Steinberg Internal Mixing Tutorial
- yellowstorm
Witam, szukałem i o dziwo nie znalazłem na forum żadnych informacji dotyczących „Steinberg Internal Mixing Tutorial” po za tym, że wspomniał o nim chyba raz AdamZ. Przyznam, że bardzo mnie zaciekawił ten Tutorial. Nigdy za wiele wiedzy dotyczącej tak złożonego zagadnienia ^^ Nie wiem czy warto wydać te 198zł. za każda z 2 -ch części? Czy forma prezentacji jest przystępna? Może szkoda prądu i lepiej zainteresować się innymi pozycjami? Więc jeśli ktoś miał okazję z niego korzystać bardzo proszę o opinie. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
HP Compaq nx6310 Centrino Duo, RAM2,5GB|E-mu 1616m PCMCIA|Korg microX|Korg padKONTROL|Yamaha MSP5|Roland VS880EX|AKG K121 STUDIO|ESI M4U|Sennheiser e845S
Re: Steinberg Internal Mixing Tutorial
...Witam, szukałem i o dziwo nie znalazłem na forum żadnych informacji dotyczących „Steinberg Internal Mixing Tutorial” po za tym, że wspomniał o nim chyba raz AdamZ. Przyznam, że bardzo mnie zaciekawił ten Tutorial. Nigdy za wiele wiedzy dotyczącej tak złożonego zagadnienia ^^ Nie wiem czy warto wydać te 198zł. za każda z 2 -ch części? Czy forma prezentacji jest przystępna? Może szkoda prądu i lepiej zainteresować się innymi pozycjami? Więc jeśli ktoś miał okazję z niego korzystać bardzo proszę o opinie. Z góry dziękuję i pozdrawiam....
Ciekawa pozycja. Facio tłumaczy krok po kroku każdy etap miksu, zakresy częstotliwości , tłumaczy o co "kaman" , pokazuje jak używać plug-inów itd.
Tutorial jest w kilku językach ( chyba 4 ) więc można się przełączać. Angielski , niemiecki, francuski i chyba hiszpański. Ogólnie dobry tutorial i raczej nie powinieneś żałować. Zawsze to jakiś "kolejny etap wtajemniczenia" pokazany w zrozumiały sposób, podzielony na sensowne etapy do których zawsze można wrócić , jeśli nie zaskoczysz pierwszym razem
... Muza użyta w tutorialu to głownie pop/rock , ale główne zasady będą podobne w większości gatunków.
Ciekawa pozycja. Facio tłumaczy krok po kroku każdy etap miksu, zakresy częstotliwości , tłumaczy o co "kaman" , pokazuje jak używać plug-inów itd.
Tutorial jest w kilku językach ( chyba 4 ) więc można się przełączać. Angielski , niemiecki, francuski i chyba hiszpański. Ogólnie dobry tutorial i raczej nie powinieneś żałować. Zawsze to jakiś "kolejny etap wtajemniczenia" pokazany w zrozumiały sposób, podzielony na sensowne etapy do których zawsze można wrócić , jeśli nie zaskoczysz pierwszym razem

AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
Akurat tego tutorialu nie znam, ale dla porównania: niedawno kupiłem na ebay'u tutoriale dotyczące Cubase SX. 3 pełne płyty DVD za jedyne 5 funtów + 2 wysyłka. Mnóstwo informacji za takie, a nie inne pieniądze. Wnioski należą do Ciebie :)
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO
- yellowstorm
AdamZ, pamiętasz może a na jakiej wersji DAW jest robiony? Cubase VST/SX/4 czy Nuendo?
Pozdrawiam
ps. czy dziś mamy wigilię?
Akton, jeszcze jedno, ten tutorial na SX z ebay'u ma jakiś konkretny tytuł? Autora? To jest oryginał czy też "prawie" oryginał :) Cena całkiem ok.
Pozdrawiam

Akton, jeszcze jedno, ten tutorial na SX z ebay'u ma jakiś konkretny tytuł? Autora? To jest oryginał czy też "prawie" oryginał :) Cena całkiem ok.
HP Compaq nx6310 Centrino Duo, RAM2,5GB|E-mu 1616m PCMCIA|Korg microX|Korg padKONTROL|Yamaha MSP5|Roland VS880EX|AKG K121 STUDIO|ESI M4U|Sennheiser e845S
...AdamZ, pamiętasz może a na jakiej wersji DAW jest robiony? Cubase VST/SX/4 czy Nuendo?
Pozdrawiam
Cubase lub nuendo. Jeśli opbrze kojarzę wersja 3.
Nie mamy !Jest środek maja ! Więc doceń to po tym co działo się ostatnio i wyciągnij wnioski !
Pozdrawiam
Cubase lub nuendo. Jeśli opbrze kojarzę wersja 3.

Nie mamy !Jest środek maja ! Więc doceń to po tym co działo się ostatnio i wyciągnij wnioski !

AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
To jest oryginał czy też "prawie" oryginał :) Cena całkiem ok. ...
No właśnie, też mi się nie chce wierzyć, że legalny materiał może tyle kosztować...
No właśnie, też mi się nie chce wierzyć, że legalny materiał może tyle kosztować...

- yellowstorm
Cena śmieszna, fakt - 7 funtów?!
Kupiłem ten tutorial :
http://shop.ebay.pl/_from=R40&_trksid=m38&_nkw=TUTORIAL+CUBASE+SX&_sacat=See-All-Categories
zobaczymy co to za materiał, jak tylko dojdzie dam Wam znać co i jak. Pozdrawiam
ps.
Panie Jabu doszedł e-mail? :)
Kupiłem ten tutorial :
http://shop.ebay.pl/_from=R40&_trksid=m38&_nkw=TUTORIAL+CUBASE+SX&_sacat=See-All-Categories
zobaczymy co to za materiał, jak tylko dojdzie dam Wam znać co i jak. Pozdrawiam
ps.
Panie Jabu doszedł e-mail? :)
- yellowstorm
ASK Video Cubase SX 4 Tutorial Vol 1, 2 + 3.. 3 DVD
części? Czy forma prezentacji jest przystępna? Może szkoda prądu i lepiej zainteresować się innymi pozycjami? Więc jeśli ktoś miał okazję z niego korzystać bardzo proszę o opinie. Z góry dziękuję i pozdrawiam....
To będzie chyba TO
Też mi to ktoś polecał, podobno warto.
To będzie chyba TO
Też mi to ktoś polecał, podobno warto.