sE 4400a

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Paweł
Re: sE 4400a

Post autor: Paweł » piątek 05 cze 2009, 13:54

...tylko nie wiem czy wart jest tej połowy ceny.
mało informacji w necie i na forum.wiadomo że ceny czesto są nie adekwatne do wartości produktu....
Bo to produkt nowy. Swojej ceny jest z pewnością wart, ale przede wszystkim należało by postawić pytanie "do czego on ma służyć", bo do pewnych zastosowań będzie idealny, a do innych niekoniecznie.

9009man

Post autor: 9009man » piątek 05 cze 2009, 17:09

.........tylko nie wiem czy wart jest tej połowy ceny.
mało informacji w necie i na forum.wiadomo że ceny czesto są nie adekwatne do wartości produktu....
Bo to produkt nowy. Swojej ceny jest z pewnością wart, ale przede wszystkim należało by postawić pytanie "do czego on ma służyć", bo do pewnych zastosowań będzie idealny, a do innych niekoniecznie....
rode k2 niedługo zabierze były wspólnik ,a ja musze kupic mikrofon na vokal...
nie wiem jak na wokal, ale moj kolezka ostatnio nagral zestaw kongosow (duzy one, 4 conga, shaki, dzwonki itd) na pare tych cudenek. pomieszczenie ma swietnie zrobione, bo jest dead/live jak powinno byc, duzo bass trapow, troche innych trapow ale jest live

no szczeka zjechala mi do ziemi... glebia, dynamika, detale..
zestaw to 2xse plus ff800 do peceta, pre od ff, czyli zaden hi-end
samo ff800 jako a/d/a to tez nie aurora czy lynx czy mytek,
a jednak nagranie bylo pierwszoligowe, performance muzykow tez calkiem dopomogl:))
slucham ostatnio plyty Mozdzer/Danielson wiec jestem w temacie

wspomniales o majku do wokalu, tu niestety zupelnie nie wiem nie byl testowany
najlepiej wyprobuj sam

peace

Paweł

Post autor: Paweł » piątek 05 cze 2009, 19:21

........samo ff800 jako a/d/a to tez nie aurora czy lynx...
No i chwała Bogu, bo Lynx (One czy Two) to nic specjalnego nie było.

Ale do "adremu", ten sE ma potężny dół, który sprawdzi się w nagraniach niskich wokali. Detaliczny jest, ale ma w górze ten charakterystyczny "brudek" modny ostatnio wśród producentów mikrofonów. Jednak skoro Rode Wam pasował, to i sE też przypasi, tymbardziej że z tych dwóch ja osobiście wolałbym sE (ma tego "brudku" mniej, przez co wydaje się szlachetniejszy).

tuman

Post autor: tuman » wtorek 09 cze 2009, 11:54

"nie wiem jak na wokal, ale moj kolezka ostatnio nagral zestaw kongosow (duzy one, 4 conga, shaki, dzwonki itd)"..

witam. Jako że ciekaw jestem jak brzmią bębny conga nagrane tymi mikami mam pytanie czy można gdzieś posłuchać tych nagrywek?
tuman
http://www.minimummasy.art.pl/
http://www.kozaczkiewicz.com/index.php/tatapali

9009man

Post autor: 9009man » wtorek 09 cze 2009, 16:31

..."nie wiem jak na wokal, ale moj kolezka ostatnio nagral zestaw kongosow (duzy one, 4 conga, shaki, dzwonki itd)"..

witam. Jako że ciekaw jestem jak brzmią bębny conga nagrane tymi mikami mam pytanie czy można gdzieś posłuchać tych nagrywek?
tuman...
sprawdz priv. mail'a.

ODPOWIEDZ