Korg nanoKey - warto kupić?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Krzyśko!
Korg nanoKey - warto kupić?

Post autor: Krzyśko! » czwartek 26 mar 2009, 13:24

Hejka!
Czy testował ktoś z Was serię nano Korga? nanoKey, Kontrol i Pad... Warto ładować kasę w takie cudeńka? Ładnie to wygląda, ale nie wiadomo jak z jakością klawiaturki itd...

Pozdrawiam!
Tam sięgaj, gdzie wzrost nie sięga... :-)

Awatar użytkownika
banan

Re: Korg nanoKey - warto kupić?

Post autor: banan » czwartek 26 mar 2009, 13:32

...Hejka!
Czy testował ktoś z Was serię nano Korga? nanoKey, Kontrol i Pad... Warto ładować kasę w takie cudeńka? Ładnie to wygląda, ale nie wiadomo jak z jakością klawiaturki itd...

Pozdrawiam!...
Osobiście nie testowałem, ale oglądałem trochę dem i wideo testów. Z tego co wiem, to jakość i wykonanie na pewno w pewien sposób uzależniona jest od ceny. Nie mniej jednak, cała seria podobno działa super, a jak można się domyślić, jest przy tym bardzo wygodna. Sam zastanawiam się nad Nano, przydadzą się na pewno pady, które są ponoć nie najgorsze, oraz kontrolery. Klawiatury tego typu na 100% bym nie kupił, za mała i trochę nie wygodna. Ale jeśli klepiesz tylko banalne linie basu z mikro ambitusem, pewnie się przyda. Myślę, że za pady i kontrolery 600pln to nie dużo kasy.
No i można kupić jeszcze piękną torbę na całość.

pozdrawiam
Banan
[addsig]
Sprzedam Roland Juno 60 w idealnym stanie!

Recoil

Post autor: Recoil » czwartek 26 mar 2009, 13:42

...Hejka!

Pozdrawiam!...
Witam

Ja mam Nano Pad. Za tą cenę naprawdę fajna zabawka. Jakość pozostwia trochę do życzenia ale za tą cenę ni można się nic lepszego spodziewać. Dodatkowo ez drummer lite do tego dołączony to ograniczone ale pożądne gary. Ja w każdym razie nie żałuje. Można fajne żeczy na tym porobić.

Co do nano key to daj sobie spokój. za tą kasę możesz jakiś biedny 4 oktawowy sterownik kupić, ale to i tak lepsze niż nano key.

Nano kontrol to też fajna zabawka może się przydać jako przenośny starter nagrywania. Zastosowanie jak w przypadku nano pad tylko amatorskie.

Ogólnie polecam nano pad i nano kontrol jeżeli masz taką potrzebę, ale z nano key daj sobie spokój.

Pozdrawiam

Recoil

Kmdk

Post autor: Kmdk » czwartek 26 mar 2009, 15:01

Ja mam NanoKontrol - dziale absolutnie rewelacyjnie jak za taka cene.
Bardzo latwo go skonfigorowac, suwaki dzialaja b.dobrze - naprawde to urzadzenie przyspiesza prace podczas nagran o jakies 30proc. NonoKontrol nie ma sobie rownych,gdy podrozujesz z laptopem i nagrywasz (miesci sie w torbie od laptopa)

Co do nanokey to tak jak pisal moj przedmowca sa duzo lepsze alternatywy Maudio itp..
Chyba ,ze chcesz to zmiescic w torbie od laptopa..
pozdrawiam

Awatar użytkownika
heathenichaer

Post autor: heathenichaer » czwartek 26 mar 2009, 16:06

lepiej kup cme m-key - będziesz miał 4 oktawy i soft np. arturia analog factory le
[addsig]
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3

Awatar użytkownika
Krzyśko!

Post autor: Krzyśko! » niedziela 12 kwie 2009, 08:34

Co do nano key to daj sobie spokój. za tą kasę możesz jakiś biedny 4 oktawowy sterownik kupić, ale to i tak lepsze niż nano key.

Nano kontrol to też fajna zabawka może się przydać jako przenośny starter nagrywania. Zastosowanie jak w przypadku nano pad tylko amatorskie.

Ogólnie polecam nano pad i nano kontrol jeżeli masz taką potrzebę, ale z nano key daj sobie spokój.

Pozdrawiam

Recoil...
Hejka!
Mam tego nanoKey... na początku był zachwyt, że takie to fajne i małe... Później irytacja, że przecież jak na tym grać i po cholerę to kupiłem... Ale im dłużej na tym pracowałem, tym bardziej się do tego przekonywałem - oczywiście jako klawiaturka do laptopa do wstukiwania basu, padów itp. Rzecz całkiem ciekawa i przy odrobinie wprawy można całkiem sprawnie na tym pracować...

Mam też nanoKontrol. Jak przypisać w Logicu kontrolki Play, Stop, Rec do klawiszy w Korgu?
Tam sięgaj, gdzie wzrost nie sięga... :-)

kemot

Post autor: kemot » niedziela 12 kwie 2009, 18:48

No i moim zdaniem to jest właśnie klawiaturka do podróży do laptopa albo netbooka i w tej kategorii nie widziałem nic innego i ciągle mnie to kusi, na zasadzie, że można grać muzę wszędzie z pociągiem włącznie.

Awatar użytkownika
dr_After
Kontakt:

Post autor: dr_After » poniedziałek 13 kwie 2009, 02:28

...No i moim zdaniem to jest właśnie klawiaturka do podróży do laptopa albo netbooka i w tej kategorii nie widziałem nic innego i ciągle mnie to kusi, na zasadzie, że można grać muzę wszędzie z pociągiem włącznie....

Mam NanoPad - i za te cenę rewelacja :)

Co do klawiaturki to zgodzę się z przedmówcami: lepiej zainwestować w coś większego, bo tu się wygoda liczy (choć nie testowalem nanokey). Oczywiście - jeżeli dużo jezdzisz po Polsce i nocujesz po hotelach, to takie nanokey pewnie jakoś się sprawdzi. Ale pianina na tym nie podłożysz...

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » poniedziałek 13 kwie 2009, 21:47

Mam od kilku tygodni cały komplecik serii nano (czarna wersja). NanoKey moim zdaniem super mimo a może właśnie ponieważ klawisze są małe. W nanoKontrol suwaki bardzo miło pracują. Jedynie w pokrętłach brakuje wyraźnych znaczników na gałkach. Co do padów to mają niestety wyraźnie większą latencję niż klawiszki w nanoKey i inne klawiatury albo np. padKontrol Korga. Tak że paradoksalnie bębny wbija się lepiej, precyzyjniej przy pomocy nanoKey.

kws

Post autor: kws » poniedziałek 20 kwie 2009, 14:40

...Mam od kilku tygodni cały komplecik serii nano (czarna wersja). NanoKey moim zdaniem super mimo a może właśnie ponieważ klawisze są małe. W nanoKontrol suwaki bardzo miło pracują. Jedynie w pokrętłach brakuje wyraźnych znaczników na gałkach. Co do padów to mają niestety wyraźnie większą latencję niż klawiszki w nanoKey i inne klawiatury albo np. padKontrol Korga. Tak że paradoksalnie bębny wbija się lepiej, precyzyjniej przy pomocy nanoKey.
...
przy pokrętłach jest jakiś skok czy chodzą płynnie ?
bo też zastanawiam się nad kupnem
2xMotu 828mk2/G5/Akai S3000XL/M-Audio Axiom /Korg kontrol/Mackie HR/BX5a/Sonar 7/

ODPOWIEDZ