Interfejsy FIRE WIRE a Komputer

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
zielony_bos
Interfejsy FIRE WIRE a Komputer

Post autor: zielony_bos » poniedziałek 13 lip 2009, 18:43

Witam, jestem tu nowy:)

Proszę o pomoc: Jaki interfejs na rynku będzie chodził dobrze z płytą Asus p5b-e (Windows Xp sp2) z kontrolerem Via VT6307 fire wire.

Mam na myśli bezploblemową kompatybilnośc z np. Allesis io 26 ,Focusrite Saffire 40 ,M Audio 2626 itp.

Czy ktoś ma tą plytę główną w swoim DAW a takiej konfiguracji ? Jak ona pracuje z takimi interfejsami? Mam z tym problem ,czas mnie goni i muszę szybko podjąc decyzję o zakupie.

Początkujący dźwiękowiec.

Awatar użytkownika
delorjan

Re: Interfejsy FIRE WIRE a Komputer

Post autor: delorjan » poniedziałek 13 lip 2009, 19:34

...

Witam, jestem tu nowy:)

Proszę o pomoc: Jaki interfejs na rynku będzie chodził dobrze z płytą Asus p5b-e (Windows Xp sp2) z kontrolerem Via VT6307 fire wire.

Mam na myśli bezploblemową kompatybilnośc z np. Allesis io 26 ,Focusrite Saffire 40 ,M Audio 2626 itp.

Czy ktoś ma tą plytę główną w swoim DAW a takiej konfiguracji ? Jak ona pracuje z takimi interfejsami? Mam z tym problem ,czas mnie goni i muszę szybko podjąc decyzję o zakupie.
 ...

Z tego co wiem kontrolery na chipsecie VIA słabo radzą sobie z interfejsami audio. Sam posiadam jedną taką płytę z Athlonem i MOTU odmówiło posłuszeństwa :) Na pozostałych dwóch komputerach mam chipset Texas Instruments i nie odnotowałem problemów :)

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Re: Interfejsy FIRE WIRE a Komputer

Post autor: JoachimK » poniedziałek 13 lip 2009, 19:42

6307 jest w mojej opinii jednym z lepszych chipsetow FW. Poszukaj moich wypowiedzi odnosnie wspolpracy (i rzeczywistych testow) takiego sprzetu, jak serii RME Fireface, serii TC Konnekt czy procesorow takich jak SSL Duende, TC powercore, Focusrite Liquid Mix itp. Nie powinienes miec klopotow z tym chipsetem.

[addsig]
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

ODPOWIEDZ