Yamaha P-155 - ktoś zna?
Wyszło nowe stage piano yamahy-P-155...Jestem ciekaw opinii na temat brzmienia tego instrumentu...Byc może ktos jest w stanie porównać do P-120 , p-140 , czy Cp-33...
Jestem nauczycielem muzyki
Re: Yamaha P-155 - ktoś zna?
...Wyszło nowe stage piano yamahy-P-155...Jestem ciekaw opinii na temat brzmienia tego instrumentu...Byc może ktos jest w stanie porównać do P-120 , p-140 , czy Cp-33......
mogę specjalnei przetestować i napisać Ci dokładnie czym się rózni, napewno lepsza klawiatura w stosunku do P-120 i znacznie poprawiony moduł brzmieniowy, to zdecydowanie następca P-120, 140
mogę specjalnei przetestować i napisać Ci dokładnie czym się rózni, napewno lepsza klawiatura w stosunku do P-120 i znacznie poprawiony moduł brzmieniowy, to zdecydowanie następca P-120, 140
Muzyk, realizator dźwięku, VJ
mogę specjalnei przetestować i napisać Ci dokładnie czym się rózni, napewno lepsza klawiatura w stosunku do P-120 i znacznie poprawiony moduł brzmieniowy, to zdecydowanie następca P-120, 140...
Mnie sie kojarzy raczej z następcą P-120 - niż "140-tki"- i to niekoniecznie ze względu na wygląd :)
W "120-tce" klawiatura był spoko-miałem...Chyba, że mówisz o tej wadliwej serii...
Byłoby miło gdybyś zechciał zrobic teścik :) i troche przybliżyc ten model...
Nie wiem-może to kwestia jakości nagrania , ale na "You tube"- wg mnie- brzmi jak "120-tka"...
Ale nie uprzedzajmy faktów...czekam na "niusy" :) . Pozdro!
Czy ktoś orientuje, w jakich sklepach można przetestować yamahę P-155?
Jak narazie słabo chyba z dostępnością tego parapetu...
Odświeżam temat!
Dzis miałem okazję testować Rolanda rd700gx...Jako z gruntu "rolandowiec" stwierdzam: to jakieś nieporozumienie!!!
Po chwili zmieniłem parapet na Yamahe P-140...jak wiadomo nie jest to "top" jeśli idzie o stage Yamahy...a i tak zabrzmiała zdecydowanie lepiej!!!
Dlatego myślę sobie,że może kupić P-155...
Ktoś to nabył? odp.please!
Dzis miałem okazję testować Rolanda rd700gx...Jako z gruntu "rolandowiec" stwierdzam: to jakieś nieporozumienie!!!
Po chwili zmieniłem parapet na Yamahe P-140...jak wiadomo nie jest to "top" jeśli idzie o stage Yamahy...a i tak zabrzmiała zdecydowanie lepiej!!!
Dlatego myślę sobie,że może kupić P-155...
Ktoś to nabył? odp.please!