Komplete 5 w promocji

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Robix
Komplete 5 w promocji

Post autor: Robix » sobota 11 lip 2009, 23:07

Witam wszystkich!

Prowadzę takie rozważania właśnie nad tym produktem. Gdyby nie promocja NI to właściwie nie byłbym zainteresowany kupnem. Konkretnie chodzi mi o to, czy warto mieć takie coś w domowym studiu. Prosiłbym też, o odniesienie się do jakości dźwięku tych instrumentów, ponieważ posiadam massiva i mi nie przypasował. 

Pozdrawiam

Robert

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Akton

Re: Komplete 5 w promocji

Post autor: Akton » sobota 11 lip 2009, 23:11

W takiej promocji zdecydowanie warto, chociaż mnie np. nie powaliła zachwalana biblioteka Kontakta3, ale jest zbyt wiele różnych pozytywów Komplete'a, żeby przejść obok takiej oferty obojętnie.

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
peter

Post autor: peter » niedziela 12 lip 2009, 00:34

Promocja może i jest...ale nie w Polsce, Audio Factory dostało tylko kilka sztuk i zostały sprzedane dawno temu... Żenada...walka z piractwem trwa, a jak ktoś się decyduje na zakup oryginalnego softu to nagle okazuje się,że tego softu nie ma

arturs

Post autor: arturs » niedziela 12 lip 2009, 12:56

Promocja może i jest...ale nie w Polsce, Audio Factory dostało tylko kilka sztuk i zostały sprzedane dawno temu... Żenada...walka z piractwem trwa, a jak ktoś się decyduje na zakup oryginalnego softu to nagle okazuje się,że tego softu nie ma

potwierdzam, nie ma :(

Pietro

Post autor: Pietro » niedziela 12 lip 2009, 13:35

...Promocja może i jest...ale nie w Polsce

Jesteśmy w Europie od dawna, sklepy Europejskie wysyłają do Polski bez problemu, paczkę masz w domu po 2-3 dniach i nikt nie zdziera z Ciebie dodatkowej kasy za import (tak jak to robią polskie sklepy). Po prostu zamówcie od Native Instruments. Jedynym problemem może być forma zapłaty - niektóre sklepy przyjmują PayPal, niektóre tylko kartę kredytową. Ale nie jest to tak, jak brzmi - karta nie musi być kredytowa. Wystarczy najzwyklejsza bankomatowa tzw. przedpłatowa czyli podstawowa karta Inteligo czy mBank.

PayPal też akceptuje powyższe karty. Nie muszą być kredytowe. Podobnie z zapłatą za bilet lotniczy i w innych sklepach internetowych. 

- Piotr 

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » niedziela 12 lip 2009, 13:40

No właśnie, to że w Polsce się wyczerpały zasoby nie oznacza, że promocja jest już nieosiągalna. To mnie akurat w żaden sposób nie zniechęca. Bardziej zastanawia mnie to, czy jakość tychże wtyczek, jest na tyle dobra, że w połączeniu np. z virkiem lub Prophetem, będzie super brzmiało. Bo co do uzupełnienia "biblioteki" brzmieniowej studia to chyba rzeczywiście jest to coś nie do odrzucenia. Zawsze się coś dobrego wykręci.
Pozdro
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
peter

Post autor: peter » niedziela 12 lip 2009, 17:51

"Jesteśmy w Europie od dawna, sklepy Europejskie wysyłają do Polski bez problemu, paczkę masz w domu po 2-3 dniach i nikt nie zdziera z Ciebie dodatkowej kasy za import (tak jak to robią polskie sklepy). Po prostu zamówcie od Native Instruments. Jedynym problemem może być forma zapłaty - niektóre sklepy przyjmują PayPal, niektóre tylko kartę kredytową." 

Niby zamówienie prosto od NI nie jest problemem ale ja potrzenuję FV. Czy ma ktoś doświadczenie z księgowaniem faktur z zachodu?Nie mam nr.NIP EU, wyrobienie tego numeru to ponoć dwa tygodnie...Nie rozumiem czemu polski dystrybutor nie może zamówić większej ilości komplete 5, przecież sprzedali by to w tydzień...

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » niedziela 12 lip 2009, 18:04

Niby zamówienie prosto od NI nie jest problemem ale ja potrzenuję FV. Czy ma ktoś doświadczenie z księgowaniem faktur z zachodu?Nie mam nr.NIP EU, wyrobienie tego numeru to ponoć dwa tygodnie...Nie rozumiem czemu polski dystrybutor nie może zamówić większej ilości komplete 5, przecież sprzedali by to w tydzień...

A i tu się z Tobą w 100 % zgadzam, Chyba od razu w poniedziałek do nich zadzwonię i zapytam się o co loto . No bo też w końcu n tym zarabiają, bo nie wierzę, że nie.

Pozdro
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:

Post autor: fabian » niedziela 12 lip 2009, 18:12

ja kupilem w mbspro, ale to bylo pierwszego dnia promocji..
jak dla mnie warto, bo nie zawsze mozna kupic wysokiej jakosci program srednio za 164PLN (1800/11)
rzeczywiscie, biblioteka kontakta 3 nie powala, ale inne wtyki rekompensuja niedosyt, a szczegolnie battery i guitar rig..

b4 II, massive, fm8, battery 3 - te uzywam regularnie i stanowia solidna podstawe..
elektrik piano mnie nie zachwyca, ale za to akoustik piano to gruba rzecz..
absynth i reaktor dla kreatywnych, a pro53 zawsze sie moze przydac..
[addsig]
the Sun Personality

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » niedziela 12 lip 2009, 18:19

rzeczywiscie, biblioteka kontakta 3 nie powala, ale inne wtyki rekompensuja niedosyt, a szczegolnie battery i guitar rig..

b4 II, massive, fm8, battery 3 - te uzywam regularnie i stanowia solidna podstawe..
elektrik piano mnie nie zachwyca, ale za to akoustik piano to gruba rzecz..
absynth i reaktor dla kreatywnych, a pro53 zawsze sie moze przydac.. ...

..................................................................................................................

Mam identyczne zdanie jak Twoje odnośnie bibliotek :) Reasumując temat - w tej promocji wręcz trzeba to kupić, i jak słusznie radzi Piotr - oczywiście w NI. Jak AF nie chce zarabiać, to przecież ich wybór - w końcu to wolny kraj Yell

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

ODPOWIEDZ