POMYŁKA coś jak on :
www.youtube.pl/user/derekcate
Więc prosiłbym o tą próbke na maila
POMYŁKA coś jak on :
www.youtube.pl/user/derekcate
Więc prosiłbym o tą próbke na maila
Prawda jest taka, że nawet na tym MXL'u ( ktorego odradzam bo ma za dużo góry i to jeszcze brzydkiej i wokal syczy wiec mocnego deesera trzeba nakladac ) jak i na Studio Projects B1 i AKG Perception 120 nagrasz bardzo dobrze brzmiący wokal i gitarę też. Za pomocą tych wszystkich mikrofonów uzyskasz napewno jakość lepszą niż ta ktorej sie spodziewasz.
Ja radzę Perception 120, napewno sie nie zawiedziesz, brzmienie ma fajne, nie syczy wokal na nim nagrany tak jak w MXL'ach.
Czyli AKG Perception 120 + Tascam i uzyskam naprawdę porządne brzmienie wokalu i gitary ?
...
Czyli AKG Perception 120 + Tascam i uzyskam naprawdę porządne brzmienie wokalu i gitary ?...
Zastanawiam się, ile razy musisz uzyskać twierdzącą odpowiedź na to pytanie?
...Ok dzięki wszystkim za rady :) Mam nadzieje, że będe zadowolony....
Hej
nie chce byc nie mily dla kolegi ale dam dobra rade na przyszlosc z ktorej i ja pobieralem nauki i robie to dzo dzis, youtube i google zdziwisz sie ile tam wiedzy, brzmienia i wyjasnien w komentarzach (problemem moze byc angielski ale istnieja translatory dla nie umiejacych moze nie sa dosc dokladne ale idzie zalapac o co chodzi) no i jeszcze jedna uwaga jesli bedziesz sluchal to na pierdziawkach z laptopa to nie uslyszysz nic dobrego (choc ja znam swe pierdziawki laptokowe i mam wyobrzazenie brzmienia ktore chce miec) czasem do tego celu lepiej uzyc sluchawek od mp3 ktorych uzywasz na codzien sluchajac ulubionych kapel bo slychac w nich brzmienie ktore ci pasuje.
dodam jeszcze ze wszystkie opracowania sa zmixowane przepuszczone przez "poprawiacze"dziwieku i moga oszukac "suchy sound", ale pokazuja co mozna uzyskac jako efekt koncowy
Hej
Tak naprawde to czasem (w ROCKU METALU) instotniejsze jest jaki masz preamp mikrofonowy ;) pa
WIem, że google i YT dużo dają ;) Ale np. próbek MXL'a i AKG nie ma. ZNaczy są ale np. AKG perception 100 lub 200 lub 420. Więc zależało mi na próbkach. Alei tak już wybrąłem :)
W sumie racja. Tak dla jasności Ryba to nie nazwisko ;P :) Wiesz po prostu tyle już było tu wątpliwości itp. że już sam byłem zamotany. Na szczęście już wiem i zdania nie zmienie :)