KRK VXT4 czy ADAM A7 - poważny dylemat

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
undereason
Re: KRK VXT4 czy ADAM A7 - poważny dylemat

Post autor: undereason » poniedziałek 31 mar 2008, 20:01

tak schodzę korektorem, żeby mało słychać było samego basu, ażeby silny podmuch powietrza z bassreflexu osiągać, jednocześnie uzyskując efekt furgoczącej membrany,znak to, że bas jest wystarczająco mocny
...
szacunek, to się nazywa miksowanie wszystkimi zmysłami.
myślałeś o subie do A7?

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » wtorek 01 kwie 2008, 01:53

najwyższa góra[sybilanty przy 18 khz]

ja tylko chcialbym delikatnie zwrocic uwage na fakt, ze w niejednym nagraniu nie ma sygnalow 17-18kHz i wyzej (i nie mam tu na mysli utraty po mp3), powiem wiecej - produkcje konczace sie na 14k sa mi dobrze znane, a poszukiwania sybilantow (szczegolnie tych z polskiej mowy) mozna juz zaczynac od nawet 2-3k wzywz, czy sie to komus podoba, czy nie
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » środa 02 kwie 2008, 13:30

...W sumie sporo pisze sie o tym i owym o KRK i Adamach. Mam jednak powazny dylemat, bo slucham tak sobie teraz VXT4 i kurcze....zaczynam rozwazac zmiane planu zakupu z Adamow A7 na KRK VXT4. Czy slusznie?!

A moze warto spawdzic tez APS-y?
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
FranekZonzel

Post autor: FranekZonzel » środa 02 kwie 2008, 14:19

......W sumie sporo pisze sie o tym i owym o KRK i Adamach. Mam jednak powazny dylemat, bo slucham tak sobie teraz VXT4 i kurcze....zaczynam rozwazac zmiane planu zakupu z Adamow A7 na KRK VXT4. Czy slusznie?!
Witam tak szczerze napisawszy to troche się dziwię że porównujecie A7 z VXT4. Różnica w cenie wynosi 1000zł. Proponuje porównać A7 z VXT6. Wydaje mi sie że A7 będą lepszym wyborem dla realizujących muzyke poważna ze względu na ART'a dla "POPOWCÓW" zdecydowanie VXT6.

Awatar użytkownika
Piotruś

Post autor: Piotruś » środa 02 kwie 2008, 16:43

.........W sumie sporo pisze sie o tym i owym o KRK i Adamach. Mam jednak powazny dylemat, bo slucham tak sobie teraz VXT4 i kurcze....zaczynam rozwazac zmiane planu zakupu z Adamow A7 na KRK VXT4. Czy slusznie?!
Witam tak szczerze napisawszy to troche się dziwię że porównujecie A7 z VXT4. Różnica w cenie wynosi 1000zł. Proponuje porównać A7 z VXT6. Wydaje mi sie że A7 będą lepszym wyborem dla realizujących muzyke poważna ze względu na ART'a dla "POPOWCÓW" zdecydowanie VXT6.
...
Ja też jakiś czas temu porównywałem A7 i VXT 6 ale wybrałem APS IO:)
www.myspace.com/piotrbanaszek

Awatar użytkownika
Szofer

Post autor: Szofer » środa 08 kwie 2009, 19:00

Witam!

Chciałbym odkurzyć troszkę temat bo stoję właśnie przed takim samym dylematem co lepiej się sprawdzi w gatunkach:

od Reggae po Blues-Rock,Rock Heavy Metal

miałem okazję posłuchać KRK VXT6 ale nie słyszałem Adamów A7 i niem mam porównania cenowo to samo ale właśnie ale jak się ma cała reszta
brzmienie, charakter, dynamika (doublekick),rzeczywiste pasmo przenoszenia

Po takim czasie to chyba znajdzie się ktoś kto przerobił ten temat.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam
Mesa Boogie Traxis, Marshall JMP-1, ADA MP-1, POD X3, Digitech 2120, Rocktron Voodu Value, TC Electronic G-Major, DBX 166A, Rocktron Intellifex, Mesa Bogie 2:90, KRK VXT6, FocusriteSaffire, Ibanez, Framus, Cubase, VST,BeyerDynamic DT150,Behringer FCB-1010

Awatar użytkownika
mlodyGrzesiek

Post autor: mlodyGrzesiek » czwartek 09 kwie 2009, 09:43

...

jakie wrazenia?

Awatar użytkownika
Szofer

Post autor: Szofer » czwartek 09 kwie 2009, 23:02

...
...

jakie wrazenia?...

Hej
wrazenia hmmm jako do sklepu to dno mieli tylko Yamaha HS i wlasnie KRK VXT4 i 8.

slyszalem tak naprawde VXT4 i to moze z 50 sec. z mojej marnej mp3(choc podobalo mi sie Satriani-summer song)
nie dosc sprzedawca probowal mi wcisnac monitory to jeszcze nie dal sobie posluchac i na dodatek mieli wystawione po jednej sztuce wiec jakie moge miec wrazenia mam nadzieje tylko ze podprogowo niezniechecilem sie

bylem jeszcze w innych sklepach ale tez maja wielkie G... i stoje w miejscu a moze wlasnie APS no i kurcze flaczuszek problem nie z tej ziemi chcesz dzialac a nie ma na czym bo nie ma gdzie sie osluchac albo sprzedawcy cwoki albo nie maja i moga zamowic ale cza kupic no i jak sie tu zdecydowac.

mam jeszcze chwile wiec podejde do tematu na spokojnie nic mnie nie goni

Hejka
Mesa Boogie Traxis, Marshall JMP-1, ADA MP-1, POD X3, Digitech 2120, Rocktron Voodu Value, TC Electronic G-Major, DBX 166A, Rocktron Intellifex, Mesa Bogie 2:90, KRK VXT6, FocusriteSaffire, Ibanez, Framus, Cubase, VST,BeyerDynamic DT150,Behringer FCB-1010

Awatar użytkownika
Szofer

Post autor: Szofer » czwartek 09 kwie 2009, 23:12

monitorki sa bardzo podobne jesli chodzi o techniczne zaplecze ta sama polka no ale brzmienie napewno inne ehhh najwyzej zagadam z thomman shop i ktores odesle tylko ze APS'ow nie maja

Awatar użytkownika
Piotruś

Post autor: Piotruś » piątek 10 kwie 2009, 02:21

...
monitorki sa bardzo podobne jesli chodzi o techniczne zaplecze ta sama polka no ale brzmienie napewno inne ehhh najwyzej zagadam z thomman shop i ktores odesle tylko ze APS'ow nie maja ...
Kolego Szofer, nie wiem skąd jesteś, ale w Warszawie nie powinno byc problemów z odsłuchaniem tych monitorów (KRK, Adam, APS) Dwa pierwsze słuchasz w Audiotech, a APS w Musictoolz. W obu firmach są fajne miejsca do odsłuchu (tylko się wcześniej umów) panowie są super mili, doradzą, poopowiadają, pomogą. Polecam wizytę w tych sklepach. Ja od jakiegoś roku posiadam APS IO i jestem niezmiennie zachwycony. Myślę że to w tej stawce najlepszy wybór. Od gustu zależy jakie kopułki wybierzesz - tkanina czy metal. Jam mam metalowe - są bardziej szczegółowe w górze, jakby precyzyjniejsze, ale potrafią zmęczyć słuch.
Wybierz się do tych sklepów. Warto nawet specjalnie wybrać się po to do Warszawy, jeśli nie masz możliwości porównania gdzieś obok siebie.
www.myspace.com/piotrbanaszek

ODPOWIEDZ