Focusrite Saffire FireWire - dropy

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
grembo
Re: Focusrite Saffire FireWire - dropy

Post autor: grembo » sobota 18 lip 2009, 12:30

...1. rozwiazanie podalem - mialem ideantyczne objawy i chyba nawet konflikty te same :)

2. haslo do wyszkuiwarki -midi Timestamp...

.................................

sproboj zrobic to co ja

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » sobota 18 lip 2009, 14:48

...
...1. rozwiazanie podalem - mialem ideantyczne objawy i chyba nawet konflikty te same :)

2. haslo do wyszkuiwarki -midi Timestamp...

.................................

sproboj zrobic to co ja
...

Nie wiem, już tyle razy grzebałem w systemie i w menadżerze urządzeń i nic. Nawet nie wiem co jeszcze można zrobić.

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Szofer

Post autor: Szofer » sobota 18 lip 2009, 23:23

Nie wiem, już tyle razy grzebałem w systemie i w menadżerze urządzeń i nic. Nawet nie wiem co jeszcze można zrobić.
...

Hej

sproboj poszukac karty z tym chipem Chip TI XIO2200 i 400Mbps u mnie smiga nawet i nie mam problemow odkad postawilem nowy system nic sie nie dziej takze mozesz wyprobowac z tego co znalazlem w necie to ten FW express card co mam to polecaja nawet do motu gdzies na innych forach znalazlem ( nie po polskiemu) i ponoc smiga az milo.

sa tez karty specjalnie dedykowane do audio-video striming kamer dv droge dziadostwa ale ponoc tez dobre na IT

albo wymien plyte glowna a cos innego poszperaj w necie o konfiguracjach i moze to pomoze.

sproboj od nowa system postawic i na swierzaku kombinuj byl tez kiedys watek na temat kolejnosci instalacji sterow gdzies tutaj i nawet 2 grosze dozucilem ale nie pamietam tytulu.

Hej.

Mesa Boogie Traxis, Marshall JMP-1, ADA MP-1, POD X3, Digitech 2120, Rocktron Voodu Value, TC Electronic G-Major, DBX 166A, Rocktron Intellifex, Mesa Bogie 2:90, KRK VXT6, FocusriteSaffire, Ibanez, Framus, Cubase, VST,BeyerDynamic DT150,Behringer FCB-1010

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » niedziela 19 lip 2009, 10:14

sproboj od nowa system postawic i na swierzaku kombinuj byl tez kiedys watek na temat kolejnosci instalacji sterow gdzies tutaj i nawet 2 grosze dozucilem ale nie pamietam tytulu.

Hej.
...

Co do reszty się zgadzam, ale mam pewne obawy przed postawieniem systemu na nowo. Z poprzednią kartą też miałem problem, prawie taki sam jak teraz, tylko, że wtedy to był Infrasonic Quartet i nowe postawienie systemu nawet 2 razy nic nie pomogło. Nie twierdzę, że w tym wypadku nie było by to skuteczne, ale zanim na nowo będę stawiał system, najpierw się upewnię bardziej niż na 100%Cool, że rzeczywiście nie ma innego sposobu.

Pozdrawiam

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » niedziela 19 lip 2009, 13:48

Coś mi się wydaje, że już udało mi się zlokalizować przyczynę mojego problemu. Prawdopodobnie nie potrafię odpowiednio skonfigurować kontrolera FW. Podążając za instrukcją od producenta, nie mam wciąż tego, co powinno być. I producent karty dźwiękowej też nie pisze, w jaki sposób musi być ustawiony kontroler FW.

Pozdrawiam

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Szofer

Post autor: Szofer » niedziela 19 lip 2009, 22:00

...
 Coś mi się wydaje, że już udało mi się zlokalizować przyczynę mojego problemu. Prawdopodobnie nie potrafię odpowiednio skonfigurować kontrolera FW. Podążając za instrukcją od producenta, nie mam wciąż tego, co powinno być. I producent karty dźwiękowej też nie pisze, w jaki sposób musi być ustawiony kontroler FW.

Pozdrawiam
...

Hej

A Ja jeszcze dodam ze ten cubase 4le to taka tandetna wersja ze konwersji nawet nie ma do inportu i czyszczenia sciezek(silence) tak wiem, ze akurat to jest tylko cos jak rejstrowana demowka wielkie G... tak naprawde (teraz sie nie dziwie ze ludziska kozystaja z piratow) i tez ono zaczelo dropic zastanawiam sie nad wersja cubase5 full

bo ta 4le przy powaznym projekcie to sobie mozna ( dobre by chlturke nagrac na live bez obrobki w stereo - albo 2xmono)

Hej

Mesa Boogie Traxis, Marshall JMP-1, ADA MP-1, POD X3, Digitech 2120, Rocktron Voodu Value, TC Electronic G-Major, DBX 166A, Rocktron Intellifex, Mesa Bogie 2:90, KRK VXT6, FocusriteSaffire, Ibanez, Framus, Cubase, VST,BeyerDynamic DT150,Behringer FCB-1010

ODPOWIEDZ