PSP oldTimer - nowy kompresor

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
morpheus70
Re: PSP oldTimer - nowy kompresor

Post autor: morpheus70 » poniedziałek 03 sie 2009, 23:16

Compresorek całkiem fajny i prosty, ale nie prostacki w użyciu! :))) Mi sie bardzo podoba. Tylko dlaczego polska firma pomimo, że teoretycznie ma nawet małą polską falgę sugerująca opcje wyboru języka komunikacyjnego, posiada wyłącznie stronę w języku angielskim? Płatność wyłącznie w dolarach zamiast choćby opcji płatności w złotówkach! Polska instrukcja obsługi jest dostarczana dopiero po zakupie mimo, że wersja anglosaska jest "zawieszona" free na stronie PSP?! Nie wiem o co tu chodzi? Była juz dyskusja dlaczego np. Cubase nie robi oprogramowania w polskim języku, na polski rynek, ale jak wymagać od zagranicznych producentów szacunku dla polskich ciężko zarobionych złotówek jeśli nawet nasze rodzime firmy nas lekceważą?! Szkoda słów...

[addsig]
Virus TI key|Clavia Nord Lead 2|Korg M3-73|Wersi PianoStar T2000|TC M3000|VoiceWorks Plus|M-ONE XL| D-TWO|Focusrite Green 1|Roland RE-501|Trochę wtyczek PSP|DAW StudioOne 2 x64|

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » poniedziałek 03 sie 2009, 23:34

Bardzo fajny kompresor - naprawde.
Jedna uwaga, jak w poprzednich wtyczkach PSP - wtedy mi to wisialo, bo i tak ich nie chcialem, ale tego kompresora to chyba kupie, wiec to istotne - NIE MA NUMERYCZNEGO ODCZYTU USTAWIEN! ANI MOZLIWOSCI ICH WPROWADZENIA Z KLAWIATURY! Powazny brak, przynajmniej dla mnie!

Joachim - wiesz, o co chodzi

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » poniedziałek 03 sie 2009, 23:34

...
choć oba zmieniają (zaniżają) dynamikę sygnału.
...   

hmmm... A jak się takie zjawisko nazywa? ...

Skutek uboczny innych działań {#zdziwko}

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
JM

Post autor: JM » poniedziałek 03 sie 2009, 23:35

Morpheus70, były już tu dyskusje na ten temat. Proponowałem nawet, by ktoś przetłumaczył na język Reja instrukcje wzamian na program. Padały różne głosy i propozycje, aż wreszcie padł...sam temat.
Bardzo cenię działalność PSP (kiedyś założyłem tu nawet "dumnie-patriotyczny" temat poświęcony polskim produktom, w tym PSP).
Lecz brak polskojęzycznych instrukcji PSP trudno jest mi również zrozumieć.
Lecz czy ja muszę wszystko rozumieć

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » wtorek 04 sie 2009, 00:00

...
Bardzo fajny kompresor - naprawde.
Jedna uwaga, jak w poprzednich wtyczkach PSP - wtedy mi to wisialo, bo i tak ich nie chcialem, ale tego kompresora to chyba kupie, wiec to istotne - NIE MA NUMERYCZNEGO ODCZYTU USTAWIEN! ANI MOZLIWOSCI ICH WPROWADZENIA Z KLAWIATURY! Powazny brak, przynajmniej dla mnie!

Joachim - wiesz, o co chodzi ...

Wiem

ale przy okazji zauważ, że wartości automatyki "podążają" za wskazaniami w GUI :)

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 04 sie 2009, 00:13

ale przy okazji zauważ, że wartości automatyki "podążają" za wskazaniami w GUI :)... 

W PT w porzadku, GAIN sie zgadza, chociaz jakos skokowo ta automatyka dziala, ale w kubusiu gain jest w zakresie 1-100. To IMO jest popelina - w ten sposob traca klienta, przynajmniej mnie, bo w tej postaci, z niemozliwoscia powrotu do poprzednich ustawien, to jest bezuzyteczna wtyczka... Co komu szkodzi okienko z cyferkami?

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » wtorek 04 sie 2009, 00:34

jest update do 1.1

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » wtorek 04 sie 2009, 00:55

W PT w porzadku, GAIN sie zgadza, chociaz jakos skokowo ta automatyka dziala, ale w kubusiu gain jest w zakresie 1-100.

Masz na mysli output? SX3/C4/C5 u mnie wszystkie kontrolki jak na GUI, nie ma 1-100

Jaki Cubase?

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 04 sie 2009, 10:03

...
W PT w porzadku, GAIN sie zgadza, chociaz jakos skokowo ta automatyka dziala, ale w kubusiu gain jest w zakresie 1-100.

Masz na mysli output? SX3/C4/C5 u mnie wszystkie kontrolki jak na GUI, nie ma 1-100

Jaki Cubase?
...

Dziala, nie tu patrzylem

Ale skok OUTPUT co 0,5dB? Eeeeeee...

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » wtorek 04 sie 2009, 10:56

Ale skok OUTPUT co 0,5dB? Eeeeeee...
...

Bywa gorzej - wezmy np. takiego UAD F670

w PSP sQuad i PSP oldTimer wartosci skokowe i opis na GUI mają na celu zastąpić cyferki. GUI dokładnie odzwierciedla rzeczywiste parametry.

ODPOWIEDZ