Kto by pomyslal, ze dojdzie do tego ze funt bedzie niemal rowny euro? Gdzie te czasy kiedy dolar kosztowal 2PLN? Te pytania, zapewne snia sie po nocach ekonomistom, maklerom i innym we wloskich garniturach, ale jaki wplyw ma to na nasza branze?
Tak jak oczywista sprawa jeszcze pol roku temu bylo kupowanie sprzetu w Stanach tak teraz nie ma to najmniejszego sensu.
A wiec gdzie kupowac?
Spedzilem troche czasu na porownaniach cen w Stanach, Wielkiej Brytanii, Niemczech i Polsce. Porownywalem podukty zarowno amerykanskie, niemieckie jak i angielskie (polskich nie sprawdzalem z wiadomych powodow- IGS wszystkiego nie produkuje).
Z przykroscia musze stwierdzic ze kupujac w Polsce najczesciej wychodzimy jak Zablocki na mydle ale o tym juz chyba kazdy wie (juz sie boje tych ripost partyzantki marketingowej). Oczywiscie sa sposoby zeby zaplacic odpowiednio mniej ale o tym moze w kolejnym poscie...
Po kilku dzialaniach mnozenia doszedlem do wniosku, ze chyba Wielka Brytania to najlepszy wybor na rok 2009. Przemawia za nia kilka osobnych kwestii jak np.:
- podobne napiecie (a nie glupie 110 ktore niejednemu spalilo juz nowe zabawki) przejsciowka za 3 PLN zalatwia reszte klopotu
- chyba najwiekszy wybor sprzetu studyjnego i estradowego w Europie
- latwosc jezykowa w komunikacji ze sklepami
- niedrogie koszty przesylki (spedytorzy przewioza od £1 za kazdy kilogram)
- brak cla i innych dodatkowych oplat
Gdzie jeszcze Waszym zdaniem mozna kupic sprzet po dobrych cenach. Moze zna ktos jakies sklepy na Wschodzie. Co z Chinami, Japonia, czy kupujac od nich narazamy sie na kupno "czajnikow".
Prosze wymiencie linki do sklepow, ktore znacie i mozecie polecic.
Ja pozostaje przy swoim: www.dv247.com
Waluty skaczą - gdzie kupić najtaniej?
- SwingFellaz
- Soundscape
- Kontakt:
Re: Waluty skaczą - gdzie kupić najtaniej?
Niektóre rzeczy wcale taniej nie wychodzą. A nawet bywa odwrotnie. Też zależy czego konkretnie szukamy. Bywa też tak, że kupując kilka rzeczy w Polsce na raz uzyskamy taki rabat, że cena będzie się równała z zagraniczną, a może i nawet będzie mniejsza.
Z tego co ja wygrzebałem (i grzebię cały czas), to jak dla mnie na pierwszym miejscu stoi Thomann. Również dogadasz się po angielsku i również wysyłają do Polski.
Z tego co ja wygrzebałem (i grzebię cały czas), to jak dla mnie na pierwszym miejscu stoi Thomann. Również dogadasz się po angielsku i również wysyłają do Polski.
- SwingFellaz
Z tego co ja wygrzebałem (i grzebię cały czas), to jak dla mnie na pierwszym miejscu stoi Thomann. Również dogadasz się po angielsku i również wysyłają do Polski....
Super sklep, wielkie dzieki...
Super sklep, wielkie dzieki...
-
...Z tego co ja wygrzebałem (i grzebię cały czas), to jak dla mnie na pierwszym miejscu stoi Thomann. Również dogadasz się po angielsku i również wysyłają do Polski....
Super sklep, wielkie dzieki......
Music Town w Neubrandenburgu. Dogadasz sie po polsku, ba! nawet mozna placic przez ich polskie konto.
Super sklep, wielkie dzieki......
Music Town w Neubrandenburgu. Dogadasz sie po polsku, ba! nawet mozna placic przez ich polskie konto.
Alternatywna muzyka elektorniczna.
dobra...Ale chcąc wspierać polski rynek muzyczny jest w ogóle sens próbowania negocjacji (w granicach zdrowego rozsądku) cen?? Czy sprzedawcy potrafią zejść z o te trzy, cztery stówy jeśli w grę wchodzą tysiące PLN??
bo logiczne jest ze negocjacja nie ma sensu przy 50 zł...
bo logiczne jest ze negocjacja nie ma sensu przy 50 zł...
...dobra...Ale chcąc wspierać polski rynek muzyczny jest w ogóle sens próbowania negocjacji (w granicach zdrowego rozsądku) cen?? Czy sprzedawcy potrafią zejść z o te trzy, cztery stówy jeśli w grę wchodzą tysiące PLN??
bo logiczne jest ze negocjacja nie ma sensu przy 50 zł......
oczywiscie mozna byc patriotaa... ale teraz gdyy wszystkoo jest tak gloobalne, to takie zachowanie raczej nie ma sensu...
bo logiczne jest ze negocjacja nie ma sensu przy 50 zł......
oczywiscie mozna byc patriotaa... ale teraz gdyy wszystkoo jest tak gloobalne, to takie zachowanie raczej nie ma sensu...
www.klub.agaton.pl
Czy sprzedawcy potrafią zejść z o te trzy, cztery stówy jeśli w grę wchodzą tysiące PLN??
Spokojnie potrafią. Każdy praktycznie sklep(poważny) posiada towary, które zostały zakupione jakiś czas temu i cena zakupu była o niebo niższa niż obecna (dla sklepu).
Są tacy, którzy liczą na jak najszybszy obrót pieniądza i również tacy, co czekają na okazje ( " a może się trafi " ) - tzw. złoty strzał
Warto dzwonić i pytać!
Pozdrawiam
Spokojnie potrafią. Każdy praktycznie sklep(poważny) posiada towary, które zostały zakupione jakiś czas temu i cena zakupu była o niebo niższa niż obecna (dla sklepu).
Są tacy, którzy liczą na jak najszybszy obrót pieniądza i również tacy, co czekają na okazje ( " a może się trafi " ) - tzw. złoty strzał

Warto dzwonić i pytać!
Pozdrawiam
No ja bardzo chętnie wspieram polską gospodarkę oferuję cany tak nisko jak tylko mogę, choć przyznam, że kosztuje mnie to sporo dodatkowej pracy momentami zahaczającej o wewnętrzny bunt
Gdybym zrezygnował z równoległego prowadzenia polskich wersji programów zdecydowanie szybciej osiągnąłbym zamierzony cel !
Do końca kwietnia można zakupić konwerter i sampler w dobrej cenie więc może ta informacja będzie dla kogoś cenna to i zapraszam.
ESC i Samplelord - promocja

Gdybym zrezygnował z równoległego prowadzenia polskich wersji programów zdecydowanie szybciej osiągnąłbym zamierzony cel !
Do końca kwietnia można zakupić konwerter i sampler w dobrej cenie więc może ta informacja będzie dla kogoś cenna to i zapraszam.
ESC i Samplelord - promocja