...Hello!
Tak się stało, że jeszcze nie kupiłem prophecika, ale okazało się, że mam jednak trochę większy budżet niż przedtem. W związku z tym doszedł jeden kandydat, a mianowicie Roland V-syth Gt. Jakie jest Wasze zdanie, którego wybrać ?
Pozdrawiam...
Mam wrażenie, że na siłę chcesz wydać kasę, ale nie moja sprawa ...
To kompletnie różne instrumenty. Stworzone do innych rzeczy. Oczywiście każdy służy do grania

Prophet 08 to nawiązanie do legendarnego , klasycznego brzmienia Propheta 5 , jego filtrów , filozofii ... z całym arsenałem technicznych nowinek ( info na stronie producenta )
V-Synth to inna półka. Po pierwsze nie jest analogiem ( co nie musi być wadą ) Po drugie oferuje całkiem inne (większe) możliwości. Są to tak różne instrumenty , że nie bardzo wiem jak je porównać. Masz masę filmików , demek i innych dobrodziejstw w sieci. Szukasz klasycznego , polifonicznego analoga - kup Propheta. Nowoczesnych , zamotanych brzmień - kup V-syntha.
Nie wiesz czego chcesz ale musisz wydać kasę ? Pojedź z kobitą na wakacje
[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...