Powermikser i kolumny

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Apo
Powermikser i kolumny

Post autor: Apo » wtorek 28 lip 2009, 12:15

Witam serdecznie

Poszukuję zestawu powermikser + kolumny do 1,5 tys złotych.

Czy moglibyście coś polecić? I na co zwracać uwagę przy doborze takich rzeczy?

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Re: Powermikser i kolumny

Post autor: Tadeo » środa 29 lip 2009, 17:24

Korzystając z okazji że Admin jest na urlopie zapytam tak

gdzie i co chcesz nagłasniać?

barskee

Post autor: barskee » czwartek 30 lip 2009, 12:27

...

...
hej

mam podobny problem, potrzebuje nagłośnic salke prób około 25 - 30 metrow kwadratowych, pzrez powersmikser ma isc wokal i klawisze, co najlepiej kupic do 1500 zł ?

Awatar użytkownika
skel

Post autor: skel » czwartek 30 lip 2009, 12:30

...

...

to moze ja sie podlacze pod kolege:

w takim samym przedziale cenowym chciałbym mieć zestawik

chce nagłasniac kapele w sali prób (wokal, klawisze), ale niewykluczone ze czasem trzeba bedzie wyjsc na jakas wieksza sale (100-200m2) albo plenerek. myslalem o dwóch obecnych na allegro kolumnach hollywood albo omnitronic 800-1000W za ok 300zł sztuka plus powermixer LDM ok 900zł. co o tym sadzicie? czy ten sprzet sie nie wywali po 3 miesiacach?

pozdrawiam!

DCG

Post autor: DCG » czwartek 30 lip 2009, 14:19

Już lepiej kupić dwie aktywne paczki np. Proel flash 12A i mały mixerek np. ALTO AMX. Własnie tak zrobiłem, kiedy potrzebowałem drugiego, mniejszego zestawu np. na slę biesiadną, do odsłuchów, albo na próby.
Powermixery odnotowały znaczący spadek sprzedaży, na rzecz mobilnych kolumn aktywnych.
Co do samych powermixerów, to jeszcze PHONIC wypada nieźle, pośród budżetowych.

Apo

Post autor: Apo » czwartek 30 lip 2009, 19:55

...Już lepiej kupić dwie aktywne paczki np. Proel flash 12A i mały mixerek np. ALTO AMX. Własnie tak zrobiłem, kiedy potrzebowałem drugiego, mniejszego zestawu np. na slę biesiadną, do odsłuchów, albo na próby.
Powermixery odnotowały znaczący spadek sprzedaży, na rzecz mobilnych kolumn aktywnych.
Co do samych powermixerów, to jeszcze PHONIC wypada nieźle, pośród budżetowych...

A jakie inne opcje sprzętowe wchodzą w grę?. 

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » czwartek 27 maja 2010, 10:10

Mam zakupić nagłośnienie dla przyzwoitego szkolnego zespołu wokalnego (6 osób) + akompaniament (głównie klawisze). Kwota 6000zł. Nagłośnienie na 100-200 osób. Zależy mi na mobilności - szybko się rozłożyć, spakować, zachowując maksymalnie dobre brzmienie. W związku z tym wymyśliłem: Mackie PPM 608 http://guitarcenter.pl/catalog/naglosnienie/mixery/powermixery/mackie-ppm-608
Doradźcie jakie kolumny do tego. Myslałem o HK Audio PR:O 15 http://guitarcenter.pl/catalog/naglosnienie/zestawy/male-zestawy/hk-audio-pro-15-set , ale tutaj Ohm się nie zgadzają.
Trzeba by jeszcze choćby jakiś malutki osłuch.
Podpowiedzcie coś, proszę, bo nie mam pojęcia co za te (nieprzekraczalne) 6000zł kupić.

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » czwartek 27 maja 2010, 14:39

...O hollywood to lepiej zapomnieć. Szmira straszna. Już wolałbym zniesławione alphardy. Miałem kiedyś 2 kolumienki i mnie nie zawiodły ani razu. Chociaż... jak bym miał kasę wolałbym coś lepszego np. Yamahe :)...
-----------------------------------
Zaraz, a co nazywasz hollywood'em? HK audio czy Mackie? Bo jakoś nie jarze

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » czwartek 27 maja 2010, 15:21

Niejednokrotnie korzystam z Yamahy EMX 5014c. Niezły powermixer z wbudowanym reverbem, dwie duże kolumny, prosta w obsłudze i swoją moc również posiada :) Jest to na pewno jakiś temat, tym bardziej, że nie kosztowała jakis kosmicznych pieniędzy.

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

ODPOWIEDZ