Cubase - brak reakcji na mikser
Witam kolegów. Mam dziwny problem w projekcie Cubase'a. Mikser widzi wszystkie tracki MIDI, ale ścieżki nagrane w Colossusie nie reagują na suwaki miksera. Z innymi instrumentami wszystko jest ok., natomiast Colossus nie chce słuchać Cubase'owskiego miksera
Czy ktoś spotkał się już z czymś takim?

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO
Re: Cubase - brak reakcji na mikser
Co prawda na palcach jednej ręki mogę zliczyć moje VSTi które "nie słuchają" miksera, ale w tych przypadkach zawsze mają one swój własny mikser. Zawsze brałem to za naturalną dysfunkcję. Nie mam pojęcia czy to ubłagalne, bo sam nigdy nic nie zwalczyłem. Na szczęście w projekcie zapisywane są wszystkie ustawienia wewnętrzne instrumentu, więc jak dla mnie przebaczalne 
[addsig]

[addsig]
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>
Jasne. Wielkie dzięki za podpowiedź. Posiłkuję się mikserem wewnętrznym tego instrumentu, właśnie tak, jak napisałeś, bo nie ma innego wyjścia. Jest to oczywiście przebaczalne, ale troszkę uciążliwe :)
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO
W ustawieniach Colossusa masz opcję, czy ma interpretować CC7 (Volume) i CC2 (Pan) czy nie. Standardowo jest wyłączona.
Bo rozumiem, że próbujesz ustawiać jedno lub drugie na kanale midi (a nie na kanale audio).
Poza tym, z midi przyjęty jest też standard, że zamiast Volume używa się CC11 (Expression).
- Piotr
Bo rozumiem, że próbujesz ustawiać jedno lub drugie na kanale midi (a nie na kanale audio).
Poza tym, z midi przyjęty jest też standard, że zamiast Volume używa się CC11 (Expression).
- Piotr
W ustawieniach Colossusa...
O proszę jak ślicznie
[addsig]
O proszę jak ślicznie

[addsig]
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>