Absynth
- stereoakapitt
Jak skonfigurowac "absyntha" aby dalo sie grac na klawiaturze komputera?
Interesuje sie motoryzacja, ochrona srodowiska i dobra kuchnia.
Re: Absynth
...Jak skonfigurowac "absyntha" aby dalo sie grac na klawiaturze komputera?...
Zaryzykuję stwierdzenie: Nie da się. Absynth to nie zabawka...
Zaryzykuję stwierdzenie: Nie da się. Absynth to nie zabawka...

A czy ktos wie jak czy da sie tam zaimportować własne próbki- do dalszej syntezy? Powiem szczeze ze niewystarczają mi tamte wbudowane sample.
Jak to zrobic i czy wogole sie da?
Dzieki za odpowiedz.
Jak to zrobic i czy wogole sie da?
Dzieki za odpowiedz.
od drugiej wersji Absyntha, oscylatory mogą pracować w trybie "sample" oraz "granular sample". w tych trybach bez problemu załadujesz swoje własne próbki.
Ciekawe... dożo słyszałem i zazwyczaj nie miałem problemów z obsługą softsyntezatorów, ale kiedy zapoznałem się z Absynthem, jego możliwości po prostu mnie przytłoczyły. Nie ma drugiego softsyntha o takich możliwościach i tak oryginalnych brzmieniach jak Absynth. Dziwią mnie twoje słowa, ponieważ gdyby były prawdą, powinieneś był wiedzieć że Absynth nie stosuje samplingu (przynajmniej wersja 1.3.4 - jeśli jest nowsza, to trzeba się będzie zainteresować). Jest to syntezator od A do Z. Jeśli chcesz stworzyć własny przebieg, to se go po prostu narysuj (chyba wiesz, gdzie?).
O ile mi wiadomo Absynth nie gra poprzez klawiaturę Qwerty. Jest to dziwne bo wszystkie inne instrumenty NI grają. To że nie jest zabawką nie ma tu nic do rzeczy, taka możliwość po prostu jest przydatna chociażby do podsłuchu brzmień kiedy używamy instrumentu w roli VSTi pod sekwencerem.
To że nie jest zabawką nie ma tu nic do rzeczy, taka możliwość po prostu jest przydatna chociażby do podsłuchu brzmień kiedy używamy instrumentu w roli VSTi pod sekwencerem. ...
... i nie mamy "normalnego" sterownika midi...
Przypominam, że do podsłuchu brzmień może też (nawet lepiej) służyć klawiatura midi
Przypominam, że do podsłuchu brzmień może też (nawet lepiej) służyć klawiatura midi

...To że nie jest zabawką nie ma tu nic do rzeczy, taka możliwość po prostu jest przydatna chociażby do podsłuchu brzmień kiedy używamy instrumentu w roli VSTi pod sekwencerem. ...
...
Dziękuję za przypomnienie. Szczególnie kiedy muszę ściągać z szafy specjalnie i podlączać klawiaturę żeby sobie sprawdzić preset jest to napraedę na maxa profesjonalne podejście. Bo oczywiście wszyscy siedzą w studiach za konsoletą a obok ustawiony jest rack i dziesięć kontrolerów.

...
Dziękuję za przypomnienie. Szczególnie kiedy muszę ściągać z szafy specjalnie i podlączać klawiaturę żeby sobie sprawdzić preset jest to napraedę na maxa profesjonalne podejście. Bo oczywiście wszyscy siedzą w studiach za konsoletą a obok ustawiony jest rack i dziesięć kontrolerów.