Chciałbym podłączyć mikrofon pojemnościowy do wejścia mikrofonowego kamery. W związku z powyższym szukam małego zasilacza phantom z układem zmieniającym sygnał na niesymetryczny - koniecznie na baterie. Wielkość - kieszonkowa.
Jedyne "najmniejsze" urządzenie to Soucraft c4 z akumulatorkiem ale nie ten gabaryty mnie interesyją.
Widziałem na stronie Montera sam zasilacz phantomowy, ale wyjście - symetryczne. To mnie nie urządza.
Wie ktoś gdzie takie urządzenie kupic? (zoomy,itp odpadają ze względu na cenę)
pozdrawiam
Zasilacz phantom z wyjściem niesymetrycznym na baterie
- Mariusz1333
- Mariusz1333
Re: Zasilacz phantom z wyjściem niesymetrycznym na baterie
Dzięki Monter za odpowiedź,
czy mógłbys podesłać schemat płytki do swojego zasilacza WRAZ z schematem trafa do wyjscia niesymetrycznego? Ew. zaproponuj cene za takie pudełko.
Gdzie to trafo (neutrika) kupić? Widziałem niezły sklep w WGE z neutrikami ale łącza były b. drogie w porównaniu np z konsbud-audio. Może na wolumenie?
Mariusz
ps nie myslałeś zeby zrobic takie urządzenie dla np kamerzystów?
Przy ich liczbie i ich dochodach miałbys niezły popyt.
pozdrawiam
czy mógłbys podesłać schemat płytki do swojego zasilacza WRAZ z schematem trafa do wyjscia niesymetrycznego? Ew. zaproponuj cene za takie pudełko.
Gdzie to trafo (neutrika) kupić? Widziałem niezły sklep w WGE z neutrikami ale łącza były b. drogie w porównaniu np z konsbud-audio. Może na wolumenie?
Mariusz
ps nie myslałeś zeby zrobic takie urządzenie dla np kamerzystów?
Przy ich liczbie i ich dochodach miałbys niezły popyt.
pozdrawiam
Re: Zasilacz phantom z wyjściem niesymetrycznym na baterie
Transformator fajny jest, ale co szkodzi zeby jedna noge do masy przez kondensator? Dwie-trzy bateryjki i dwa kondensatory - zdecydowanie taniej wyjdzie