Duet słuchawkowy dla klawiszowca

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
www.taniestruny.pl
Duet słuchawkowy dla klawiszowca

Post autor: www.taniestruny.pl » niedziela 28 cze 2009, 20:21

Witam.
Pisze do Państwa ponieważ potrzebuję porady dotyczącej wyboru słuchawek. Jestem klawiszowcem i zajmuje się nagrywaniem partii instrumentów klawiszowych do nagrań, co jakiś czas zdarza się skleić mi jakiś pełniejszy aranż, nagminnie nagrywam fortepianówki, coraz częściej zdarza mi się zarejestrować na tzw. „setkę” partię fortepianu z wokalem. W związku z tym, że często i długo pracuje w domu chciałbym zaopatrzyć się w parę słuchawek. Myślałem o duecie AKG K240 Studio oraz Beyerdynamic DT770. Te drugie znam dobrze ponieważ zdarzało mi się pracować na nich w różnych studiach, AKG trochę mniej ale wierze, ze tak popularne słuchawki sprawdzą się i w moim przypadku.
Słuchawek potrzebuję do w/w rejestracji na setkę (słuchawki dla mnie i wokalisty(ki)) oraz do osłuchu nagranego materiału i ustawienia barwy, ew. proporcji, pogłosów itd. – takiego pseudo miksu – generalnie żadnym konkretnym miksem ani masterem się nie zajmuje.

Wstępnie wybrałem ten zestaw ponieważ wydaje mi się, że to słuchawki bardzo różniące się od siebie. Wydaje mi się, że praca na obydwu modelach pozwoli na dłuższą i efektywniejsza pracę… ale z przyjemnością wysłucham wszelkich uwag za które z góry Państwu dziękuję.

Przemo
Przemysław Zalewski

Awatar użytkownika
macandroll

Re: Duet słuchawkowy dla klawiszowca

Post autor: macandroll » niedziela 28 cze 2009, 21:08

Dobra para.
Chociaż do odsłuchiwania i grania materiału lepiej mieć również monitory.
Ucho mniej się męczy.
Muzyk, gitarzysta

ODPOWIEDZ