Zapominialem dodac jeszcze jak masz podpiete glosniczki ( + i - ) bo moze masz cos odwrucone i z patchem bedzie buczec a z koncowka nie bo masz odwrocona faze tylko a jezeli z koncowki wychodzi odwrocony w patchu sie odwraca jeszcze raz + zwarcie i na glosnikach brrrruuummm,
hmmm dobrze mysle

zkontroluj kabelki miernikiem jak przechodza przez patch moze gdzies zwarcie jest w patchu bo zazwyczaj sa to gniazda stereo jack
hej
...
dzizzz man.... I don't know what you are talking about...:)
nie mam ani miernika, ani warsztatu, ani wiedzy jak budowac urzadzenia
z budowli, to jedynie blanta w miare ok skrece, chociaz nie ostatnio nawet, bo palenie rzucilem (tytexu dodam)
a tak na powaznie
jackfield (patchbay) to behringer i neutrik
ustawiony klasycznie na half-normal
podaj mi moze na priv'a swoj namiar telefoniczny, aj tez mieszakm na wyspie, zaraz obok z reszta...to zadzwonie jak nie masz nic preciwko
musze przyznac ze ta lampowa koncowka mocy is a very temperamental bit@h... czasami jak ja zalaczam - stuk w glosnikach...czasami nie
jak wylaczam podobnie - raz tak raz nie...nie mam pojecia co jest powodem, oraz bardzo mi sie to nie podoba te stuki w monitorach...
teraz zalaczylem ja via pre out w moim wzmacniaczu - i jest niby ok, ale troszke buczy z bliska jak ucho przylozysz do glosnikow...
postaram sie zrekordowac ten sygnal i wrzuce gdzies do odsluchania
moim zalozeniem bylo miec oddzielne 2 zestawy glosnikowe
jeden napedzany lampa - do sluchania muzy i do produkcji
drugi - napedzany tranzystorem do mixow
zeby to zrealizowac podlaczylem oba stereo wzmacniacze via patch.
well, ten patch do pieca zintegrowanego - dziala bezblednie
natomiast patch bezposrednio z krosownicy ( po mikserze OUT ) do koncowki mocy
no i wlasnie raz ze szumi ( wiecej niz jak via pre out)i stuka, dwa ze jest qresko glosno ! tak glosno ze na mixerze na OUT moge wykonac jakis 7 mm ruch fader'em od minimum do gory...leb urywa te 12 watt
moze jest jakas solucja hardwareowa na to zeby miec przelaczniczek z 2 zestawow glosnikowych ?
bo ta na patchu jakos nie gada....
myslalem ze powodem moze byc takze wiek koncowki mocy, nascie lat, ok 13-15 tu
koncowa nie ma nawet wlacznika on/off ! dobrze ze w angolskich gniazdkach sa on/off'y:)
moze kupic jakis sec hand pre i zapiac przed ta koncowka ?
troszke mnie to irytuje musze przyznac,
ale powiem jedno - sound tej koncowki jest wart tej irytacji:)
mimo wszystko chcialbym miec 2 zestawy glosnikowe (oprocz jakis komputerowych pierdziawek) do porownania
pozdrawiam serdecznie