Behringer BCA2000 - problem z instalacją
witam skuszony cena zakupilem owy sprzet ,no i cierpie teraz za chciwosc, ,problem z instalacja , ale inny niz wszystkie pospolite z tego typu interfejsem, dodam odrazu ze czytalem poradniki wyszukane przez google jak to zainstalowac, ale u mnie to nijak sie ma ,mianowicie, sassalem najnowsze sterowniki ze strony bringhnera ,bca2000-driver-setup.2.1.0.6,kopiuje na dysk c instaluje ładnie pieknie, nastepnie pokazuje sie finish instalation i nie moge tego okna wyłaczyc,nic sie nie dzieje czekam ,nic, naciskam milion razy, nic, mysle moze trzeba teraz zresetowac,tak tez robie ale po wączeniu systemu ,nic sie nie dzieje a sprzet nadal nie jest zainstalowany.To mysle instaluje sterowniki z dołaczonej płyty,wchodze w ten folder kb822603,klikam na aplikacje english,(jak prosza w instrukcji)cos sie szybko instaluje i za chwile wystepuje bład,KB822603 o treści:setup cannot update your windows xp files because the lenguage installed on your system is different from the update lenguage. wciskam ok okno sie zamyka i po ptokach,tylem poinstalował;/;/dodam tylko iz mam swiezo zainstalowanego windowsa xp pro 2002,i probowałem na 2 komputerach ,pc i laptop, pomozcie koledzy, bo wychodze z siebie, oczywiscie łacze sie z wszystkimi ktorzy wrzucaja na konstruktorów tego sprzetu:)
6472983 moj gadu, prosze o kontakt kto wie jak mi pomóc
6472983 moj gadu, prosze o kontakt kto wie jak mi pomóc
Re: Behringer BCA2000 - problem z instalacją
dziwne, ja kupiłem tą samą kartę kilka dni temu i zainstalowałem bez problemu (sterowniki najnowsze ze strony) na laptopie z XP, pięknie śmiga i jestem bardzo z niej zadowolony. Tych z płyty nie instaluj...
Czy aby na pewno stosujesz się do zasad instalacji opisanych w pliku readme.txt ?
[addsig]
Czy aby na pewno stosujesz się do zasad instalacji opisanych w pliku readme.txt ?

[addsig]
ROLAND JP8000, YAMAHA Motif ES6, WALDORF Blofeld, OBERHEIM MC1000/76, IBM T40, BEHRINGER BCA-2000, ALESIS M1 Active mk2, Sennheiser HD265 Linear x2... http://www.myspace.com/inthetwilightbandpl
...szybko instaluje i za chwile wystepuje bład,KB822603 o treści:setup cannot update your windows xp files because the lenguage installed on your system is different from the update lenguage.
A może, weźmiesz wreszcie do ręki słownik angielski lub wpiszesz zdanie w dowolnym tłumaczu online , żeby nawet łamaną polszczyzną wypisało Ci , że : z Update plików XP będzie tyłek blada , bo język pliku jaki wybrałeś "gryzie " się z językiem Twojego systemu.
A może, weźmiesz wreszcie do ręki słownik angielski lub wpiszesz zdanie w dowolnym tłumaczu online , żeby nawet łamaną polszczyzną wypisało Ci , że : z Update plików XP będzie tyłek blada , bo język pliku jaki wybrałeś "gryzie " się z językiem Twojego systemu.
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
......szybko instaluje i za chwile wystepuje bład,KB822603 o treści:setup cannot update your windows xp files because the lenguage installed on your system is different from the update lenguage.
...
adamie z co to oznacza gryzie, jak temu zaradzic?
...
adamie z co to oznacza gryzie, jak temu zaradzic?
...dziwne, ja kupiłem tą samą kartę kilka dni temu i zainstalowałem bez problemu (sterowniki najnowsze ze strony) na laptopie z XP, pięknie śmiga i jestem bardzo z niej zadowolony. Tych z płyty nie instaluj...
...
tak , i po tym "all neccessary file have been copied to your system.pleace switch on the bca 2000 now and follow instructions from the device manager.
after succesfull installation please press "finish instalation"which will start the control panel.
podłaczam brehingera i nic sie nie dzieje , juz kaplica stoimy w martwym ponkcie,U Ciebie instalacja przebiegła dalej?

...
tak , i po tym "all neccessary file have been copied to your system.pleace switch on the bca 2000 now and follow instructions from the device manager.
after succesfull installation please press "finish instalation"which will start the control panel.
podłaczam brehingera i nic sie nie dzieje , juz kaplica stoimy w martwym ponkcie,U Ciebie instalacja przebiegła dalej?
Hm....Używam BCR 2000, czyli podobny sprzęt, czyżby BCA różnił się aż tak bardzo? Nie musiałem nic instalować, system (XP) sam znalazł urządzenie USB i działa , DAWi (Nuendo) pokazuje dodatkowe porty, nic nie musiałem robić.
Co konkretnie instalujesz? Może to nie potrzebne.
[addsig]
[addsig]
Jem,śpię i robię muzykę
...Hm....Używam BCR 2000, czyli podobny sprzęt, czyżby BCA różnił się aż tak bardzo? Nie musiałem nic instalować, system (XP) sam znalazł urządzenie USB i działa , DAWi (Nuendo) pokazuje dodatkowe porty, nic nie musiałem robić.
...
Aj. To jednak inna bajka, przepraszam, niedopatrzenie.
[addsig]
...
Aj. To jednak inna bajka, przepraszam, niedopatrzenie.

[addsig]
Jem,śpię i robię muzykę
koledzy ,pomożcie ,bo mi sie juz mozg lasuje;/
...koledzy ,pomożcie ,bo mi sie juz mozg lasuje;/...
A może by tak kolega zajżał tu:
http://www.midimania.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=798&Itemid=63
istnieje to też w wersji PDF
Mój Behringer na wszystkich komputerach i w każdej konfiguracji instaluje się bezbłędnie. Raz tylko miałem problem kiedy wcześniej nie zainstalowałem diverów istniejącej na płycie głównej karty muzycznej (jakiś SoundMax czy coś takiego). Radzę to zrobić przed instalacją BCA
Pozdrawiam
[addsig]
A może by tak kolega zajżał tu:
http://www.midimania.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=798&Itemid=63
istnieje to też w wersji PDF
Mój Behringer na wszystkich komputerach i w każdej konfiguracji instaluje się bezbłędnie. Raz tylko miałem problem kiedy wcześniej nie zainstalowałem diverów istniejącej na płycie głównej karty muzycznej (jakiś SoundMax czy coś takiego). Radzę to zrobić przed instalacją BCA
Pozdrawiam
[addsig]
zrobilem wszytsko co wyzej i nietylko ludzie pisali, i nic, instalacja najnowyszych sterownikow ,dochodzi do okna gdzie jest przycisk finish instalation, właczam behingera i pojawia sie kreator nowedgo sprzetu,ale instalacja nie przesowa ie dalej, cisza. rece opadaja
trefny sprzęt?
trefny sprzęt?