Sennheiser HD-280/380 PRO

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Kalamb
Re: Sennheiser HD-280/380 PRO

Post autor: Kalamb » piątek 27 mar 2009, 13:01

...Zart :) Może to będzie pomocne http://sennheiser.rms.pl/podrobki.php...
Właśnie to widziałem. Ale to dotyczy tylko dousznych, niedrogich modeli. Z jednej strony nie opłaca się podrabiać HD280 bo to specjalizowane słuchawy a rynek jest wąski. Z drugiej strony podrabia się duże DJ-skie SONY. ...
Nie znalazłem nic na temat podróbek serii HD. Najniższa cena to właśnie w tym sklepie, nie miałbym raczej zaufania do kwoty 330 pln na Allegro.

WG

Post autor: WG » piątek 27 mar 2009, 14:56

>> Nadszedł czas na zakup porządniejszych słuchawek.

A broń się przed tymi HD280. To jest pułapka na klientów, "wysoki" numerek i oznaczenie sprzętu i średnia cena a same słuchawy naprawdę beznadziejne żeby nie powiedzieć inaczej ;). W tym pułapie cenowym Sennheiser ma same kiepskie modele bo większość przejrzałem kiedyś i j.w. to jest pułapka na klienta, jak chcesz się na nią złapać proszz.

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » piątek 27 mar 2009, 16:30

...>> Nadszedł czas na zakup porządniejszych słuchawek.

A broń się przed tymi HD280. To jest pułapka na klientów, "wysoki" numerek i oznaczenie sprzętu i średnia cena a same słuchawy naprawdę beznadziejne żeby nie powiedzieć inaczej ;)...

Niestety, z całą swą stanowczością potwierdzam!
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

WG

Post autor: WG » czwartek 28 maja 2009, 03:49

Niestety, z całą swą stanowczością potwierdzam!
:)

"Testuję" ostatnio AKG K272 HD jakaś nowa seria . No muszę przyznać, że są bardzo podobne do K-66, które mam a które kosztują 5x taniej, różnica oczywiście jest z racji ceny, lepsze odwzorowaniu basu, czytelniej, basik fajnie odzorowują, góra oczywiście lepsza i przyjemniejsza nie razi. Dobrze leżą na uszach, miękko przynajmniej nic nie gniecie a to też cholernie ważne jak nie najważniejsze :).
Na większe wnioski przyjdzie czas później ;) ale z racji tego, że mocno przyzwyczaiłem się chyba do tydhc k66 :) a te k272 brzmią niemal identycznie tylko że szczegółowiej :) to innych dla siebie i tak nie znajdę.
Może komuś się przyda taka uwaga ;)

ODPOWIEDZ