Alesis czy Yamaha?
Jedno pytanie dot Yamah owych- czy te 1500 jest ZA SZTUKĘ?
To jest sklepowa cena za 2 szt, w niektórych sklepach jest trochę taniej
Re: Alesis czy Yamaha?
...
Jeżeli chodzi o Alesisy M1 620 to bardziej radziłbym wziąć 520 z tego względu, że 620 są nieco cofnięte w środkowym paśmie.
...
te cofniete w srodkowym, yamaha za mało dołu ... zawsze coś no ale przy takiej cenie nie mozna miec nic super ;] tylko teraz ktore beda lepszym wyborem. mysle ze poki nie poslucham jak graja to chyba nie dam rady sie zdecydowac. yhhh :(
...
...
Jeżeli chodzi o Alesisy M1 620 to bardziej radziłbym wziąć 520 z tego względu, że 620 są nieco cofnięte w środkowym paśmie.
...
te cofniete w srodkowym, yamaha za mało dołu ... zawsze coś no ale przy takiej cenie nie mozna miec nic super ;] tylko teraz ktore beda lepszym wyborem. mysle ze poki nie poslucham jak graja to chyba nie dam rady sie zdecydowac. yhhh :(...
po przesłuchaniu obu kupisz Fostexy PM1 mk2.\\
No dobra - będziesz się zastanawiaszcze nad KRK serii Rockit - tyler tylko, że one brzmią tak jak Alesisy - podbity dół, zbyt mocno podbita góra, cofnięte 400Hz i 1kHz.
Fostexy graja przy nich płasko jak styół :)
Aha - zawsze możesz użyć jako wtyczkę na koniec IK Multimedia ARC System - to system strojenia odsłuchów - albo zainwestować w mikser Edirol M10-DX - nie dość, że mała ale świetna pozycja w homerecordingu, to jeszcze ma system pomiaru i strojenia systemu odsłuchowego.
temat jest tez o sluchawkach :) co do słuchawek to dlatego bo bardzo czesto po nocach siedze a jak wiadomo w nocy restza domu spi wiec...
Owe słuchawki bym podłanczał do karty Juli@, czy to starczy ?...
to zależy - Beyerdynamic (i TYLKO TEJ FIRMY SŁUCHAWKI CI POLECAM z uwagi na duże testy i niestety niedomagania lub specyfike innych słuchafonów) produkuje słuchaqwki standardowo w dwóch wersjach - 80 i 250 omów. Sprawdź parametry wyjścia słuchawkowego w interfejsie i wtedy dobierz słuchawki, albo kup w ciwemno wersję 80 omów.
...
...
...
...
te cofniete w srodkowym, yamaha za mało dołu ... zawsze coś no ale przy takiej cenie nie mozna miec nic super ;] tylko teraz ktore beda lepszym wyborem. mysle ze poki nie poslucham jak graja to chyba nie dam rady sie zdecydowac. yhhh :(...
po przesłuchaniu obu kupisz Fostexy PM1 mk2.\\
No dobra - będziesz się zastanawiaszcze nad KRK serii Rockit - tyler tylko, że one brzmią tak jak Alesisy - podbity dół, zbyt mocno podbita góra, cofnięte 400Hz i 1kHz.
Fostexy graja przy nich płasko jak styół :)
Aha - zawsze możesz użyć jako wtyczkę na koniec IK Multimedia ARC System - to system strojenia odsłuchów - albo zainwestować w mikser Edirol M10-DX - nie dość, że mała ale świetna pozycja w homerecordingu, to jeszcze ma system pomiaru i strojenia systemu odsłuchowego....
co do KRK to tez sie zastanawiałem ale nie chcialem juz za duzo opcji wrzucac i wybralem tylko 2 wzgledem opini od znajomych.
ale cały czas mam dylemat bo koledzy radzicie mi jedni A inni Y , no a ja ciagle nie wiem co bedzie lepsze.
Chodzi o to ze muzyka zajmuje sie juz od 5 lat, jade na zwykłej integrze, wierzy thomson i jak narazie dawałem rade miks doprowadzic do porzadku co z biegiem czasu przyszło nie tak odrazu. Alei tak słysze roznice czego mi brakuje choc juz tego nie umiem naprawic, stad pomysł na zbudowanie mini studia.
Monitory, + k. muz + słuchawki . | jezeli bedzie trzeba to jakis wzmacniacz moze klawisz . i na tym by sie skonczyło.
Wiem ze za mnie nie wybierzecie ale jesli jest to mozliwe prosił bym o konkretniejsze skierowanie w jednym kierunku, bo jak narazie tak jak bylem po czesci za tym i po czesci za tym to jestem tak dalej nastawiony. i co tu zrobic ? ;/
Wiem ze za mnie nie wybierzecie ale jesli jest to mozliwe prosił bym o konkretniejsze skierowanie w jednym kierunku, bo jak narazie tak jak bylem po czesci za tym i po czesci za tym to jestem tak dalej nastawiony. i co tu zrobic ? ;/...
kupić monitory Fostex PM1 mk2 i słuchawki Beyerdynamic DT770PRO lub DT990PRO.
PROste :)
...
Wiem ze za mnie nie wybierzecie ale jesli jest to mozliwe prosił bym o konkretniejsze skierowanie w jednym kierunku, bo jak narazie tak jak bylem po czesci za tym i po czesci za tym to jestem tak dalej nastawiony. i co tu zrobic ? ;/...
kupić monitory Fostex PM1 mk2 i słuchawki Beyerdynamic DT770PRO lub DT990PRO.
PROste :)...
tak tylko ze cena za komlet wyjdzie mnie 2000 zł.
gdzie za tyle przy zakupie tycxh co ja pisałem mam do tego jeszcze karte muz, Juli@.
taka jest roznica... hmmm a naprawde sa az tak dobre i lepsze od tych co pisałem ?
hmmm a naprawde sa az tak dobre i lepsze od tych co pisałem ?
...
to zależy....
FOSTEXY są najwierniejsze, równamy je do Yamahy. Alesis i KRK przekłamują, o czym pisałem. charakterystyka w piękną łódeczkę - i te i te.
W teście odsłuchowym będa brzmniały najładniej, bo będize schowany środek, za to podkreślony kontur. Nadają sie te Alesisy i KRK do: DJ, słuchania sobie muzy klubowo-elektronicznej w domu, i w zasadzie koniec zastosowań.
No dobras - może i do produkcji elektroniki i wszelkiego rodzaju napier**lanki basem.
...
Ich wielką zaletą jest bezlitosne eksponowanie wszelkich błędów - jeśli chcesz przetestować miks/nagranie, to puść na HS-50. Jeśli na nich brzmi dobrze, to już prawdopodbnie wszędzie będzie dobrze.....
......HS-y eksponują nieco średnicę pasma, co pozwala bardzo analitycznie wniknąć w to, co się tam dzieje. Nie dla wszystkich jest to jednak zaleta, dlatego dzieki kalibrowanym eq na tylnym panelu można to wyrównać. Ogólnie monitory ciekawe, bardzo przydatne w studio.
.....mam na zbyciu takie, jeszcze na gwarancji.
Pozdrowienia - Leff...
He he :) nie dość, że super i maja same zalety to jeszcze się tak szczęśliwie składa, że akurat ma kolega na zbyciu... :))))))))
Przeczytaj jeszcze raz co napisałem, tym razem wszystko i dokładnie ;)