M-audio znam tylko tą na FW 410 - dobre stery !
A to i ja potwierdzę. Czasami gryzie mi się z Cubase`em, ale to natura Cubase`a. Z wymienionych w temacie jednak nadal przy RME bym stanął.
Pozdrawiam!
M-audio znam tylko tą na FW 410 - dobre stery !
A to i ja potwierdzę. Czasami gryzie mi się z Cubase`em, ale to natura Cubase`a. Z wymienionych w temacie jednak nadal przy RME bym stanął.
Pozdrawiam!
<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Wingdings; panose-1:5 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-charset:2; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 268435456 0 0 -2147483648 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} a:link, span.MsoHyperlink {color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {color:purple; text-decoration:underline; text-underline:single;} p {margin-right:0cm; mso-margin-top-alt:auto; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} span.themearticle10 {mso-style-name:themearticle10;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->
Na RME, póki co nie mam:), w ogóle na razie jestem na etapie zbierania kasy i szukania pracy, więc przyrost gotówki jest u mnie powolny:), ale mam teraz materiał na czas wakacji do przemyślenia,:) w trakcie zbierania kasy,przyjrzę się bliżej tym kartom, bo do tej pory patrzyłem tylko na deltę 1010 PCI i EMU 0404.
Dzięki za rady:), jak ktoś jeszcze będzie chciał coś dodać to śmiało, wszystkie komentarze regularnie studiuję:), a Wasze wypowiedzi są mi pomocne.
A i przepraszam za te dziwne komunikaty tekstowe w moim wcześniejszym poście, po prostu pisałem tę wiadomość w Wordzie(jakby mi strona wyleciała, takie zabezpieczenie) i stamtąd przekleiłem, stąd pewnie te wingdingsy:)
jeśli myślisz ciut poważniej o nagrywaniu jak tylko dla zabawy, to nie polecam ci E-Mu 0404. Jak już chcesz koniecznie kupić tanią a stabilną kartę, poszukaj Echo mia midi albo M-Audio Audiophile 24/96 - starszy model.
Pozdr.
Jeśli miałbys dylemat czy brać RME 9632, czy E-mu 1616m (tylko nie E-mu 1616!), - ze swej strony polecam E-Mu. Karta ma bardzo dobrą specyfikację techniczną, bardzo dobre Preampy, instrukcję po polsku, no i dużo przydatnych programów. Jeśli mógłbyś troche poczekać, to wstrzymaj się do czasu jak dystrybutor sprowadzi E-mu 1616m na Pci-express. U RME zaś - cóż, dostaniesz w zasadzie tylko karta i pare kabelków, nawet instrukcji po polsku nie dadzą, a karta ma dużo możlliwości rozbudowy oczywiscie za ładne pieniążki. Poza tym cały czas musisz pilnować aktualizacji sterowników. Dziwi mnie fakt , że firma wprowadza na rynek produkt, który wymaga cały czas wprowadzania "poprawek". Dużo osób pisze że karta RME jest stabilnijesza - uważaj ,nie ma kart doskonałych! Przykład- problemy RME z nie którymi samplerami. Dużo osób napisze że RME lepiej brzmi: kiedyś na zagranicznym forum przeczytałem w tescie że róznica w dzwięku nie jest az tak ogromna. Zwłaszcza żeby płacić dwa razy tyle. Dlatego ja bym wziął E-mu 1616m.
...
jeśli myślisz ciut poważniej o nagrywaniu jak tylko dla zabawy, to nie polecam ci E-Mu 0404. Jak już chcesz koniecznie kupić tanią a stabilną kartę, poszukaj Echo mia midi albo M-Audio Audiophile 24/96 - starszy model.
Pozdr...
Przecież tyl ebyłoi testów porownawczych z miedzy 0404 i 1212m że szok róznice minimalne, ale oczywisce AKM przetorniki dają rade lepiej. Ten sam tor przed przetwornikami, odsłuch odrobine jakby głośniej w 1212m ale to samo..
miałem Emu 0404 i miałem 1212m, różnica jak dla mnie - kolosalna i pod względem sterów i brzmienia.
Pozdr.
...
miałem Emu 0404 i miałem 1212m, różnica jak dla mnie - kolosalna i pod względem sterów i brzmienia.
Pozdr....
Pod wzglecem Sterów ? kogo to obchodzi ;) haha.. może jeszcze opakaowanie łądniejsze jest.
Kolosalna róznica w nagrywanym dzwieku jest?
Ja osobiscie sie przesiadam na 1212m
nie żałuję zakupu emu 1212m, 0404 za to tak, co do 1212m, to za tą cenę na prawdę warto. Po za tym, że 2 razy ją wysłałem na gwarancję wszystko było na bardzo zawodowym poziomie. Oczywiście gdyby mnie było stać na RME - nie zawachał bym się drugi raz.
Pozdr.
...
Ja dla odmiany poleciłbym emu 1212m - żadnych nawet najmniejszych problemów pod xp jak i vista....
do tego adat a więc mozliwość rozbudowy przy uzyciu ada8000 o 8 wyjsc liniowych i 8 wejsc z preampami - mikser wbrew pozorom to logika w 100% - nie odbiega od miksera w daw ani troszkę
0404 odpada bo brak i/o symetrzycznych
delta nienajgorsza ale znów brak symetrzyków
rme duzo za droga no ale to standardzik w tej firmie
a moze cos z panelem i preampami z zasilaniem phantom?jak masz na rme to do tej kwoty cos sie znajdzie bez problemu
...
Witam
A jak wyglada współpraca tej Karty (E-MU 1212) z systemem windows 7? czy sa jakies sterowniki? czy nic nie potrzeba instalowac dodatkowo?
czy mogły mi ktos udzielic konkretnej odpowiedzi w tym temacie
pozdrawiam
Krzysiek