M-Audio Firewire 410

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Pan_Jabu
Re: M-Audio Firewire 410

Post autor: Pan_Jabu » środa 20 maja 2009, 17:22

No moj egzemplarz dziala, ale na pół gwizdka ;/ :)
Własnie nie mam możliwości sprawdzenia na innym laptopie z Vista i portem firewire. A nie sprawdziłoby sie to na porcie Express Card z gniazdem firewire ?...

Może najpierw sprawdź, jaki to jest chipset. Jeżeli akurat masz TI, to trop fałszywy.

Nie napisałeś nawet, jakiego masz laptopa...

Matrox

Post autor: Matrox » środa 20 maja 2009, 17:53

...No moj egzemplarz dziala, ale na pół gwizdka ;/ :)
Własnie nie mam możliwości sprawdzenia na innym laptopie z Vista i portem firewire. A nie sprawdziłoby sie to na porcie Express Card z gniazdem firewire ?...

Może najpierw sprawdź, jaki to jest chipset. Jeżeli akurat masz TI, to trop fałszywy.

Nie napisałeś nawet, jakiego masz laptopa......
Toshiba A350-10z, niemoge własnie znalezc jaki mam chipset... Domyslam sie ze jakis intelowski... via

Matrox

Post autor: Matrox » czwartek 21 maja 2009, 13:27

Jest to Intel GM45 Express

Matrox

Post autor: Matrox » wtorek 26 maja 2009, 13:25

...Jest to Intel GM45 Express
...
Może rozwiązaniem byłoby gdybym kupił kartę rozszerzeń na Express Card z gniazdami Fire wire, robionych na chipsetach TI ?

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » wtorek 26 maja 2009, 21:00

......Jest to Intel GM45 Express
...
Może rozwiązaniem byłoby gdybym kupił kartę rozszerzeń na Express Card z gniazdami Fire wire, robionych na chipsetach TI ?...

Możesz kupić dowolny kontroler FW (byle inny od tego, którego posiadasz), nawet na VIA. U mnie chodzi na kontrolerze VIA. Ostatnio zacząłem mieć problemy (po roku gdzieś na nowym komputerze), ale to już przez zasyfiony system (i pewnie jakieś wirusiki...).
[addsig]

Matrox

Post autor: Matrox » wtorek 26 maja 2009, 23:30

.........Jest to Intel GM45 Express
...
Może rozwiązaniem byłoby gdybym kupił kartę rozszerzeń na Express Card z gniazdami Fire wire, robionych na chipsetach TI ?...

Możesz kupić dowolny kontroler FW (byle inny od tego, którego posiadasz), nawet na VIA. U mnie chodzi na kontrolerze VIA. Ostatnio zacząłem mieć problemy (po roku gdzieś na nowym komputerze), ale to już przez zasyfiony system (i pewnie jakieś wirusiki...).
...
Ok dzieki za odpowiedz Wiec spróbuje cos takiego kupic.
Ostatnio znalazłem na aukcjach przejściówke USB na Firewire.. ? Czy to wogóle bedzie działac ?

Matrox

Post autor: Matrox » czwartek 30 lip 2009, 12:55

............Jest to Intel GM45 Express
...

Chyba juz wiem z czym jest problemos, w moim laptopie jest oczywiście wejście firewire, ale o nazwie i.Link, z tego co sie doczytałem wynika, ze jest to okrojona wersja portu firewire firmy sony, a nie np TI, wiec chyba stad to ograniczenie
. Co o tym sądzicie ? Dzieki za odpowiedzi

ODPOWIEDZ