Test Reapera
Czy w Eis mógłby się ukazać test Reapera? Dziwię się dlaczego nigdy takowy się nie pojawił. Czy to z powodu, że nie ma dystrybutora?
Myślę, że porządny test tego programu mógłby otworzyć oczy zwłaszcza tym niedowiarkom, którzy wciąż borykają się z różnymi DAW-kłopotami, o których piszą na forum. Rzecz jasna pytanie kieruję do redakcji, ale opinie kolegów mile widziane.

-
- Kontakt:
Re: Test Reapera
z tego co pamiętam to - NIE było testu.
sam jestem ciekawy tej aplikacji, "trąbi" sie dużo o tym tutaj, a ja nigdy nie spróbowałem tego...
sam jestem ciekawy tej aplikacji, "trąbi" sie dużo o tym tutaj, a ja nigdy nie spróbowałem tego...
http://www.myspace.com/audiophone
- midishiner
Ja mam, kupiłem, używam w parze z kubusiem Essentails. Powiem tylko że Reaper zaskakuje mnie codziennie. Twórcy proponują nam lekko odmienne podejście do pracy, chodzi głównie o routing sygnału wewnątrz aplikacji oraz rodzaj ścieżek który jest tylko jeden, a to, co ustawimy w danej ścieżce jako we/wy determinuje jej charakter pracy (midi, audio, grupa itp). To co jest sednem pracy z Reaperkiem to możliwość zaprogramowania sobie często wykonywanych czynności coś a'la macro, co umiejętnie i rzetelnie sporządzone - właściwie czyni pracę z audio ( u mnie to jest poprostu wieloślad i edytor audio) tak przyjemną i intuicyjną że nie widzę podobnego konkurenta dla tego programu w tej klasie cenowej. No i ta wielkość instalatora
- Autorom Reapera należy się wielki "browar"
pozdrawiam
PS: Chętnie poznałbym też wasze wrażenia z pracy w Reaperze.

pozdrawiam
PS: Chętnie poznałbym też wasze wrażenia z pracy w Reaperze.
Lucas May On Tour
5-21.V.2009
5-21.V.2009
Toż Reaper na naszym forum gości (zawodowo) od stycznia roku 2006(!) - Taki sobie Reaper?. Tyle, że jak dotąd nie doczekał się niestety regularnej dystrybucji na terenie naszego kraju. I z tym mamy właśnie kłopot, gdyż po wielu różnych perypetiach przyjęliśmy zasadę, iż testujemy głównie to, na co można się pożalić bezpośrednio w rękaw polskiego dystrybutora. Tu mamy w tym swoje racje i bardzo proszę za to nie mieć do nas żalu.
Inną sprawą jest, iż sam (na swój prywatny użytek) jak najbardziej czasem korzystam z potencjału tego programu i gdyby np. PiotrK chciał go przybliżyć bliżej naszym czytelnikom (pomimo niewątpliwego braku czasu związanego z prowadzeniem za free świetnego polskiego forum na jego temat), to kto wie, czy nie odeszlibyśmy od naszej reguły
.
[addsig]
Inną sprawą jest, iż sam (na swój prywatny użytek) jak najbardziej czasem korzystam z potencjału tego programu i gdyby np. PiotrK chciał go przybliżyć bliżej naszym czytelnikom (pomimo niewątpliwego braku czasu związanego z prowadzeniem za free świetnego polskiego forum na jego temat), to kto wie, czy nie odeszlibyśmy od naszej reguły

[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
PiotrK piszacy test Reapera, wytykajacy jego wady i porownujacy do konkurencji, to w zasadzie jakby PSL w rzadzie
Przepraszam za skojarzenia

Przepraszam za skojarzenia

wytykajacy jego wady ...
Jakie wady? Ja tam na razie widzę same zalety.
Jakie wady? Ja tam na razie widzę same zalety.
drummer
... wytykajacy jego wady ...
...Jakie wady? Ja tam na razie widzę same zalety...
Spokojnie, aby tylko ktoś zawodowo opisał zalety to wadami już sami się zajmiemy (to znacznie łatwiejsze)
.
[addsig]
...Jakie wady? Ja tam na razie widzę same zalety...
Spokojnie, aby tylko ktoś zawodowo opisał zalety to wadami już sami się zajmiemy (to znacznie łatwiejsze)

[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 03:53 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
- heathenichaer
cóż, używam, chwalę sobie, określiłbym że jest plastyczny m.in. właśnie w możliwościach konfigurowania ścierzek i tak naprawdę ciężko mi napisać czy jest w czymś lepszy czy gorszy od iinych DAW bo odkąd się na niego przesiadłem ze starego Sonara to nie zgrywam nawet dem wielkiej konkurencji (jestem muzykiem i homerecordingowym realizatorem
) bo mi nie potrzeba nic więcej
obecnie wydaje mi się bardzo intuicyjny i po zmianie myślenia jest mnóstwo użytecznych pierdółek jak choćby takie funkcje jak "apply track fx as new take" które wrzucają zrenderowane/zfreezaowane audio na ten sam track gdzie nadal jest midi tylko nieaktywne - "ubłyskawicznia" to pracę przy wielościerzkowym projekcie kiedy trzeba coś poprawić w "klockach" lub ciut zmienić barwę vsti i szybciutko spowrotem na audio
xxx ścierzek, xxx insertów, funkcja tworzenia wspólnie przez internet (ale tego jeszcze nie próbowałem) itd. itp.
ale tak jak pisałem nie wiem czy obecnie konkurencja też nie ma takich rozwiązań.
Czytając wątki o problemach użytkownikich innych DAW do plusów mogę zaliczyć stabilność, małą "wagę", szybkość i polecam
[addsig]

obecnie wydaje mi się bardzo intuicyjny i po zmianie myślenia jest mnóstwo użytecznych pierdółek jak choćby takie funkcje jak "apply track fx as new take" które wrzucają zrenderowane/zfreezaowane audio na ten sam track gdzie nadal jest midi tylko nieaktywne - "ubłyskawicznia" to pracę przy wielościerzkowym projekcie kiedy trzeba coś poprawić w "klockach" lub ciut zmienić barwę vsti i szybciutko spowrotem na audio
xxx ścierzek, xxx insertów, funkcja tworzenia wspólnie przez internet (ale tego jeszcze nie próbowałem) itd. itp.
ale tak jak pisałem nie wiem czy obecnie konkurencja też nie ma takich rozwiązań.
Czytając wątki o problemach użytkownikich innych DAW do plusów mogę zaliczyć stabilność, małą "wagę", szybkość i polecam

[addsig]
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3