Yamaha HS80, KRK RP8, Fostex PM-2 - dzisiaj

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Pan_Jabu
Re: Yamaha HS80, KRK RP8, Fostex PM-2 - dzisiaj

Post autor: Pan_Jabu » wtorek 12 maja 2009, 22:21

...Każdy swoje chwali...

Otóż to, i dlatego takie pytania na forum mają słaby sens, i raczej nie bardzo pomogą.
"Jakie odsłuchy polecacie?"
... i wypowiada się 10 osób, każdy poleca inne, uczciwie i w dobrej wierze, bo takie posiada i jest zadowolony. Ale pytającemu to raczej nie pomoże, a wręcz zaszkodzi, bo wybór mu się poszerza...

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » wtorek 12 maja 2009, 22:27

Zobaczę te Fostexy ale chyba KRK wezmę bo wszędzie są polecane. Myślę że większość się nie myli:)
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » wtorek 12 maja 2009, 22:43

Otóż to, i dlatego takie pytania na forum mają słaby sens, i raczej nie bardzo pomogą.
"Jakie odsłuchy polecacie?"
... i wypowiada się 10 osób, każdy poleca inne, uczciwie i w dobrej wierze, bo takie posiada i jest zadowolony. Ale pytającemu to raczej nie pomoże, a wręcz zaszkodzi, bo wybór mu się poszerza...

...

No, ja nie chwalę swoje bo mam, tylko chwalę bo dobre. I to też jest w odniesieniu do innych zestawów które miałem okazję usłyszeć przez dłuższy czas. (Blue Sky, Alesis, Dynaudio, KRK, Yamaha i inne firmy w różnych przedziałach cenowych )

Mam świra na punkcie monitorów i staram się często odświeżać zestaw.

Pozdrawiam!

P.S.: Aksel, czy to na KRK czy na Fostexy padnie - i tu i tu się nie zawiedziesz.

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » wtorek 12 maja 2009, 22:49

Mam świra na punkcie monitorów i staram się często odświeżać zestaw.

No widzisz, jak to każdy ma inne spojrzenie...

Dla mnie zakup monitorów to zło konieczne. Wiem, że są potrzebne, więc musiałem je kupić, więc kupiłem i mam - i zapomniałem o temacie. O zakupie następnych pomyślę dopiero wtedy, kiedy _naprawdę_ będę musiał (czyli mam nadzieję nieprędko).

Awatar użytkownika
ktm

Post autor: ktm » wtorek 12 maja 2009, 23:42

...Zobaczę te Fostexy ale chyba KRK wezmę bo wszędzie są polecane. Myślę że większość się nie myli:) ...
hej, mam rp6 - są spoko, wszystko słychać no może oprócz sub - basów - do tego jest sub woofer, słuchałem rp8 u kolegi i jak na mnie 6ki brzmiały przyjemniej - bardziej miękko, ale to pewnie wina akustyki pomieszczenia. Natomiast niedawno słuchałem Mackie hr824 no i muszę powiedzieć że byłem pod wrażeniem - detale, stereo - wszystko jest(znowu inne pomieszczenie) wszyscy dystrybutorzy dają do testów więc weź ze 3 pary do siebie i porównaj.
pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » wtorek 12 maja 2009, 23:50

...wszyscy dystrybutorzy dają do testów więc weź ze 3 pary do siebie i porównaj.
pozdrawiam!
...
A no właśnie, to dobry pomysł. Wtedy będziesz mógł zdecydować, który się sprawdza najlepiej.

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » środa 13 maja 2009, 00:00

......wszyscy dystrybutorzy dają do testów więc weź ze 3 pary do siebie i porównaj.
pozdrawiam!
...
A no właśnie, to dobry pomysł. Wtedy będziesz mógł zdecydować, który się sprawdza najlepiej....
Możesz się bardziej rozpisać z tym "dawaniem" ?
Odnośnie Mackie to słyszałem że ta firma upada?! tak samo jak M-Audio.
To prawda czy wyssane info?
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » środa 13 maja 2009, 00:17

Możesz się bardziej rozpisać z tym "dawaniem" ?

Po prostu możesz wypożyczyć sprzęt od dystrybutora lub z zaprzyjaźnionego sklepu.

To prawda czy wyssane info?...

A to nowość. Nic mi jeszcze o tym nie wiadomo.

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » środa 13 maja 2009, 01:33

...Możesz się bardziej rozpisać z tym "dawaniem" ?

Po prostu możesz wypożyczyć sprzęt od dystrybutora lub z zaprzyjaźnionego sklepu.

A to nowość. Nic mi jeszcze o tym nie wiadomo....
Byłem ostatnio w MusicCenter i koleś powiedzial ze jak byli na jakiś tam targach ostatnio to ani mackie ani m-audio się nie pokazało bo podobno przechodzą kryzys, dlatego nie poleca monitorów z tej firmy gdyż potem może byc problem z gwarancją.

kws

Post autor: kws » środa 13 maja 2009, 11:30

......Możesz się bardziej rozpisać z tym "dawaniem" ?

A to nowość. Nic mi jeszcze o tym nie wiadomo....
Byłem ostatnio w MusicCenter i koleś powiedzial ze jak byli na jakiś tam targach ostatnio to ani mackie ani m-audio się nie pokazało bo podobno przechodzą kryzys, dlatego nie poleca monitorów z tej firmy gdyż potem może byc problem z gwarancją....
nie no panowie nie straszcie bo ma Hrki
2xMotu 828mk2/G5/Akai S3000XL/M-Audio Axiom /Korg kontrol/Mackie HR/BX5a/Sonar 7/

ODPOWIEDZ