E-mu 0404 - problem z kanałami
- AllShotgun
Witam. Używam Cubase LE i nie moge jednocześnie nagrywac z obu wejść liniowych. Gdy mam oba zaznaczone "SEND" nie działa nagrywanie w ogule, gdy jeden wyłącze działa. Czy ktoś może mi pomóc ? POZDRAWIAM
Cześc jestem gitarzystą już 13 lat i studentem dzienikarstwa. Bardzo lubie home-recording, mam E-mu 0404...
-
- Kontakt:
Re: E-mu 0404 - problem z kanałami
prosta sprawa w patchmixia daj senda na asio z wejscia prawego i lewego(suma 2 kanałów) potem ustaw te asio w cubase w vst connection...
przy nagrywaniu daj ten input ktory ustawiles w cubase na tracka i tyle
przy nagrywaniu daj ten input ktory ustawiles w cubase na tracka i tyle
http://www.myspace.com/audiophone
-
- Kontakt:
zapomniałem dopisac...
ew mozesz także w vst connection zrobic 2 sciezki wejscie lewe i wejscie prawe
i potem osobno nagrywac w cubase 2 tracki dzieki temu masz sume inputów prawego i lewego
do wyboru do koloru
jezeli masz problemy poczytaj instrukcje od emu, i cubase tam JEST to wyjaśnione precyzyjnie
ew mozesz także w vst connection zrobic 2 sciezki wejscie lewe i wejscie prawe
i potem osobno nagrywac w cubase 2 tracki dzieki temu masz sume inputów prawego i lewego
do wyboru do koloru
jezeli masz problemy poczytaj instrukcje od emu, i cubase tam JEST to wyjaśnione precyzyjnie
- AllShotgun
Dzieki za pomoc ;)) a przy okazji jak uniknąć (takiego naturalnego chorusa który sie robi jak wypuszczam sygnał z e-mu do miksera analogowego i wracam?
Cześc jestem gitarzystą już 13 lat i studentem dzienikarstwa. Bardzo lubie home-recording, mam E-mu 0404...
-
- Kontakt:
...Dzieki za pomoc ;)) a przy okazji jak uniknąć (takiego naturalnego chorusa który sie robi jak wypuszczam sygnał z e-mu do miksera analogowego i wracam?
...
nie weim jaki masz mikser, jaka konfiguracja...
wnioskuję żę masz podpięty mixer do karty następująco:
main mix do inputów karty , a output karty do wejscia tape/cd mixera(wejscie cos w tym stylu)
to sie robi na skuteg tego iż sygnał który wychodzi z miksera trafia do inputów karty emu, a ta retransmituje outputem z powrotem do mixera (z lekkim opóznieniem)
wiec trzeba wyłączyć tape/cd dla odsłuchu w mixerze(nie wiem czy masz taką mozliwość)
w prostych mixerkach nie spotkałem się z czymś takim
...
nie weim jaki masz mikser, jaka konfiguracja...
wnioskuję żę masz podpięty mixer do karty następująco:
main mix do inputów karty , a output karty do wejscia tape/cd mixera(wejscie cos w tym stylu)
to sie robi na skuteg tego iż sygnał który wychodzi z miksera trafia do inputów karty emu, a ta retransmituje outputem z powrotem do mixera (z lekkim opóznieniem)
wiec trzeba wyłączyć tape/cd dla odsłuchu w mixerze(nie wiem czy masz taką mozliwość)
w prostych mixerkach nie spotkałem się z czymś takim
- AllShotgun
Dziex ;) mam mixer Yamaha MG10/2 . Zrudło to Addactive Drums z Cubase. Wypuszczam to na ten mixer do chinchowego line in z mixera wychodzi przez Stereo Out lub C-R OUT moge jeszcze chinchowe Rec OUT. Nie wiem któo najlpesze do powrotu na karte ?PS gdy podłaśniam na mixerze extremalnie to słychac jakby źrudło tego zniekształcenia taki pisk "PRZEWIJAJĄCY" jak chorus
-
- Kontakt:
nie znam tego mixera ale jak słyszysz pisk to może masz zrobioną jakąś "pętle" w połączeniu i się robi sprzężenie... nie to co wcześniej pisałem...
- AllShotgun
włączyłęm Full Duplex działa stereo nagrywanie ale za to nagrywają sie 4 kanały jednocześnie (cyfra + wejscia line ini dlatego mam tego chorusa. I pytnie jak wyłączyć w full duplexie nagrywanie z cyfry (odsłuchu) :(((
- AllShotgun
OKI jakoś sobe dałem rade, dzieki jeszcze raz za pomoc