Apogee Duet - problem z monitoringiem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
ktm
Apogee Duet - problem z monitoringiem

Post autor: ktm » wtorek 19 maja 2009, 17:36

Witam, czy ktoś się spotkał z problemem podczas monitoringu (software) ? Jeżeli monitoring sprzętowy w maestro działa bez zarzutu to w Logicu słychać coś w rodzaju krótkiego delaya, wiem że jest latencja - ale w tym wypadku słyszał bym sygnał po prostu z opóźnieniem a nie podwójnie, na pc z audiophilem nigdy czegoś podobnego nie miałem... Macie jakieś pomysły???
pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Krzyśko!

Re: Apogee Duet - problem z monitoringiem

Post autor: Krzyśko! » wtorek 19 maja 2009, 22:59

...Witam, czy ktoś się spotkał z problemem podczas monitoringu (software) ? Jeżeli monitoring sprzętowy w maestro działa bez zarzutu to w Logicu słychać coś w rodzaju krótkiego delaya, wiem że jest latencja - ale w tym wypadku słyszał bym sygnał po prostu z opóźnieniem a nie podwójnie, na pc z audiophilem nigdy czegoś podobnego nie miałem... Macie jakieś pomysły???
pozdrawiam!...
Wejdź do preferencji, zmniejsz bufor z 256 na 128 albo mniej i będzie okej...
Tam sięgaj, gdzie wzrost nie sięga... :-)

Awatar użytkownika
ktm

Post autor: ktm » wtorek 19 maja 2009, 23:26

Wejdź do preferencji, zmniejsz bufor z 256 na 128 albo mniej i będzie okej... ...
dzięki, niestety nie w tym rzecz :( zmniejszałem nawet do 32! to wygląda tak jak bym jednocześnie miał uruchomiony i sprzętowy i softwareowy monitoring...

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » wtorek 19 maja 2009, 23:28

dzięki, niestety nie w tym rzecz :( zmniejszałem nawet do 32! to wygląda tak jak bym jednocześnie miał uruchomiony i sprzętowy i softwareowy monitoring...
...

Zajrzyj na priva.

Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ