DSI Prophet 8 - DCO vs VCO

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Robix
Re: DSI Prophet 8 - DCO vs VCO

Post autor: Robix » piątek 08 maja 2009, 15:07

Z tego co wiem, u dystrybutora wersja modułowa kosztuje tylko o 1000 zł mniej niż key. A jeżeli chodzi o wersję z keybordem, to gdybyśmy kupowali w tym samym czasie wyszło by około 7000 zł. No chyba, że jeszcze jakiś chętny by był, to wtedy wydaje mi się, że jeszcze by zeszli .

Pozdrawiam
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » piątek 08 maja 2009, 15:16

Dzwoniłem właśnie niedawno do dystrybutora i dowiedziałem się, że to nie ma znaczenia, że Ty byś wziął moduł a ja keyborda. I tak by była taka sama zniżka.
Pozdrawiam
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
chris

Post autor: chris » piątek 08 maja 2009, 15:32

...Dzwoniłem właśnie niedawno do dystrybutora i dowiedziałem się, że to nie ma znaczenia, że Ty byś wziął moduł a ja keyborda. I tak by była taka sama zniżka.
Pozdrawiam...
Dzieki. Na razie pasuje bo mam tylko piatala. Moze kupie modul u anglkia.
pozdrawiam
chris

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » piątek 08 maja 2009, 16:06

......Dzwoniłem właśnie niedawno do dystrybutora i dowiedziałem się, że to nie ma znaczenia, że Ty byś wziął moduł a ja keyborda. I tak by była taka sama zniżka.
Pozdrawiam...
Dzieki. Na razie pasuje bo mam tylko piatala. Moze kupie modul u anglkia.
pozdrawiam
chris...
Spoko. W razie czego daj znać.
Pozdro
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » piątek 22 maja 2009, 00:04

Witam!
Chciałbym podbić pytanie odnośnie kupna instrumentów Dava Smitha w Polsce u dystrybutora. Jeżeli ktoś jest zainteresowany obojętnie jakim instrumentem, to warto się zgadać, aby uzyskać niższą cenę sprzętu. Jakby co ja jestem zainteresowany prophetem 08.

Pozdrawiam
Robert
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » wtorek 09 cze 2009, 22:32

Hello!
Tak się stało, że jeszcze nie kupiłem prophecika, ale okazało się, że mam jednak trochę większy budżet niż przedtem. W związku z tym doszedł jeden kandydat, a mianowicie Roland V-syth Gt. Jakie jest Wasze zdanie, którego wybrać ??
Pozdrawiam
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » wtorek 09 cze 2009, 23:41

...Hello!
Tak się stało, że jeszcze nie kupiłem prophecika, ale okazało się, że mam jednak trochę większy budżet niż przedtem. W związku z tym doszedł jeden kandydat, a mianowicie Roland V-syth Gt. Jakie jest Wasze zdanie, którego wybrać ?
Pozdrawiam...
Mam wrażenie, że na siłę chcesz wydać kasę, ale nie moja sprawa ...

To kompletnie różne instrumenty. Stworzone do innych rzeczy. Oczywiście każdy służy do grania Prophet 08 to nawiązanie do legendarnego , klasycznego brzmienia Propheta 5 , jego filtrów , filozofii ... z całym arsenałem technicznych nowinek ( info na stronie producenta )

V-Synth to inna półka. Po pierwsze nie jest analogiem ( co nie musi być wadą ) Po drugie oferuje całkiem inne (większe) możliwości. Są to tak różne instrumenty , że nie bardzo wiem jak je porównać. Masz masę filmików , demek i innych dobrodziejstw w sieci. Szukasz klasycznego , polifonicznego analoga - kup Propheta. Nowoczesnych , zamotanych brzmień - kup V-syntha.

Nie wiesz czego chcesz ale musisz wydać kasę ? Pojedź z kobitą na wakacje

[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » środa 10 cze 2009, 00:13

Hehe, w sumie można by i nad tym pomyśleć, wakacje też by się przydały , ale najpierw by trza było dziewczynę znaleźć .
A jeżeli chodzi o kasę to chętnie bym ją sobie zatrzymał , gdyby wystarczył mi virus i blofeld. No ale jednak nie wystarczy.
A co do instrumentów przeze mnie wymienionych to właśnie dlatego się zastanawiam, że każdy inny . Jednak mam takie odczucie, że roland trochę się pokrywa z virusem więc stawiałbym na propheta, ale za mało znam te instrumenty (propheta i v syntha), aby z pewnością tak stwierdzić. Dlatego proszę o pomoc.

P.S.
Spoko poczucie humoru zioom , oby tak dalej.

Pozdro
Robert
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » środa 10 cze 2009, 00:24

...Hehe, w sumie można by i nad tym pomyśleć, wakacje też by się przydały , ale najpierw by trza było dziewczynę znaleźć ...

Zamieść ogłoszenie na naszej-klasie z sumą jaką chcesz przeznaczyć na wakacje. Zobaczysz jak szybko znajdzie się jakaś chętna ! Najlepiej poczekaj kilka dni ... jak już będzie tego z 10 szt. "przesiej" i zabierz z 2 , będziesz miał wersję STEREO
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
chantizstudio

Post autor: chantizstudio » środa 10 cze 2009, 01:01

......Hehe, w sumie można by i nad tym pomyśleć, wakacje też by się przydały , ale najpierw by trza było dziewczynę znaleźć ...

Zamieść ogłoszenie na naszej-klasie z sumą jaką chcesz przeznaczyć na wakacje. Zobaczysz jak szybko znajdzie się jakaś chętna ! Najlepiej poczekaj kilka dni ... jak już będzie tego z 10 szt. "przesiej" i zabierz z 2 , będziesz miał wersję STEREO ...
''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ

ODPOWIEDZ