Akai MPC500 czy Boss DR880, a może jeszcze coś innego?
Hahahah no jakby tak przyrównać, to bez kitu wyświetlacz jest wielkości gumy do rzucia. Ale ja i tak postrzegam to jako plus. Odkąd wyłączyłem monitor i zamknąłem oczy dużo rzeczy zauważyłem, których nie widziałem patrząc na monitor, czy wyświetlacz. Czasami dobrze jest nie widzieć przebiegu fali. Spróbuj, może też Ci to dobrze zrobi :)
:)
Re: Akai MPC500 czy Boss DR880, a może jeszcze coś innego?
...Hahahah no jakby tak przyrównać, to bez kitu wyświetlacz jest wielkości gumy do rzucia. Ale ja i tak postrzegam to jako plus. Odkąd wyłączyłem monitor i zamknąłem oczy dużo rzeczy zauważyłem, których nie widziałem patrząc na monitor, czy wyświetlacz. Czasami dobrze jest nie widzieć przebiegu fali. Spróbuj, może też Ci to dobrze zrobi :)...
Popieram... Sam pracuję na sampleraqch na których się nie widzi fali tylko operuje wartościami liczbowymi i się tnie "na słuch). i mi się zdaje że to własnie przynosi najlepsze efekty i frajde zarazem...
Popieram... Sam pracuję na sampleraqch na których się nie widzi fali tylko operuje wartościami liczbowymi i się tnie "na słuch). i mi się zdaje że to własnie przynosi najlepsze efekty i frajde zarazem...
Numark tt500, Shure M44-7, Vestax PMC 06 PRO A, Akai MPD24, Akai S950, Ensoniq EPS, Logitech Z3e...
-
- Kontakt:
i najważniejsza różnica pomiedzy pecetem a hardwarem...
komputer sie może zawiesić w najmniejoczekiwanym momęcie !
stety nie doświadczyłem tego z hardwarem(min z mpc1000 s2000 sh201 axiom49)
stety nie doświadczyłem tego z hardwarem(min z mpc1000 s2000 sh201 axiom49)
http://www.myspace.com/audiophone
- Soundscape
- Kontakt:
...i najważniejsza różnica pomiedzy pecetem a hardwarem...
stety nie doświadczyłem tego z hardwarem(min z mpc1000 s2000 sh201 axiom49)...
Nie mniej to nie jest zasada. Wszystko się potrafi zawiesić, więc nie możemy tego uznać za decydujący argument.
stety nie doświadczyłem tego z hardwarem(min z mpc1000 s2000 sh201 axiom49)...
Nie mniej to nie jest zasada. Wszystko się potrafi zawiesić, więc nie możemy tego uznać za decydujący argument.
hmmm no właściwie raz wcięło mi dosyć duży, czasochłonny projekt z mpc. ale to był raz. hmm.. komputer też mi się zawiesił raz przy pracy z reasonem i nigdy więcej. faktycznie i to i to tak samo zawodne. Najgorszy problem, że główna zaleta tego małego mpc na początku była zgubna - za nisko ustawione ostrzeżenie o niskim stanie baterii i 3 godzinna praca przeminęła razem z zasilaniem na ławce w parku. rozmowa o przewadze hardwaru nad softem jest najsmieszniejsza w czasach, kiedy wtyki vst zaczynaja coraz bardziej brzmiec jak prawdziwe instrumenty, a na rynku pojawiaja sie nowe urzadzenia montowane w rackach do ktorych mozna wgrywac te wtyki :)
:)