Witam serdecznie.
Kupiłem ostatnio gramofon firmy Sanyo w celu zgrywania sampli z płyt analogowych.
Niestety nie udało mi się go do tej pory podłączyć do komputera...
Tzn. udało się do wejścia mikrofonowego w karcie muzycznej ale są takie szumy i sprzężenia że masakra... Jak podłączam gramofon do wejścia w karcie "LINE-IN" gramofon gra, ale straszliwie cicho i ni jak nie da się tego podgłośnić.
Nie znam się na gramofonach więc pisze do znawców.
Próbowałem też podłączyć ten gramofon przez wzmacniacz EDISON CONTINENTAL. Nie wiem co to za wzmacniacz i nie wiem jak go podłączyć do komputera. Działa na pewno bo był sprawdzany w komisie. Nie posiadam do niego kolumn, jedynie sam wzmacniacz, ale to chyba nie ma znaczenia? Do komputera mam osobnie podłączoną wierzę z kolumnami.
Próbowałem już chyba wszystkich możliwych sposobów ale niestety... Albo jestem głupi i coś spieprzyłem, albo poprostu niedoświadczony...
Dołączam zdjęcia wzmacniacza z tyłu i przodu:
przód, tył.
Proszę o pomoc bo już mi ręce opadają... Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Gramofon Sanyo TP B2 - problem z podłączeniem...
Re: Gramofon Sanyo TP B2 - problem z podłączeniem...
Albo jestem głupi i coś spieprzyłem, albo poprostu niedoświadczony...
Spokojnie, brak wiedzy to jeszcze nie głupota! Podłącz gramofon do wejścia gr.magn. we wzmacniaczu. Wciśnij klawisz t.d. i zobacz czy działa, przy użyciu słuchawek (casque, przelotka na duży jack). Wyjście "zapis" połącz z wejściem liniowym w karcie muzycznej. Powinno grać.
Spokojnie, brak wiedzy to jeszcze nie głupota! Podłącz gramofon do wejścia gr.magn. we wzmacniaczu. Wciśnij klawisz t.d. i zobacz czy działa, przy użyciu słuchawek (casque, przelotka na duży jack). Wyjście "zapis" połącz z wejściem liniowym w karcie muzycznej. Powinno grać.
...moje drugie imię - oldschool...
Spokojnie, brak wiedzy to jeszcze nie głupota! Podłącz gramofon do wejścia gr.magn. we wzmacniaczu. Wciśnij klawisz t.d. i zobacz czy działa, przy użyciu słuchawek (casque, przelotka na duży jack). Wyjście "zapis" połącz z wejściem liniowym w karcie muzycznej. Powinno grać....
A co z klawiszami "Contour" i "Mag."? Mają być wciśnięte czy wyciśnięte?
Dzięki w każdym bądź razie za pomoc, bedę zaraz kombinował.
A co z klawiszami "Contour" i "Mag."? Mają być wciśnięte czy wyciśnięte?
Dzięki w każdym bądź razie za pomoc, bedę zaraz kombinował.
eR.A.Pe.
Kurde :) Działa! Ale jeszcze jeden ból... Straszne sprzęgi słychać... Wina kabla? Na to mi wygląda...
eR.A.Pe.
Bardzo proszę o pomoc! Dlaczego moze sprzęgać? Wymieniłem wszystkie kable i nadal sprzęga :(
Ja już nie wiem co mam robić...
Ja już nie wiem co mam robić...
eR.A.Pe.
Ja już nie wiem co mam robić......
Trudno ocenić, nie widząc i nie słysząc, lepiej poproś na "wizję lokalną" kogoś, kto się zna i jest wystarczająco stary, żeby pamiętać, jak działa gramofon.
Trudno ocenić, nie widząc i nie słysząc, lepiej poproś na "wizję lokalną" kogoś, kto się zna i jest wystarczająco stary, żeby pamiętać, jak działa gramofon.

...moje drugie imię - oldschool...
...lepiej poproś na "wizję lokalną" kogoś, kto się zna i jest wystarczająco stary, żeby pamiętać, jak działa gramofon.
...
Hehehe
Właśnie to zrobiłem i wszystko się wyjaśniło, dziadek elektryk wszystko mi wytłumaczył... Nie wiedziałem do czego służy pewien kabelek pomiędzy dwoma chinchami, okazało się że to uziemienie i musi być gdzieś przyczepiony do wzmacniacza żeby nie sprzęgało
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję Ci za pomoc!

Hehehe

Właśnie to zrobiłem i wszystko się wyjaśniło, dziadek elektryk wszystko mi wytłumaczył... Nie wiedziałem do czego służy pewien kabelek pomiędzy dwoma chinchami, okazało się że to uziemienie i musi być gdzieś przyczepiony do wzmacniacza żeby nie sprzęgało

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję Ci za pomoc!
eR.A.Pe.