiam którą poruszałem rok temu: to już moja trzecia karta, bowiem dwie pierwsze pojechały za morze - do producenta jeśli się nie mylę - z tego prostego powodu, że przestawały działać po miesiącu użytkowania.

pozdrawiam.

p.s.: no, niechże już będzie coś jeszcze o tym harleyu: że dźwięki windowsa są odtwarzane w aarku z badziewną jakością, to fakt, ale opóźnienia? pierwsze słyszę! coś nie tak z ustawieniami.

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » niedziela 26 paź 2003, 00:31

Gały niestety nic nie widziały do momentu przyjazdu karty z USA. a zakup został dokonany na podstawie entuzjastycznej recenzji w EiS.

WG

Post autor: WG » niedziela 26 paź 2003, 11:51

...Szymfonia:

To co piszesz kompletnie mnie zaszokowało. Na szczęście praca karty jest bez zarzutu. Ale takie konstrukcyjne niedociągnięcia są nie do przyjęcia w takiej cenie. Czy to jest w ogóle karta z fabrycznej produkcji a może była w jakimś serwisie zanim ją kupiłeś ?

[Post edytowany przez Admina w dniu 27/10/2003]

poet-1

Post autor: poet-1 » środa 29 paź 2003, 11:26

......Szymfonia:

To co piszesz kompletnie mnie zaszokowało. Na szczęście praca karty jest bez zarzutu. Ale takie konstrukcyjne niedociągnięcia są nie do przyjęcia w takiej cenie. Czy to jest w ogóle karta z fabrycznej produkcji a może była w jakimś serwisie zanim ją kupiłeś ?

[Post edytowany przez Admina w dniu 27/10/2003]...

karta jest napewno z fabrycznej produkcji,zakupiona w renomowanym salonie muzycznym (Guitar Center-naprawde potężne sklepisko)

m.g.
diggin' in the crates

Awatar użytkownika
Szymfonia

Post autor: Szymfonia » niedziela 02 lis 2003, 14:10

Byłem w tym AUDIO FACTORY nie mają żadnego Aardvarka.

Generalnie to najlepiej wpłać zaliczkę i czekaj nie wiadomo jak długo żeby sprowadzili kartę z USA. Kupowanie kota w worku. Myślę że z gwarancją u nich to ciężka sprawa nie maja nic na wymianę i wyslą sprzęt do hameryki.

Pozdrawiam

[Post edytowany przez Admina w dniu 03/11/2003]
Gram na gitarze elektroakustycznej. Mam domowe studio. Używam FW 410 i Sonara 2.1. Pracuje zawodowo w zupełnie innej branzy.

ODPOWIEDZ