Pomoc w doborze rejestratora HD/CD
Który z tych rejestratorów zapewni lepsze możliwości w finalnym mixowaniu. Wiem że nie jest to wysoka półka ale nie stać mnie na nic innego.
Pretendenci to:
AKAI DPS16 (używane w dobrym stanie)
Roland VS 1880 (używane w dobrym stanie)
Fostex MR-16 HDCD (nowe)
Zoom MRS 1608 (używane w dobrym stanie)
Będzie do tego podłączone Korg M3-73, Korg Radias Rack , oraz para monitorów.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc, bo chciałem brać fostexa ale dowiedziałem się że nie jest to najlepszy wybór.
Re: Pomoc w doborze rejestratora HD/CD
A jesteś pewien że nie chcesz komputera?
Szczerze mówiąc, jak dla mnie, kupno rejestratora wydaje się trochę bezsensowne. No może poza sytuacjami nagrywania w terenie.
...
A jesteś pewien że nie chcesz komputera?
Szczerze mówiąc, jak dla mnie, kupno rejestratora wydaje się trochę bezsensowne. No może poza sytuacjami nagrywania w terenie....
Tak, chce zrezygnować z komputera, bo za dużo w nim grzebie i nie chciałbym z nudów czegoś spiep* :) Nie chodzi o to że sie nie znam, bo znam sie z pctami od 14stu lat, ale lubie wiele rzeczy "ulepszać" i podkręcać i nie powiem sobie nie bo to "rejestrator" dlatego nie chce uzywać komputera, chyba że w drodze wyjątku. Po za tym, musze ograniczyć ilość kabli a komputer to dużo kabli:)
Dodatkowo wyprowadziłem sobie osobną linie na sprzęt muzyczny:)
Wiem że zaraz tutaj mi ktoś napisze to i owo, ale prosze pomóżcie mi z rejestratorem nie pc'tem.
brak edita...
Chce sie również pozbyć "demo" wtyczek, a wiem że jeśli używałbym kompa to kusiłoby mnie do "załatwiania" ich sobie w dużej ilości.
Chce być całkowicie legalny:)
Brzmi rozsądnie to co piszesz :)
Niestety w temacie nie pomogę, nie miałem nigdy żadnego rejestratora pod palcami.
Bardzo dziękuje wszystkim za pomoc.
Nie wiem ile chcesz przeznaczyć pieniążków na ten rejestrator, ale pod uwage wziąłbym jeszcze Yamaha AW4416. Nie znam wszystkich wyżej wymienionych, ale chyba tylko yamaszka oferuje 16 śladów nagrywanych jednocześnie.