Korg X3 podświetlenie

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Myszy1
Korg X3 podświetlenie

Post autor: Myszy1 » czwartek 06 sie 2009, 13:02

Witam. Mam Korga X3 ale mam problem z podświetleniem. Niby nie dziala, ale przypadkiem przy zgaszonym swietle zobaczylem ze jednak leciutko podswietla. Ktos moze wie co sie dzieje? Chcialbym to mozliwie jak najtaniej i najszybciej naprawiec... Z gory dzieki za pomoc.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Re: Korg X3 podświetlenie

Post autor: Soundscape » czwartek 06 sie 2009, 13:22

...
Witam. Mam Korga X3 ale mam problem z podświetleniem. Niby nie dziala, ale przypadkiem przy zgaszonym swietle zobaczylem ze jednak leciutko podswietla. Ktos moze wie co sie dzieje? Chcialbym to mozliwie jak najtaniej i najszybciej naprawiec... Z gory dzieki za pomoc....

http://www.megamusic.pl/

Skontaktuj się tu z serwisem. Powinni coś doradzić, lub będzie wymiana wyświetlacza.

Pozdrawiam!

Myszy1

Post autor: Myszy1 » czwartek 06 sie 2009, 13:56

http://www.megamusic.pl/

Skontaktuj się tu z serwisem. Powinni coś doradzić, lub będzie wymiana wyświetlacza.

Pozdrawiam!...

Chodzi mi wlasnie o to aby ominąć serwis, bo tam mnie pewnie skasują i to nieźle... Moze coś w elektronice siadło, coś w tym stylu, nie zetknął się nikt z takim przypadkiem? Serwis KORG'a może i zrobiłby to pożądnie, ale niestety muszę go traktować jako ostatecznośc...

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » czwartek 06 sie 2009, 14:19

Chodzi mi wlasnie o to aby ominąć serwis, bo tam mnie pewnie skasują i to nieźle... Moze coś w elektronice siadło, coś w tym stylu, nie zetknął się nikt z takim przypadkiem? Serwis KORG'a może i zrobiłby to pożądnie, ale niestety muszę go traktować jako ostatecznośc...
...

Z tego co rozumiem nie masz już gwarancji. W tym przypadku faktycznie lepiej poczekać na kogoś, kto się zna na elektronice. Chyba że Ci się spieszy.

Myszy1

Post autor: Myszy1 » czwartek 06 sie 2009, 14:40

Z tego co rozumiem nie masz już gwarancji. W tym przypadku faktycznie lepiej poczekać na kogoś, kto się zna na elektronice. Chyba że Ci się spieszy.

Przy sprzecie z 1993 roku ciezko o gwarancje:) Az tak mi sie nie spieszy, ale znowu nie chce ciągle pracować bez podświetlenia..

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » czwartek 06 sie 2009, 15:24

Przy sprzecie z 1993 roku ciezko o gwarancje:) Az tak mi sie nie spieszy, ale znowu nie chce ciągle pracować bez podświetlenia..
...

Oj...To mnie załatwiłeś. Nie wiem czemu, ale przeczytałem R3 zamiast X3. Przepraszam najmocniej!Smile

Myszy1

Post autor: Myszy1 » czwartek 06 sie 2009, 15:53

Oj...To mnie załatwiłeś. Nie wiem czemu, ale przeczytałem R3 zamiast X3. Przepraszam najmocniej!Smile

Hehe nie ma sprawy:) W kazdym razie w dalszym ciagu czekam na pomoc..:)

Awatar użytkownika
MX

Post autor: MX » czwartek 06 sie 2009, 18:18

...

Hehe nie ma sprawy:) W kazdym razie w dalszym ciagu czekam na pomoc..:)
...

Prawdopodobnie chodzi o kurz w wyswietlaczu - czyszczenie powinno zalatwic sprawe ew. wymiana diodek. Skoro wyswietlacz chodzi a podswietlenie nie to tylko to. Kazdy sprytny elektronik sobie z tym poradzi. A stare korgi tak maja ze im podswietlanie blednie z tych wlasnie przyczyn.

Hammond SK1

Myszy1

Post autor: Myszy1 » czwartek 06 sie 2009, 18:28

Prawdopodobnie chodzi o kurz w wyswietlaczu - czyszczenie powinno zalatwic sprawe ew. wymiana diodek. Skoro wyswietlacz chodzi a podswietlenie nie to tylko to. Kazdy sprytny elektronik sobie z tym poradzi. A stare korgi tak maja ze im podswietlanie blednie z tych wlasnie przyczyn.... 

Ok spróbuje go przeczyścić, w razie czego napisze czy dalej to samo.. Dzieki za pomoc.

Myszy1

Post autor: Myszy1 » czwartek 06 sie 2009, 19:20

...
Prawdopodobnie chodzi o kurz w wyswietlaczu - czyszczenie powinno zalatwic sprawe ew. wymiana diodek. Skoro wyswietlacz chodzi a podswietlenie nie to tylko to. Kazdy sprytny elektronik sobie z tym poradzi. A stare korgi tak maja ze im podswietlanie blednie z tych wlasnie przyczyn.... 

Ok spróbuje go przeczyścić, w razie czego napisze czy dalej to samo.. Dzieki za pomoc.
...

Niestety to nie kurz, a diod tam nie widzialem. Wydaje mi sie, ze to plytka, ktora znajduje sie miedzy wyświetlaczem a płytą jest odpowiedzialna za podświetlenie i mogla sie zepsuć.

ODPOWIEDZ