Focusrite Liquid Channel

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Popey
Focusrite Liquid Channel

Post autor: Popey » piątek 01 maja 2009, 15:29

Witam wszystkich. Nie mogłem znaleść nic o tym sprzęcie na Polskich stronach. Oprócz podstawowych opisów. Szukam i szukam Preampów. Znalazłem FOCUSRITE LIQUID CHANNEL. I chciałem go już zamówić gdy przeczytałem na stronie producenta że wymagane są programy typu Pro Tools itd + Inny Software.
Pozatym nic wiecej o nim niewiem czy jest dobry, bardzo dobry czy słaby? I czy będzie chodzić jak każdy normalny preamp a nie tylko z Pc albo Mac. Proszę o poradę i dziękuję pzdr.
( Popey )

Producent i Raper oraz kompozytor tekstów. Muzyka Hip Hop, Rap, R & B, Classical.

www.myspace.com/popeyprodukcja

Awatar użytkownika
evolver

Re: Focusrite Liquid Channel

Post autor: evolver » sobota 02 maja 2009, 09:03

... Witam wszystkich. Nie mogłem znaleść nic o tym sprzęcie na Polskich stronach. Oprócz podstawowych opisów. Szukam i szukam Preampów. Znalazłem FOCUSRITE LIQUID CHANNEL. I chciałem go już zamówić gdy przeczytałem na stronie producenta że wymagane są programy typu Pro Tools itd + Inny Software.
Pozatym nic wiecej o nim niewiem czy jest dobry, bardzo dobry czy słaby? I czy będzie chodzić jak każdy normalny preamp a nie tylko z Pc albo Mac. Proszę o poradę i dziękuję pzdr. ...
Jak przeczytasz choćby tylko to co jest w sieci, to dowiesz się że jest to znakomity przedwzmacniacz czyt. prawie normalny preamp bo z możliwością symulacji aż 40 modeli "kultowych" (nie lubię tego oklepanego słowa brrr) przedwzmacniaczy!
Niestety nie miałem nigdy możliwości obcowania z tym urządzeniem ale jeśli chodzi o software to przypuszczm, że chodzi o edytor do tego zaawansowanego preampu i oznacza że pracuje zarówno pod PT jak i innym orogramowaniem typu DAW. Pewnie bardziej pomogą Ci którzy są w posiadaniu tego sprzęu tylko najpierw muszą zejść z "chmurek" zniżyć się do poziomu śmiertelników i odpowiedzieć na Twoje pytanie :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Popey

Post autor: Popey » sobota 02 maja 2009, 12:43

Dziękuje. Rozumiem. Tylko jeszcze mam pare wątpliwości zanim go kupie. ( CZYLI ten Preamp działa tylko z PC i wymagany jest jakis program )? Ja mam Cubase 5 . Pzdr .
( Popey )

Producent i Raper oraz kompozytor tekstów. Muzyka Hip Hop, Rap, R & B, Classical.

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » sobota 02 maja 2009, 12:56

... Tylko jeszcze mam pare wątpliwości zanim go kupie. ( CZYLI ten Preamp działa tylko z PC i wymagany jest jakis program )? Ja mam Cubase 5 . Pzdr . ...

Kolego, a nie szkoda Ci aby czasu?

Toż wejdź sobie na serwis Focusrite, poczytaj a później pobierz co Ci się tylko spodoba: The Liquid Channel Support.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
Popey

Post autor: Popey » sobota 02 maja 2009, 19:56

No Tak, tylko tam jest napisane o wszystkim. A ja chce konkretne instrukcje. I opinie kogoś kto zna ten sprzęt ( Jeśli jest to możliwe )

Mimo to , dzieki wielkie
( Popey )

Awatar użytkownika
yellowstorm

Post autor: yellowstorm » sobota 02 maja 2009, 20:53

... No Tak, tylko tam jest napisane o wszystkim. A ja chce konkretne instrukcje. I opinie kogoś kto zna ten sprzęt ( Jeśli jest to możliwe )

Mimo to , dzieki wielkie ...
...zapomnij, nie odpowiedzą. No chyba że ich sprowokujesz wchodząc im na ambicję. Może faktycznie poszukać innych for?
HP Compaq nx6310 Centrino Duo, RAM2,5GB|E-mu 1616m PCMCIA|Korg microX|Korg padKONTROL|Yamaha MSP5|Roland VS880EX|AKG K121 STUDIO|ESI M4U|Sennheiser e845S

Awatar użytkownika
mlodyGrzesiek

Post autor: mlodyGrzesiek » niedziela 03 maja 2009, 11:39

napisz ze miales kupic ale slyszales ze to kawal badziewia, jesli sprzet jest dobry to zaraz odezwa sie wlasciciele..

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » niedziela 03 maja 2009, 11:46

http://www.focusrite.com/media/product_images/118.jpg
jak widac na obrazku: jest to jednokanalowy wzmacniacz mikrofonowy i liniowy
w porownaniu z innymi preampami w podobnym zakresie cenowym wypada prawdopodobnie najgorzej

Awatar użytkownika
Popey

Post autor: Popey » niedziela 03 maja 2009, 12:08

...http://www.focusrite.com/media/product_images/118.jpg
jak widac na obrazku: jest to jednokanalowy wzmacniacz mikrofonowy i liniowy
w porownaniu z innymi preampami w podobnym zakresie cenowym wypada prawdopodobnie najgorzej...
Czemu najgorzej??

Są lepsze w tej cenie od tego? Czy tańsze są też lepsze od tego przedwzmacniacza ? Jak tak, to jakie ? :)
( Popey )

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » niedziela 03 maja 2009, 12:44

Są lepsze w tej cenie od tego? Czy tańsze są też lepsze od tego przedwzmacniacza ? Jak tak, to jakie ? :) ...
po prostu zainteresuj sie zwyklymi przedzwzmacniaczami, a nie cyfrowymi symulacjami

ODPOWIEDZ