CME UF80 - problem z MIDI

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:
Re: CME UF80 - problem z MIDI

Post autor: Velu » środa 20 maja 2009, 22:41

Otóż miałem ten sam problem z moją M-audio Keystation 88 Pro i też założyłem tu taki wątek i podpowiedzi było wiele - zmienić ustawienia zasilania USB w systemie, nowe sterowniki usb, itd itd poszukaj w archiwum. Ten problem działa tak, że jak na chwilkę usb przerwie połączenie miedzy klawiaturą a programem host to nawet po krótkiej przerwie takiego połączenia program już go nie widzi i trzeba restartować program. - trochę to uciążliwe - ja szukając przez długi czas antidotum na ten problem jednak zrezygnowałem z połączenia przez usb i korzystam ze starego poczciwego kabelka midi i jest wszystko ok. Dodam, że ten problem ma duża część użytkowników klawiatur i innych kontrolerów na midi... Wielokrotnie był ten wątek ale nigdy nie znaleziono chyba sensownego rozwiązania bo nie znaleziono przyczyny...

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » środa 20 maja 2009, 22:44

Dodam, że ten problem ma duża część użytkowników klawiatur i innych kontrolerów na midi...

Oczywiście powinno być :Dodam, że ten problem ma duża część użytkowników klawiatur i innych kontrolerów na USB...

(brak edycji postów! )

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » środa 20 maja 2009, 23:01

...Czyli tak naprawde to nie jest wina kabla tylko specyfiki samego usb!? ...

Nie, to jest wina jednego wielkiego burd.lu w systemie. Czyli tylko i wyłącznie Twoja.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
evolver

Post autor: evolver » środa 20 maja 2009, 23:42

......Czyli tak naprawde to nie jest wina kabla tylko specyfiki samego usb!? ...

Nie, to jest wina jednego wielkiego burd.lu w systemie. Czyli tylko i wyłącznie Twoja.
...
Wow! Preceli, to wiele koledze i pozostałym tu wyjaśniło - dzięki za tak twórcze i rozwiewające wszelkie wątpliwości stwierdzenie. Wielki człowiek wielkie słowa. Masz rację, lepiej wiedzieć więcej niz mniej, po tym Twoim wywodzie napewno wielu się tu będzie doktoryzować z tego zagadnienia.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » środa 20 maja 2009, 23:43

......Czyli tak naprawde to nie jest wina kabla tylko specyfiki samego usb!? ...

...
Oj tu się nie do końca mogę zgodzić. Burdel, nie burdel - są sterowniki, które napisano tak jak napisano. I w tym momencie nic tu nie pomoże. Znam paru użytkowników klawiatur CME, ale nie tylko oni miewają problemy. Spotkałem się z podobnymi na świeżo postawionym systemie i odpowiedniej konfiguracji owego systemu.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » środa 20 maja 2009, 23:45

Wow! Preceli, to wiele koledze i pozostałym tu wyjaśniło - dzięki za tak twórcze i rozwiewające wszelkie wątpliwości stwierdzenie. Wielki człowiek wielkie słowa. Masz rację, lepiej wiedzieć więcej niz mniej, po tym Twoim wywodzie napewno wielu się tu będzie doktoryzować z tego zagadnienia....

No, Panowie - bez zbędnych kłótni. Preceli ma swoje racje w tym co napisał. Tyle, że nie zawsze problem sprawia zasyfiony system.

ODPOWIEDZ