...Bardzo dziekuje, za tak obszerna odpowiedz. Bede probowal Tigera.
Rozwazalem tez kupno czegos w stylu Midi Uno, o ktorym piszesz, ale zastanawiam sie czy to bedzie dzialac, skoro obecnie Alesis wysypuje caly serwer MIDI...
Czy w Twoim przypadku przed podpieciem Midi Uno, narzedzie konfiguracji MIDI tez nie wyswietlalo zadnych urzadzen, tylko w.w. blad? A pozniej uzywales jednoczesnie Konnekta i Midi Uno ?...
Nie, jesli chcesz uzywac Logika/Garage Band (oba programy maja ten sam engine, wiec pisze je lacznie) to Ci to nie pomoze. Albo karta Alesisa albo Logik. Uno nic nie zmieni w przypadku programow z Apple.
Ale ja uzywam Abletona Live, i jego midi, hmm..., dziala poza systemowym AudioMidiSetup.
Teraz tak sobie glosno mysle - jesli masz klawiature sterujaca (lub sam sterownik midi) z portami midi, to moze uzyj tych portow? Od razu zaznaczam ze nie probowalem takiego rozwiazania, ale moze, kto wie?
U mnie karta TC wywala wszystko, ale nigdy nie weszla w konflikt z klawiatura midi - a mam dwie rozne, MAudio i Edirola.
Przed zainstalowaniem Tigera jednak sprawdz, czy Twoj komputer go obsluzy : najnowsze Maki moga nie byc kompatybilne z Tigerem, bo kiedy weszly do produkcji to Tigera juz nie bylo i nie bylo jeszcze w Tigerze sterownikow do niektorych ukladow na plycie glownej .
Alesis iO|26 + MacBook 4.1 - nie można uruchomić serwera MIDI
-
Alternatywna muzyka elektorniczna.
Re: Alesis iO|26 + MacBook 4.1 - nie można uruchomić serwera MIDI
Ogłaszam wszem i wobec że mam Leoparda i z TC Electronic Konnekt 6 i klawiaturą midi na USB midi nie działa wogóle. Gdy nie ma konnekta (na zintegrowanej karcie, lub karcie na USB) wszystko działa oki.
[addsig]
[addsig]
[b]zapraszam na [url]www.streemo.pl/MadBoy[/url] - check it NOW!
[/b]
[/b]
-
...Ogłaszam wszem i wobec że mam Leoparda i z TC Electronic Konnekt 6 i klawiaturą midi na USB midi nie działa wogóle. Gdy nie ma konnekta (na zintegrowanej karcie, lub karcie na USB) wszystko działa oki.
...
Hmm.... no szkoda. Swoja droga ten caly TC Electronic to chyba wirusy robi ;)
...
Hmm.... no szkoda. Swoja droga ten caly TC Electronic to chyba wirusy robi ;)
-
Poprawka: zrobilem teraz maly test i oglaszam wszem i wobec: działa!
Moj testowy setup:
karta TC Konnekt 24D
Ableton Live 7.0.14
Acces Virus C
2 klawiatury midi: Oxygen 8 i Edirol PCR
Otoz w Abletonie utworzylem sciezke midi, w opcjach Abletona zaznaczylem klawiature midi (najpierw jedna potem druga, nie robilem testu z obiema na raz) jako port midi out. Kabel midi podlaczylem out z klawiatury midi do in Accesa Virusa. Wystartowalem track Abletona i voila!, Virus otrzymywal sygnal midi i gral.
Moj testowy setup:
karta TC Konnekt 24D
Ableton Live 7.0.14
Acces Virus C
2 klawiatury midi: Oxygen 8 i Edirol PCR
Otoz w Abletonie utworzylem sciezke midi, w opcjach Abletona zaznaczylem klawiature midi (najpierw jedna potem druga, nie robilem testu z obiema na raz) jako port midi out. Kabel midi podlaczylem out z klawiatury midi do in Accesa Virusa. Wystartowalem track Abletona i voila!, Virus otrzymywal sygnal midi i gral.
-
Wydaje mi sie, ze znalazlem rozwiazanie mojego problemu! Mianowicie, zmiana jezyka systemu na angielski. Jak narazie wszystko dziala.

-
...Wydaje mi sie, ze znalazlem rozwiazanie mojego problemu! Mianowicie, zmiana jezyka systemu na angielski. Jak narazie wszystko dziala.
...
I git. Ja nawet nigdy nie instalowalem polskiej wersji jezykowej systemu.

I git. Ja nawet nigdy nie instalowalem polskiej wersji jezykowej systemu.
Zaraz i ja sprawdze.
Ciekawe jak to jest - na Windowsie musiałem odłączyć WiFi żeby dźwięk prawidłowo chodził a na Mac OS X bede musiał zmienic język na angielski.
Ahh te komputery...
[addsig]
Ciekawe jak to jest - na Windowsie musiałem odłączyć WiFi żeby dźwięk prawidłowo chodził a na Mac OS X bede musiał zmienic język na angielski.
Ahh te komputery...

[addsig]
[/b]
[/b]
no i działa jak na razie.. dzięki ;)
[addsig]

[addsig]
[/b]
[/b]