Teraz moje pytanie do Ciebie. Jeśli będziesz nabywał tyczkę i mikrofony (pewnie z osłonami przeciw wietrzynymi) to mógłbyś się podzielić jakiego wyboru dokonałeś w kwestii mikrofonu, tyczki, i ew. windscreena?
------------
Teraz moje pytanie do Ciebie. Jeśli będziesz nabywał tyczkę i mikrofony (pewnie z osłonami przeciw wietrzynymi) to mógłbyś się podzielić jakiego wyboru dokonałeś w kwestii mikrofonu, tyczki, i ew. windscreena?
Pozdrawiam....
----------------------------------------
Już zamówiłem Zooma i będzie rano:) Wiem, że to dobry wybór, bo pamiętam (ze sprzętu gitarowego), że firma się przykłada. Bałem się po prostu tego, że w porównaniu z Tascamem może być nie za fajne.
Odnośnie tyczki i mikrofonu to je mam - dlatego potrzebowałem rejestratora;) Tyczka Rode oraz mikrofon Rode NTG1 (z koszyczkiem amortyzacyjnym Rode). Bardzo lubię tą firmę i jestem bardzo zadowolony. Już nagrywałem dźwięk w parku w ekstremalnych w sumie warunkach i całość, oczywiście w tej cenie, rewelacja. Teraz z rejestratorem będę miał swobodę o jakiej już dawno marzyłem:)
Odnośnie mikrofoników z Zooma - raczej będę je traktował jako robocze, a nie docelowe, więc te osłony mnie nie interesują;) Windscreen mam od Roda i sprawuje się b. dobrze. Kocura nie potrzebuję, bo w górach nie nagrywam dźwięku;)
[addsig]