zestaw aktywny - HK Audio czy Cerwin Vega?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Davi
zestaw aktywny - HK Audio czy Cerwin Vega?

Post autor: Davi » środa 24 cze 2009, 16:02

Witajcie panowie.
Co sądzicie o konfrontacji tych 2 marek na tle organizowania koncertów w klubach do 500 osobi małych plenerach ?
Zespoły jakie będę nagłaśniał grają :

- Jazz, Pop, Rock, RNB ( dość wszechstronne brzmienia )

Interesują mnie 2 zestawy aktywne :

1.HK Audio Actor DX - 3200 watt RMS
2.Cerwin Wega CVA28 - 2x satelitki + Cerwin Wega CVA 121 - 2x Sub
= 3200 watt RMS

czego mogę się spodziewać po tych 2 markach głównie w kwestji jakości, przeznaczenia, niezawodności, a także rozbudowy ?

Cena HK jest wyższa o ok 7000 zł od Cerwin Wega czy to coś uzasadnia ?

Pozdr.

mohamedddd

Re: zestaw aktywny - HK Audio czy Cerwin Vega?

Post autor: mohamedddd » środa 24 cze 2009, 16:50

głośniki HK grają bardzo dobrze i na pewno będziesz z nich zadowolony i ceną wcale nie masz się co dziwić co do tych drugich nie wypowiadam się bo ich nie słyszałem

Davi

Post autor: Davi » środa 24 cze 2009, 17:52

możliwa 3 konfiguracja :

Master Audio PA 208 A - 2x + Master Audio Maw 215 D2 lub 218 D7 - 1x
= ok 3200 W lub 4200 przy 2 większym i mocniejszym subie

Davi

Post autor: Davi » czwartek 25 cze 2009, 01:33

szczerze powiedziawszy słyszałem o HK same dobre słowa, a co wy sądzicie drodzy koledzy o tych pozostałych firmach : Master Audio i Cerwin Vega ? jak te marki wypadają na tle HK ? lub na odwrót ? co je różni a co łączy ? jeśli ktoś odczuł, że któryś z wyżej wymienionych marek świetnie się sprawdza do danego gatunku muzyki to proszę napisać jakiego ? jakie są plusy i minusy ww zestawów ? tak czy siak, bez bicia się przyznaje, że marzą mi się profesjonalnie brzmiące przody w cenie do 20 tyś z całościową mocą min. 3200 watt RMS na początek przynajmniej i z swobodną możliwością dalszej rozbudowy...a może jakieś inne ciekawe firmy ? lepsze, a nie koniecznie droższe od HK ?

PS : zanim się wybiorę na testy chciałbym zebrać możliwie najwięcej informacji i kasy

Pozdr.

Awatar użytkownika
zebromirrrr

Post autor: zebromirrrr » czwartek 25 cze 2009, 01:46

witam. moge wypowiedziec sie tylko o hk lucas max. kilka dni temu nikt nie był w stanie powiedziec mi czego wiecej, od 3 dni mam u siebie ten zestawik i mimo ze wyglada niepozornie to naprawde dobry zestaw.niespodziewałem sie az takiej energi w nim drzemiacej, gra głosno, brzmi naprawde dobrze. z actorem musi byc tylko jeszcze lepiej, wykonanie solidne.pozdrawiam
www.studiosquat.pl

Awatar użytkownika
OlimpRecordsStudio

Post autor: OlimpRecordsStudio » czwartek 25 cze 2009, 21:12

Pisałem już parę razy w sprawie HK. Mam 3 zestawy DEACON, 4 górki CT115 i dwa suby CT118. Naprawdę brzmi to super bez żadnej korekcji. Tylko jest mały ból. Duże plenery ciężko nagłośnić tym. Zdecydowanie lepiej sprawdza się niby liniówka seri CTA. Suby 118 mają niezłego kopa jak na jeden 18 calowy głośnik. A... Do pasywnych kolumn trzeba naprawdę wydajnego wzmaka. Do CT115 mamy CROWN xti4000 i głośniki nie pokazują tego co potrafią. MOIM ZDANIEM wogóle ta seria xti jest jakaś nieudana. Zdecydowanie CT115 chodzi przy ADS PLX3200.

W przyszłym roku będzie 8 CT118 i 8 CT115

Jak ktoś jest ze śląska zapraszam do oglądnięcia.

www.unistersound.pl Nie jako reklama, ale zdjęcia poglądowe.

Pozdrawiam
Muzyk i realizator dźwięku.
www.unistersound.pl i www.bezimienni.com

Davi

Post autor: Davi » czwartek 25 cze 2009, 22:21

to HK jest drogie, mam nadzieję, że to nie jedyna opcja Pro jakości ...
czy ktoś z kolegów miał w ostatnim czasie do czynienia z firmą " Master Audio " lub " Cerwin Vega " ? jesli tak to proszę o odczucia... ?

ODPOWIEDZ