Witam, po dłuuuugich oczekiwaniach pojawił się na Polskim rynku PreSonus Studio Channel. Przyznam, że bardzo mnie zainteresował ten model ze względu na:
a. atrakcyjną cenę tj. ok. 1290zł.
b. ciekawie wyposażony - pre amp, compresor i eq
c. świetny wygląd (ale to sparawa gustu, mi się tam podoba)
Problem tylko w tym, że nie wiem jak brzmi :) Szukałem w naszych sklapach, ale okazuje się, że jest dostępny chyba w dwóch lub trzech w tym w audiostacji czyli u dystrybutora. Chciałbym kupić podobny "channel strip" do wokalu i klawiszy, bo dość mam już "gołego" preampu z e-mu ;) Mam pytanie, czy ktoś z Was ma lub miał styczność z tym urządzeniem? Jeśli może się podzielić swoimi spostrzeżeniami to byłbym niezmiernie wdzięczny, za co z góry dziękuję.
pozdrawiam Wszystkich
PreSonus Studio Channel
- morpheus70
Virus TI key|Clavia Nord Lead 2|Korg M3-73|Wersi PianoStar T2000|TC M3000|VoiceWorks Plus|M-ONE XL| D-TWO|Focusrite Green 1|Roland RE-501|Trochę wtyczek PSP|DAW StudioOne 2 x64|
Re: PreSonus Studio Channel
Nie słyszałem tego modelu, ale sądzę, że jego brzmienie nie odbiega od jakości BLUETUBE z którym miałem styczność. Studio Channel kosztuje troche więcej, bo ma ekwalizer. Jestem przekonany, że brzmienie tego urządzenia niebezpiecznie zależy od tego co ukręci użytkownik. Żeby nic nie kręcić na nim, to będzie neutralne i bardzo czyste brzmienie. Ale czy po to się kupuje przedwzmacniacz z ekwalizerem i lampowym przesterem, żeby jechać na czystym brzmieniu?
P.S. Kiedy się pojawiły odtwarzace CD z możliwością wyboru częstotliwości nadpróbkowania oraz rodzaju i parametrów filtru, testowanie ich dźwięku straciło sens, bo dźwięk zależał od wyboru kombinacji nadpróbkowania i filtracji. W tym przypadku jest tak samo. Gdyby chodziło o przedwzmacniacz z jedną gałką głośniości, to można by było powiedzieć coś konkretnego o jego brzmieniu.
P.S. Kiedy się pojawiły odtwarzace CD z możliwością wyboru częstotliwości nadpróbkowania oraz rodzaju i parametrów filtru, testowanie ich dźwięku straciło sens, bo dźwięk zależał od wyboru kombinacji nadpróbkowania i filtracji. W tym przypadku jest tak samo. Gdyby chodziło o przedwzmacniacz z jedną gałką głośniości, to można by było powiedzieć coś konkretnego o jego brzmieniu.
co to jest "ekwalizer" ? :>
[addsig]
[addsig]
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
- morpheus70
I tak czekając na jakieś wskazówki od użytkowników PreSonusa, kupiłem dziś okazyjnie tj. za tą samą kasę półrocznego Joemeeka One-Q :)
pozdrawiam
pozdrawiam
Virus TI key|Clavia Nord Lead 2|Korg M3-73|Wersi PianoStar T2000|TC M3000|VoiceWorks Plus|M-ONE XL| D-TWO|Focusrite Green 1|Roland RE-501|Trochę wtyczek PSP|DAW StudioOne 2 x64|
- Soundscape
- Kontakt:
...I tak czekając na jakieś wskazówki od użytkowników PreSonusa, kupiłem dziś okazyjnie tj. za tą samą kasę półrocznego Joemeeka One-Q :)
pozdrawiam...
Powiem Ci tyle, że to był dobry zakup. One-Q to fajne urządzenie, powinieneś być zadowolony.
Pozdrawiam!
pozdrawiam...
Powiem Ci tyle, że to był dobry zakup. One-Q to fajne urządzenie, powinieneś być zadowolony.
Pozdrawiam!
...co to jest "ekwalizer" ? :>
...
To jest spolszczenie angielskiego słowa equalizer (podobnie jak ekwiwalent, ekwilibrysta, akwarium).
...
To jest spolszczenie angielskiego słowa equalizer (podobnie jak ekwiwalent, ekwilibrysta, akwarium).

- morpheus70
Moi Drodzy,
dla mnie ze względu na wczorajszy zakup OneQ temat PreSonusa juz jest zamknięty, jednak chciałbym by użytkownicy tego preamu podzielili się swoją opinią dla twz "potomnych". Teraz temat wygląda jak wiele na tym forum tj. brak postów w temacie, jakieś docinki, odpowiedzi na nie itp.;)
Zostawmy coś po sobie wartościowego :)
dla mnie ze względu na wczorajszy zakup OneQ temat PreSonusa juz jest zamknięty, jednak chciałbym by użytkownicy tego preamu podzielili się swoją opinią dla twz "potomnych". Teraz temat wygląda jak wiele na tym forum tj. brak postów w temacie, jakieś docinki, odpowiedzi na nie itp.;)
Zostawmy coś po sobie wartościowego :)