Witam
Moje pytanie dotyczy mikrofonu pojemnościowego na USB. Potrzebuje mikrofonu w warunkach domowych do nagrywania wokali ( hip hop). Moje pytanie dotyczy konkretnego modelu: Avantone CU-2 gdyż koszt jego oscyluje w granicach 900 zł. Chciałbym sie dowiedziec jak pracuje taki mikrofon czy będzie czysty w miarę wokal, dobre brzmienie, chodzi mi tez jak jest z latencją i z szumami własnymi, czy wokal nagranie nie bylo by za bardzo zaszumione przez port USB. Chciałbym by ktoś się wypowiedział na ten temat o ile ktoś testował lub posiada ten właśnie mikrofonik. Moje zainteresowanie pada też na Audio technica 2020 na USB i SE USB 1000a jak te mikrofoniki tez się spisują. Nie dysponuje zbyt wysokim budżetem, poczatkowo planowalem zakup karty dźwiekowej e-mu 0404 na USB, mikrofon pojemnosciowy typu rode, oktava, mxl, plus kabelek xlr gdzie 800 + 700 + 100 wyszło by z jakieś 1600zł więc troszke za dużo, a mikrofon na USB nie potrzebuje przedwzmacniacza, czy mikseru lub karty dżwiękowej. Ciekawiło by mnie czy za ten zestaw za 1600zł taki mikrofon Avantone Cu-2 byłby zbliżony jakościowo, zalezy mi bardzo na tym wiec prosze o pomoc w tej kwesti
z gory dzięki
pozdawiam
Mikrofon na USB
- MUSICTOOLZ
Re: Mikrofon na USB
...Witam
Moje pytanie dotyczy mikrofonu pojemnościowego na USB. Potrzebuje mikrofonu w warunkach domowych do nagrywania wokali ( hip hop). Moje pytanie dotyczy konkretnego modelu: Avantone CU-2 gdyż koszt jego oscyluje w granicach 900 zł. Chciałbym sie dowiedziec jak pracuje taki mikrofon czy będzie czysty w miarę wokal, dobre brzmienie, chodzi mi tez jak jest z latencją i z szumami własnymi, czy wokal nagranie nie bylo by za bardzo zaszumione przez port USB. Chciałbym by ktoś się wypowiedział na ten temat o ile ktoś testował lub posiada ten właśnie mikrofonik.
...
z gory dzięki
pozdawiam...
Witam serdecznie,
skontaktuj się z nami proszę telefonicznie lub mailowo, chętnie wypożyczymy Ci taki mikrofon Avantone CU-2 do testów.
Dziękuję i pozdrawiam,
Konrad
[addsig]
Moje pytanie dotyczy mikrofonu pojemnościowego na USB. Potrzebuje mikrofonu w warunkach domowych do nagrywania wokali ( hip hop). Moje pytanie dotyczy konkretnego modelu: Avantone CU-2 gdyż koszt jego oscyluje w granicach 900 zł. Chciałbym sie dowiedziec jak pracuje taki mikrofon czy będzie czysty w miarę wokal, dobre brzmienie, chodzi mi tez jak jest z latencją i z szumami własnymi, czy wokal nagranie nie bylo by za bardzo zaszumione przez port USB. Chciałbym by ktoś się wypowiedział na ten temat o ile ktoś testował lub posiada ten właśnie mikrofonik.
...
z gory dzięki
pozdawiam...
Witam serdecznie,
skontaktuj się z nami proszę telefonicznie lub mailowo, chętnie wypożyczymy Ci taki mikrofon Avantone CU-2 do testów.
Dziękuję i pozdrawiam,
Konrad
[addsig]
konrad@musictoolz.pl
www.musictoolz.pl
www.musictoolz.pl