Spectrasonic

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
GOM-EZ
Spectrasonic

Post autor: GOM-EZ » poniedziałek 13 paź 2003, 12:24

Rozważam zakup spectrasonic atmosphere i mam pytanko, czy ten moduł działa na zasadzie innych instr. VSTi ? Tzn, czy możliwe jest wpuszczenie jego sygnału w tor audio i obróbka pluginami ?

Jak waszym zdaniem sprawdza się ten instrument, słyszałem, że posiada potężne brzmienie...

Tomcjusz

Re: Spectrasonic

Post autor: Tomcjusz » poniedziałek 13 paź 2003, 13:01

...Rozważam zakup spectrasonic atmosphere i mam pytanko, czy ten moduł działa na zasadzie innych instr. VSTi ? Tzn, czy możliwe jest wpuszczenie jego sygnału w tor audio i obróbka pluginami ?

*********************************************************** TAK Jak waszym zdaniem sprawdza się ten instrument, słyszałem, że posiada potężne brzmienie...

...

OJ TAK TAK !!!

Awatar użytkownika
medoramas
Kontakt:

Post autor: medoramas » poniedziałek 13 paź 2003, 13:08

Jak waszym zdaniem sprawdza się ten instrument, słyszałem, że posiada potężne brzmienie...

...

... z "atmosphere" nie miałem do czynienia w sposób bezpośredni, ale słyszałem jego mozliwosći w gotowych utworach... jak to sie mówi: urywa tyłek!!!

... a sam mam przyjemnosć pracować na "trilogy" - zapomniałem przez tą wtyczkę, co to są zewnętrzne moduły basowe nawet czasem wolę zaprogramować bass tutaj, niż nagrywać prawdziwą gitarę...

... spectrasonic zrobili zestaw wtyczek, które należą do nielicznego grona z serii: "kupuj nawet w ciemno - nie zawiedziesz się"

Awatar użytkownika
olearnik

Post autor: olearnik » poniedziałek 13 paź 2003, 13:10

Ma tak potężne brzmienie że momentami trzeba się zastanowić gdzie zmieścić pozostałe instrumenty, działa stabilnie ( widziałem jak pracuje na laptopie z kartą RME PCMCA). A w najnowszym dodatku będzie możliwość synchronizacji do tempa projektu, co przy jego "odjechanych" barwach będzie nie lada gratką...

OLE

Awatar użytkownika
GOM-EZ

Post autor: GOM-EZ » poniedziałek 13 paź 2003, 13:13

Zapytam raz jeszcze, czy możliwe jest wpuszczenie sygnału Atmosphere w tor audio i obróbka pluginami ?

Awatar użytkownika
olearnik

Post autor: olearnik » poniedziałek 13 paź 2003, 13:18

...Zapytam raz jeszcze, czy możliwe jest wpuszczenie sygnału Atmosphere w tor audio i obróbka pluginami ?

...

Tak jak każdy VST (dokładnie)

Awatar użytkownika
medoramas
Kontakt:

Post autor: medoramas » poniedziałek 13 paź 2003, 13:23

...Zapytam raz jeszcze, czy możliwe jest wpuszczenie sygnału Atmosphere w tor audio i obróbka pluginami ?

...

... tylko raczej okaże się to zbędne - sam zobaczysz...

Awatar użytkownika
GOM-EZ

Post autor: GOM-EZ » poniedziałek 13 paź 2003, 13:55

......Zapytam raz jeszcze, czy możliwe jest wpuszczenie sygnału Atmosphere w tor audio i obróbka pluginami ?

...

... tylko raczej okaże się to zbędne - sam zobaczysz... ...

dobry pogłos nie zaszkodzi...

czy ktoś z was uzywa STYLUS'a, jakie barwy oferuje ten moduł, czy są to tylko loopy ?

pozdrawiam,

Awatar użytkownika
ula

Post autor: ula » poniedziałek 13 paź 2003, 14:11

dobry pogłos nie zaszkodzi...

czy ktoś z was uzywa STYLUS'a, jakie barwy oferuje ten moduł, czy są to tylko loopy ?

pozdrawiam,...

Posiadam wszystkie trzy , czy można powiedzieć cos ...... praktycznie mówiąc nie słyszałam lepiej brzmiących instrumentów VST arcy-dobre brzmienie... tylko zajmują sporo miejsca na Dysku wszystkie 9.7 Gb ( GIGA ) średnio po 3 gb na instrument

STULUS , to bębny ... cała masa proóbek i loop-ow , które mozna importowac pod MIDI i
Pozdrawiam Ula :)

Awatar użytkownika
zgred

Post autor: zgred » poniedziałek 13 paź 2003, 14:57

I ja gorąco polecam , narazie mam tylko ATHMOSPHERE ale kopara mi opadła już po kilku brzmieniach
mam 28 lat i zamiłowanie do syntezatorów i komputerów, narazie to zabawa ale mam nadzieję że to sie kiedyś zmieni

ODPOWIEDZ