Mackie MR5 - ktoś słyszał?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Krzyśko!
Mackie MR5 - ktoś słyszał?

Post autor: Krzyśko! » środa 08 kwie 2009, 15:23

Witam!
Czy ktoś słyszał w akcji nowe monitorki Mackie MR5? Warto w nie zainwestować?
Tam sięgaj, gdzie wzrost nie sięga... :-)

Awatar użytkownika
Krzyśko!

Re: Mackie MR5 - ktoś słyszał?

Post autor: Krzyśko! » czwartek 23 kwie 2009, 11:28

...Witam!
Czy ktoś słyszał w akcji nowe monitorki Mackie MR5? Warto w nie zainwestować?...
Słuchał ktoś Mackie MR5?

Paweł

Post autor: Paweł » czwartek 23 kwie 2009, 12:20

Słuchał. Za te pieniądze (a nawet można powiedzieć że do 2000 zł) warto.

Awatar użytkownika
Krzyśko!

Post autor: Krzyśko! » niedziela 26 kwie 2009, 09:52

...Słuchał. Za te pieniądze (a nawet można powiedzieć że do 2000 zł) warto....
Spoko. Dzięki. A jakieś odczucia względem brzmienia? Stereofonia, bas, szczegóły itd...?

Awatar użytkownika
DruckiPlutnik

Post autor: DruckiPlutnik » piątek 11 mar 2011, 10:34

......Słuchał. Za te pieniądze (a nawet można powiedzieć że do 2000 zł) warto....
Spoko. Dzięki. A jakieś odczucia względem brzmienia? Stereofonia, bas, szczegóły itd...?...

Czołem. mam te monitory od jakiegoś roku w domowym para-studio. Jestem z nich cholernie zadowolony!
Polecam Ci znaleźć je w sklepie w Twoim mieście, przynieść dobrze znaną Ci płytę i posłuchać. MR5-tki można kupić dziś już za ok. 1300zł, a są warte swojej ceny. Polecam.

Kyle

Post autor: Kyle » piątek 11 mar 2011, 11:01

Właściwie to rozmawiacie o Mackie MR5 czy Mackie MR5 MK2 ? ... bo wersji drugiej rok temu jeszcze nie było ;)

Paweł

Post autor: Paweł » piątek 11 mar 2011, 13:20

...Właściwie to rozmawiacie o Mackie MR5 czy Mackie MR5 MK2 ? ... bo wersji drugiej rok temu jeszcze nie było ;)...

O zwykłych MR 5. Szczerze mówiąc z niecierpliwością czekam na możliwość posłuchania MK 2. Wiadomo że swoich Adamów na nie nie zamienię, ale w jakiś sposób fascynuję mnie ta konstrukcja, szczególnie w kontekście jakość/cena.

Kyle

Post autor: Kyle » piątek 11 mar 2011, 13:43

Mam podobny sentyment do KRK RP5. W MACKIE MR5 nie podoba mi się kierunek wylotu bassreflexu ;)

Awatar użytkownika
frankoem

Post autor: frankoem » środa 04 maja 2011, 01:47

...Mam podobny sentyment do KRK RP5. W MACKIE MR5 nie podoba mi się kierunek wylotu bassreflexu ;)...
Jesli chodzi o bassreflex to się zgadzam, tego typu paczki czesto stoją w przeróżnych miejscach i warunkach odsłuchowych, czasem mogą pojawić się problemy z ustawieniem, w szczególności kiedy stoją blisko ściany. W bilansie +/- jest to jedynie niewielki minusik w calej stercie plusow. Pracuję na nich już od ponad roku i mi osobiście bass reflexy z tyłu nie specjalnie przeszkadzają. Jesli chodzi o wykonanie należy się duży plus, nawet patrząc na nie odnosi się wrażenie, że są to naprawdę solidnie wykonane monitory. Niewielkich rozmiarów, masywne i dopracowane pod każdym calem jesli chodzi o detale. Brzmienie jest szczegółowe z dobrą panoramą i ku mojemu zaskoczniu z mięsistym ii sprężystym basem jak na takie małe klocki . Dynamika też na dobrym poziomie. Moze nie mam też jakiegoś szerokiego punktu odniesienia ale z monitorów które słyszałem w tym przedziale cenowym przyznaję, że te naprawdę mnie użekły.
Polecam pod każdym względem!!!

Awatar użytkownika
JzK

Post autor: JzK » poniedziałek 26 wrz 2011, 18:01

......Mam podobny sentyment do KRK RP5. W MACKIE MR5 nie podoba mi się kierunek wylotu bassreflexu ;)...
Jesli chodzi o bassreflex to się zgadzam, tego typu paczki czesto stoją w przeróżnych miejscach i warunkach odsłuchowych, czasem mogą pojawić się problemy z ustawieniem, w szczególności kiedy stoją blisko ściany. W bilansie +/- jest to jedynie niewielki minusik w calej stercie plusow. Pracuję na nich już od ponad roku i mi osobiście bass reflexy z tyłu nie specjalnie przeszkadzają. Jesli chodzi o wykonanie należy się duży plus, nawet patrząc na nie odnosi się wrażenie, że są to naprawdę solidnie wykonane monitory. Niewielkich rozmiarów, masywne i dopracowane pod każdym calem jesli chodzi o detale. Brzmienie jest szczegółowe z dobrą panoramą i ku mojemu zaskoczniu z mięsistym ii sprężystym basem jak na takie małe klocki . Dynamika też na dobrym poziomie. Moze nie mam też jakiegoś szerokiego punktu odniesienia ale z monitorów które słyszałem w tym przedziale cenowym przyznaję, że te naprawdę mnie użekły.
Polecam pod każdym względem!!! ...

Czy mógłbyś wrzucic zdjęcie woofera? chodzi mi o silikon nałożony wokół kopułki. Mam je ok rok i w moim przypadku ten silikon jest nałożony dość nierówno. Co to moze oznaczać? Grają ok ale nie wiem czy nie słać na gwarancję
na luzaku ! jak zawsze

ODPOWIEDZ