Potrzebuję zestawu próbek, które będą zniekształcone następującymi rodzajami zakłóceń: click, impulse (low level noise transient), szum tła (poza przydźwiękiem, który akurat sam sobie wygeneruję

Nie są to wszystkie rodzaje zakłóceń, ale na tych mi najbardziej zależy. Za wszelkie inne zniekształcenia też bardzo będę wdzięczny. Idealnie by dana próbka była zniekształcona tylko 1 rodzajem zniekształcenia. Wtedy łatwo już stworzyć próbkę zniekształconą kilkoma uszkodzeniami naraz.
Szukałem na google, ale ostatnio tyle syfu na sieci jest, że nie idzie znaleźć niczego sensownego.
Bardzo byłbym wdzięczny jakby ktoś podał adres jakiejś stronki czy innego źródła, z którego można dostać takie próbki. Może też ktoś chciałby się podzielić własną próbką. Interesuje mnie tylko samo zniekształcenie (więc ewentualnie może to być ok sekundowy fragment jakiegoś nagrania czy jednego dźwięku). Potrzebuję do testowania aplikacji odszumiającej, nie użyję tego w żadnych niecnych celach

Ewentualnie może ktoś poradzi w jaki sposób część zakłóceń sobie wygenerować. Np czy klik (click), który wygeneruję tnąc jakąś próbkę w miejscu, gdzie wartość jest różna od 0, będzie miał własciwości dokładnie tego zniekształcenia? Są generatory szumu, ale to raczej tylko białego itp? (nie ma generatorów impulsów np?)
Może też ktoś zaproponuje inne rodzaje zakłóceń, jakie warto wziąc na tapetę.
Jeżeli sprawa jest niejasna co do rodzajów zakłóceń, to mogę podać namiary do książki opisującej rodzaje zakłóceń (1998).