Adobe Audition vs. Cool

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
ukaef
Kontakt:
Re: Adobe Audition vs. Cool

Post autor: ukaef » sobota 16 maja 2009, 13:09

...
Czy ktoś porównywał te dwa programy?? Chciałbym się przesiąść, ale nie wiem czy warto. Na pierwszy rzut oka/ucha - brakuje mi i to bardzo w Audition cięcia w locie. Tzn odpalam dźwięk - w edytorze, on cały czas leci i nie zatrzymuje się i można go edytować. Ktos to zdiagnozował? Pozdro! ...

W czasie rzeczywistym można operować w oknie multitrack view, jednak nie jest to to samo co edycja poszczególnych wave`ów. Dajesz play, zaznaczasz naniesione nagranie na ścieżkę w miejscu gdzie chcesz dokonać edycji i dajesz np. "split" co podzieli Ci w zaznaczonych miejscach nagranie. Potem możesz usunąć poicięte klocki zrobić mixdown i już masz wave bez niechcianych fragmentów. Z tym, że taka edycja nie jest jakoś specjalnie precyzyjna.

Jakby jakieś pytania co do Auditiona, służę pomocą. Jestem z tym programem od wersji pierwszej, no i wcześniej od CoolEdita.
:)

Awatar użytkownika
devil

Re: Adobe Audition vs. Cool

Post autor: devil » niedziela 17 maja 2009, 20:24

Jakby jakieś pytania co do Auditiona, służę pomocą. Jestem z tym programem od wersji pierwszej, no i wcześniej od CoolEdita....
to jak mozesz to sprawdz dla mnie jedna rzecz w A.A. 3.0.1 lub 2.0.
zladuj jakis plik audio, wyslij go na busa, i na tego busa zapnij efekt SSL LMC1 (darmowka, wymagana rejestracja). pograj troche, zamknij sesje, znowu otworz, tak kilka razy, u mnie co ktores otwarcie konczy sie wysypka programu :(
[addsig]
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

ODPOWIEDZ