Sklep internetowy dj...chop

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
AkselPL
Re: Sklep internetowy dj...chop

Post autor: AkselPL » środa 17 cze 2009, 01:35

To dosyć ciekawe... a mieli na stanie korga M3? bo pzy każdym przedmiocie jest udzielona taka informacja na stronie. Oni drogich sprzętów nie mają na miejscu jednak ja na korga czekałem 5 dni.
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
morpheus70

Post autor: morpheus70 » środa 17 cze 2009, 06:38

...To dosyć ciekawe... a mieli na stanie korga M3? bo pzy każdym przedmiocie jest udzielona taka informacja na stronie. Oni drogich sprzętów nie mają na miejscu jednak ja na korga czekałem 5 dni.
...
Zamawiam go juz po raz drugi, pierwszy raz zaraz zamówiłem M3 po podwyżce cen związanej ze wzrostem kuresu walut kilka miesięcy temu. N astronie mieli okazyjną wtedy cenę, więc zamówiłem Korga. Okazało się, że po korgu to im została tylko cena :) Po kilku miesiacach odezwali się do mnie z pytaniem, czy nadal jestem zainteresowany? Nie mieli go na stanie,ale podobno sprowadzaja pod klienta. Więc złożyłem zamówienie dwa tygodnie temu i...zero odpowiedzi. Nie wiem, czy mają, będą mieli, chcą sprzedać czy nie chcą?! Cisza... Trochę to dziwne.
Virus TI key|Clavia Nord Lead 2|Korg M3-73|Wersi PianoStar T2000|TC M3000|VoiceWorks Plus|M-ONE XL| D-TWO|Focusrite Green 1|Roland RE-501|Trochę wtyczek PSP|DAW StudioOne 2 x64|

Awatar użytkownika
morpheus70

Post autor: morpheus70 » środa 17 cze 2009, 06:54

I jeszcze jedno, otrzymałem odpowiedź ze "znanego" sklepu muzycznego dotyczącą ceny M3 w GuitarCenter:

"niestety nie jestesmy w stanie zrobic takiej ceny na korga m3
proszę sprobowac tam zamowic albo spytac o termin realizacji zamowienia
wiem ze polski dystrybutor korga zablokowal sprzedaz do tego sklepu
także sprzet musi pochodzic z poza polskiej sieci dystrybucji
nie jest serwisowany w polsce i nie posiada polskiej instrukcji obslugi"

Nie wiem ile w tym prawdy?

Virus TI key|Clavia Nord Lead 2|Korg M3-73|Wersi PianoStar T2000|TC M3000|VoiceWorks Plus|M-ONE XL| D-TWO|Focusrite Green 1|Roland RE-501|Trochę wtyczek PSP|DAW StudioOne 2 x64|

kws

Post autor: kws » środa 17 cze 2009, 08:25

Miałem podobnie gdy zadzwoniłem w sprawie Motu 828mk2 fw cena jakies 2500zl gdzie trudno już o 828 na porcie fw bo zastąpiła ja 828mk3 pani z obsługi powiedziała tak oczywiście cena jak najbardziej aktualna mamy na magazynie no to sru zrobiłem zamówienie co się okazało cena nie była aktualna i w dodatku to 828mk2 ale na porcie USB na stronie jak byk widniało fw ioi tu stosunkowo minus bo wystarczy tylko czasami odświerzać stronę ale to normalka na pl stronach
2xMotu 828mk2/G5/Akai S3000XL/M-Audio Axiom /Korg kontrol/Mackie HR/BX5a/Sonar 7/

Awatar użytkownika
TheF
Kontakt:

Post autor: TheF » środa 17 cze 2009, 13:34

...I jeszcze jedno, otrzymałem odpowiedź ze "znanego" sklepu muzycznego dotyczącą ceny M3 w GuitarCenter:

"niestety nie jestesmy w stanie zrobic takiej ceny na korga m3
proszę sprobowac tam zamowic albo spytac o termin realizacji zamowienia
wiem ze polski dystrybutor korga zablokowal sprzedaz do tego sklepu
także sprzet musi pochodzic z poza polskiej sieci dystrybucji
nie jest serwisowany w polsce i nie posiada polskiej instrukcji obslugi"

Nie wiem ile w tym prawdy?

...
Ha ha więc jeśli to prawda to, jak to się mówi, sprawa się rypła
... no ale podobno to nie informacja potwierdzona więc może lepiej nie rozpisywać się za bardzo.
Jeśli chodzi o ten sklep (GuitarCenter) to ten sprzęt na który u nich czekałem w grudniu tak długo to był właśnie Korg M3. Dobrze, że zrezygnowałem i kupiłem gdzie indziej (Rock'n'Roll Kraków). Wprawdzie nie było polskiej instrukcji obsługi (choć była gwarancja MegaMusic,trochę dziwne...) ale po telefonie do Pana Artura Sekury z MegaMusic (pozdrawiam przy okazji) została mi dosłana pocztą (bardzo miły i profesjonalny kontakt).
Instrukcja, tak jak ktoś napisał wyżej, jest przyporządkowana do indywidualnego numeru seyjnego Korga M3.
A co do Rock'n'Roll Kraków - sprawę załatwiliśmy w tempie ekspresowym, mieli akurat na stanie.

ODPOWIEDZ