DC Offset - który numer EiS?
Swego czasu był w EiS spory artykuł na temat stałej składowej - jak, skąd, dlaczego, jak usuwać itp.
Niech ktoś mi przypomni który to numer i z którego roku. Przekopałem moje roczniki i nie potrafię znaleźć.
Niech ktoś mi przypomni który to numer i z którego roku. Przekopałem moje roczniki i nie potrafię znaleźć.
Re: DC Offset - który numer EiS?
Ja nie wiem ktory to numer EiS, niemniej najskuteczniejsza metoda to po prostu filtr HPF
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
...Ja nie wiem ktory to numer EiS, niemniej najskuteczniejsza metoda to po prostu filtr HPF...
oczywiście oczywiście - wszyscy to wiemy.
Jednak chciałbym znaleźć ten artykuł i szlag mnie trafia bo nie potrafię natrafić na właściwy numer
oczywiście oczywiście - wszyscy to wiemy.
Jednak chciałbym znaleźć ten artykuł i szlag mnie trafia bo nie potrafię natrafić na właściwy numer
sprawdź EiS nr 9/2005
Macbook pro 17" 2.4 , mac pro 2.8 Quad-Core , RME fireface 800 , Emu 5000 ultra . telecaster hot rod , AKG 270 studio , Logic 8 , Melodyne plug in , Reaper .
Macbook pro 17" 2.4 , mac pro 2.8 Quad-Core , RME fireface 800 , Emu 5000 ultra . telecaster hot rod , AKG 270 studio , Logic 8 , Melodyne plug in , Reaper .
-
- Kontakt:
...sprawdź EiS nr 9/2005...
niema
niema
http://www.myspace.com/audiophone
...sprawdź EiS nr 9/2005...
zły strzał - to nie ten numer
zły strzał - to nie ten numer
- mithrandirHD
Nie pamiętam, który to numer EiS, ale mogę polecić mój "patent" na skuteczne usuwanie składowej DC - zapinam na sumie darmową wtyczkę Voxengo Tube Amp ze wszystkimi gałkami ustawionymi na "0". Brzmienie nie ulega wtedy zmianie, a filtr DC (ustawiony na 5Hz), który jest tam zaimplementowany na stałe, bardzo dobrze radzi sobie nawet z sygnałami wejściowymi o dużej zawartości składowej stałoprądowej.
...Nie pamiętam, który to numer EiS, ale mogę polecić mój "patent" na skuteczne usuwanie składowej DC...
Aby wyjaśnić sprawę - doskonale wiem jak postępować ze składową stałą.
Proszę nie podawać rad na jej usuwanie - przynajmniej nie w tym wątku.
Potrzebuję jedynie informacji w którym numerze EiS był zamieszczony artykuł na temat DC Offset.
Aby wyjaśnić sprawę - doskonale wiem jak postępować ze składową stałą.
Proszę nie podawać rad na jej usuwanie - przynajmniej nie w tym wątku.
Potrzebuję jedynie informacji w którym numerze EiS był zamieszczony artykuł na temat DC Offset.
Wiem że to nie odpowiedź na pytanie ale jakiś trop...o ile pamiętam to Pan Maszota Krzysztof był autorem...
zresztą, obstawiam że do wtorku na pewno znajdziemy odpowiedź...ah święta...
wesołych
zresztą, obstawiam że do wtorku na pewno znajdziemy odpowiedź...ah święta...
wesołych